zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize, Istaknuto

KOLUMNA ALENA ŠĆURICA: Rex osvaja Australiju

Do prije 4 godine nisam ni čio za australijsku kompaniju Rex. I onda su u Covidu-19 najavili dolazak Boeinga 737-800. Zašto? Minijaturna regionalna kompanija koja leti sa aviončićima od 30 mjesta sada kreće letjeti sa uskotrupcima od 170 mjesta? Zašto do vraga?

No, kada su objavili što i kako planiraju, rekao sam „ovo je superpametno“. Svaka čast. I od tada intenzivno pratim ovu kompaniju. To što rade je istinski hrabro i ako to financijski izdrže, na kraju će imati ogroman benefit. A što to, zapravo radi Rex?

 

 

Tko je Rex

Rex je australijska kompanija. Nastali su 2002, dakle prije 22 godine. Kompanija je nastala spajanjem dvaju regionalnih kompanija Hezelton Airlines i Kendell Airlines. Obzirom da je Hezelton nastao 1953, može se reći da Rex svoje korijene vuče od tada.

Rex je 2005. inkorporirao Air Link koji je imao 21 regionalni avion.  2007. radi krize sa manjkom pilota kompanija reže broj linija, te radi toga započinje vlastitu pilotsku školu. U Covidu-19 Rex ozbiljno reže linije i zadržava tek linije koje su subvencionirana od strane Queenslanda i Zapadne Australije.

Te 2020, a po prekidu operacija Tigerair Australije, Rex objavljuje nakanu pokretanja linija sa Boeinzima 737-800. Rex istim u lizing uzima šest ovih aviona koje je prije operirao tada  posrnuli Virgin Australia. Prvi ovaj avion je isporučen u XI. mjesecu 2020, no  prvi letovi sa B737-800 kreću 1.3.2021. na najfrekventnoj australijskoj liniji Melbourne-Sydney.

Rex je dio kompanije Regional Express Holdings koja je nastala kao odgovor na bankrot Ansett Australije koja je kupila Hezelton i Kandell Airlines, tada profitabilne kompanije. Upravo je kasnije spajanje ove dvije kompanije i davanje imena toj novoj kompaniji Rex, zapravo došlo od imena kompanije Regional Express. Osim Rex-a Holding u vlasništvu ima i regionalnu kompaniju Pel Air koja ima 23 aviona i leti medicinske, bussines jet i charter letove, te National Jet Express koji iz četiri velike australijske baze leti brojne charter linije sa flotom od 20 aviona (Embraer E190, Dash 8-400 i BaE 146) u prvom redu prema rudnicima u unutrašnjosti Australije.

Rex u floti ima 57 Saab-ova 340 sa 30 do 36 sjedala, te 9 Boeinga 737-800 sa 170 do 176 sjedala. Kompanija ima naručena još dva B737-800. Saab 340 su ekstremno stari i imaju 26,9 do 34,5 godina, uz prosječnu starost od čak 30,1 godinu. Za razliku od toga B737-800 imaju prosječnu starost od samo 14,0 godina. U daljoj budućnosti kompanija planira svoje Saab 340 zamijeniti za ATR 42 i ATR 72. Kompanije nije imala fatalnih incidenata do sada. Kada ukalkuliramo i brojne avione pilotske škole Rex ima 123 aviona u floti. Rex ima ff program Rex flyer koji ima 4 kvalitativna nivoa (Opal, Sapphire, Emerald i Diamond).

Rex-ova primarna funkcija je povezivanje malih zajednica u australijskoj unutrašnjosti, zajednica koje su udaljene od velikih gradova u australijskom bushu (nerazvijeni i izolirani dio Australije) i bez ovih veza ne bi mogle opstati. Neke linije su komercijalne, no dobar dio ih je financiran od lokalnih vlasti.

 

 

Zašto je Rex nabavio 737-800?

Kada je u Covidu-19 Rex najavio nabavu B737-800 svi su se zapitali što to rade. I zašto, do vraga? Kompanija je do tada letjela regionalne linije za nerazvijena područja Australije sa minijaturnim Saab 340. Čamu sada letjeti iz najvećih hubova sa pet puta većim avionom. No, zapravo projekt ima svu logiku ovog svijeta.

I odmah  od početka Rex je jasno rekao da kani povezati sve svoje regionalne hubove: Melbourne, Sydney, Adelaide, Brisbane, Perth i Caims. Za to mu je trebalo punih tri godine i tri mjeseca. Prvo je krenuo na liniji Melbourne-Sydney, a posljednje je povezao svoj najmanji hub u Perthu. I time je Rex postigao svoj cilj i povezao je sve svoje hubove.

Naime Rex je imao dva cilja. Prvi cilj je bio povezati hubove kako bi putnici iz malih aerodroma u bushu mogli preko huba letjeti do drugog huba, što prije nisu mogli. Pa tako danas putnik iz male Maldure preko Melbourna može odletjeti za Parth. Sa dva stopa može odletjeti i za minijaturni Albany (Maldura-Melbourne-Pert-Albany). Kako je Rex povezao sve svoje baze cijeli sustav linija sada je povezan i doslovce svi putnici mogu sa bilo kojeg aerodroma Australije sa jednim, dva ili najviše tri stopa doći u bilo koji aerodrom.

Rex danas ima 6 hubova. Iz Melbournea putnik može putovati sa B737-800 za ostale hubove: Sydney, Perth, Adelaide, Brisbane, a uz hubove još i za Hobart, Canberu i Gold Cost. Sa Saab 340 iz Melbournea putnik može putovati za 9 regionalnih linija, što znači 16 putničkih linija. National Jet Express (NJE) iz Melborurnea ima 3 cargo linije.

Iz Sydneya Rex ima letove sa B737-800 za hubove: Brisbane, Adelaide, Melbourne, te letove za Gold Cost. Regionalne letove sa Saab 340 ima za 13 linija, dok NJE leti 3 cargo linije. To znači da iz Sydneya Rex ima 17 linija.

Iz Brisbanea Rex ima letove sa B737-800 za hubove: Sydney, Melbourne, Adelaide i Cairns. Sa Saab 340 Rex ima 9 linija iz Brisbanea, što znači ukupno 13 linija. Odavde NJE ima i jednu radničku charter liniju i dvije cargo linije.

Iz Adelaidea Rex ima letove sa B737-800 za hubove: Brisbane, Sydney, Melborne i Perth. Uz to ima regionalne letove sa Saab 340 za 6 destinacija, što znači da ima 10 linija. Odavde Pel Air ima 5 charter linija,  a NJE 3 charter linije, dok NJE ima dvije cargo linije.

Iz Pertha Rex ima letove sa B737-800 za hubove: Adelaide i Melbourne, te sa Saab 340 za 4 regionalne linije, dakle 6 linija. No, ovdje NJE ima ogroman broj radničkih charter linija, njih čak 18 dok Pel Air ima jednu charter liniju.

Iz sjevernog Cairnsa Rex ima let sa B737-800 za hub u Brisbaneu, dok sa Saab 340 ima 13 linija, dakle ukupno 14 linija. Konačno iz najsjevernijeg Tabubila NJE ima 7 radničkih charter linija među kojima je i ona za hub u Cairnsu.

Kako Rex planira nabaviti još dva Boeinga 737-800 očito sa ovim avionom želi dodatno povezati svoje hubove. I dok su hubovi na jugoistoku zemlje potpuno povezani nedostaju letovi iz Pertha za Sydney i Brisbane, te Cairns nije povezan sa ni jednim hubom osim obližnjeg Brisbanea, dočim bi bili logični letovi za Sydney, Melborune, Adelaide i Perth. Naravno još bi moglo biti i letova sa B737-800 iz hubova za Gold Cost (npr. iz Adelaidea i Cairnsa), Canberru (npr. iz Adelaida i Brisbanea) i Hobart (npr. iz Sydneya).

No, iskreno već sada je Rex ozbiljno povezao sve svoje hubove i to je vrlo značajna mreža linija. I tu dolazimo do drugog cilja. Veliki igrači, tj. alijanse žele svoje feedere u preudaljenoj Austaliji. Oneworld ima partnera u alijansi Qantas. Qantas ima joint venture i sa Emiratesom kome feeda brojne australijske linije. Virgin Australia je teatralno prekinuo code-share sa kompanijama SkyTeama. Istovremeno je potpisao code-share sa Air Canadom, ANA-om, Singaporeom, South Africanom i Unitedom, te sa još 6 ostalih kompanija. Vrlo vjerojatno Virgin Australia će ući u najbliži mogući code-share sa Star Allianceom, posebno ako krene letjeti sa Singapore, što bi se moglo desiti u skoroj budućnosti.

I onda ostaje da Rex pokrene code-share se SkyTeamom. SkyTeam je očajan. Izgubio je Virgin Australiu, a njegovi prijevoznici i te kako imaju letove za Australiju. Rex je već 2022. potpisao suradnju sa Deltom nakon što je code-share Delti otkazala Virgin Australia. Desi li se suradnja sa SkyTeamom Rex bi mogao feedati Deltine linije za Sydney i Adelaide, China Airlinesove za Sydney, Melborune i Adelaide, Garudine za Sydney i Melborune, Koreanove za Sydney i Adelaide, Vietnamove za Sydney, Melbourne i Perth, te Xiamenove za Sydney i Melbourne. To je 14 linija. Prilično mogućih feeding putnika. Jasno Rex bi mogao feedati i neke neovisne kompanije. Stoga bi bez problema Rex mogao feedati preko 20 linija koje lete u Australiju. To bi mogao napraviti brzo i efikasno. Mrežu linija sada i te kako ima. Zamislite kao Rex feed sve letove Delte iz Sydneya i Aucklanda za velike hubove i reginalne linije što znači da bi Delta imala čak 27 linija iz ova dva huba na dispoziciji. Opako.

Pokrene li Rex i letove za Singapore mogao bi dobiti i još brdo feeding linija SkyTeama i neovisnih prijevoznika. Jel to nevjerojatno? Jasno da nije. To bi mogao napraviti iz Brisbanea i Cairnsa , ali ako nabavi B737MAX u budućnosti i iz Sydneya, Melborunea, Adelaidea i Pertha.

Rex ima ekstremno jaku konkurenciju Virgin Australie, Qantasa i njegova LCC Jetstara. No, Qantas je ovdje posebno drzak i bezobrazan. Qantas istinski želi uništiti Rex i ne dozvoliti mu ovaj plan. Stoga dumpingira cijene na linijama koje leti i Rex, ali je i pokrenuo niz letova za malene aerodrome u bushu. Rex je više puta zatražio zaštitu Australije, te osudu javnosti, jer takve destinacije nemaju potencijala ni za jednog prijevoznika, a kamoli dva. Qantas tvrdi da se samom radi o komercijalnim interesima. No, jasno je da to nije tako. Jednostavno te destinacije nisu isplative za letenje, poglavito ne sa duplo većim Dash 8-400 koje ima Qantas. U tom kontekstu jasno je da to Qantas udara na Rex. Rex je radi toga prekinuo letove na nekoliko regionalnih linija, jednostavno nije mogao izdržati dumping Qantasa.

No, za sada Rex se i dalje širi, uporan je u ovom svom planu sa B737-800. Povezao je sve svoje hubove. I povećao flotu B737-800 sa prvotno planiranih 6 aviona na čak 11 (dva još moraju doći). Svaka čast. Stoga ću i dalje prepun oduševljenja pratiti kako se razvija ovaj projekt, koje će još linije Rex otvoriti sa preostala dva B737-800, hoće li nabavljati još ovih aviona, sa kojim avionima će zamijeniti Saab 340, te hoće li stvarno napraviti suradnju sa SkyTeamom. Jedva čekam dalje poteze. I iskreno se nadam da će ova mala i uporna kompanija uspjeti u svom naumu.

Pozdrav čitateljima iz Posedarja, gdje je ovaj članak napisan.

11 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Alen jako dobar članak.

Ne znači nam mnogo ali bi bilo lijepo napisati ko je čovjek koji to sve vodi – mozak operacije.
Pa da ga ovi naši iz regije uzmu bar za konsultanata.

😀

Rex je u vecinskom vlasnistvu kompanije sa sedistem u Singapuru (mislim oko 60%). Ostalo drze akcionari. Inace ste u pravu, rade posao po svim pravilima. Bonza Airlines (LCC), avionska kompaanije je pocela sa prevozom putnika u Januaru 2023 i bankrotirala krajem Aprila ove godine upravo zato sto nije bila povezana niti sa jednom avionskom kompanijom, niti jedan “code-share”. Sve je bilo naopako – veliki avioni (737-8MAX) su servisirali uglavnom male regionalne centre u unutrasnjosti Australia, popunjenost aviona oko 60%, kupovina karate je bila moguca samo preko aplikacije na mobilnim telefonima, nisu imali telefonsku podrsku u slucaju nekih problema.
Rex je objavio gubitak od vise od $3 miliona u prvoj polovini finansijske 2023/24. Inace, Rex ima i dobru zaledjinu – dosta politicara ih podrzava. John Sharp koji sedi u upravnom odboru je bivsi ministar transporta. Po mojoj proceni, Rex je, proporcinalno velicini kompanije, dobio najvecu pomoc od drzave, u vreme korone. Niti oni stede Qantas, niti Qantas stedi njih, obe kompanije se gledaju ispod oka.
Juce je Qantas objavio snizenje cena avionskih karata na preko 60 domaci pravaca, od Jula 2024 do Marta 2025. Jetstar (LCC u vlasnistvu Qantas grupe) takodje snizava cene karata na nekim domacim pravcima. Na primer , Sidnej – Melburn cena karte u jednom pravcu je na snizenju $50AUD (let traje oko 90 minuta). To mi lici na sledeci rat!

Nije rat samo protiv Rex-a vec i protiv Virgin Australia. Virgin je druga po velicini avionska kompanija u Australiji, skoro isti broj putnika kao i Qantas (bez Jetstar-a). Izvor informacija:

https://www.accc.gov.au/system/files/domestic-airline-competition-in-australia-may-2024-report.pdf

Ma Qatar ih pokušava ugušiti. Na sreću tu je i Virgin pa im ide puno teže.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!