zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Novi cjenik Tuzle

Aerodrom Tuzla je objavio svoj novi cjenik. Parkiranja za automobil je 1,02 EUR za pola sata, 1,53 EUR za sat vremena, 5,11 EUR za jedan dan, 3,58 EUR po danu za više od 7 dana i 2,56 EUR po danu za više od 11 dana. Autobusi plaćaju 15,30 EUR po danu, a minibusi 10,20 EUR po danu. Taksi stajalište se naplaćuje mjesečno 102 EUR.

Poslovni prostor se naplaćuje 1347 EUR mjesečno, a za ugostiteljstvo 15,30 EUR po kvadratnom metru, dok se uredski prostor na katu naplaćuje od 511 do 1278 EUR mjesečno. Za duty free trgovinu prostor se mjesečno naplaćuje 1790 EUR. Rent a car agencijama se naplaćuje 767 EUR mjesečno za poslovni prostor i 5 parkirališnih mjesta. Skladišni prostor se naplaćuje 7,67 EUR po kvadratu, a hangar 5,11 EUR po kvadratu. Bankomati se mjesečno naplaćuju 256 EUR, a automati za prodaju 179 EUR.

Reklamni prostor u holu Aerodrom se naplaćuju od 460 do 747 EUR mjesečno, dok se svjetleće reklame naplaćuju 102 EUR, uz popust na više komada. Viseći baneri se naplaćuju 128 EUR. Zakup zidne površine iza chack-in šaltera se naplaćuje 1020 EUR mjesečno. Brendiranje glavnog ulaza u terminal sa vanjske strane naplaćuje se 665 EUR, a sa unutarnje strane 716 EUR. Brendiranje kliznih vrata naplaćuje se 491 do 767 EUR, a ostakljena fasada lijevo od glavnog ulaza 1023 EUR. 10 sekundi na LED panelu se naplaćuje 205 EUR mjesečno.

Čišćenje uredskog prostora naplaćuje se 102 EUR mjesečno, režijski troškovi 26 EUR, a korištenje interneta 15 EUR mjesečno. Putnicima se internet naplaćuje 1,53 EUR po satu, što je jako čudno obzirom da većina aerodroma ima besplatan internet.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Neko ovim cijenama želi otjerati potencijalne korisnike. Možda su predlagači ekonomske struke,ali to nema veze sa ekonomijom. Posebno što je na tržištu sve veća konkurencija.

Sramota za takve cijene. Svi trebaju otkazati usluge pa neka aerodrom i propada.

Kapitalnim investicijama Vlada TK tuzlansku zračnu luku želi učiniti konkurentnijom.

📈Imajući u vidu da je razvoj Međunarodnog aerodroma u Tuzli u direktnoj uzročno-posljedičnoj vezi sa njegovom opremljenošću i povećanjem kapaciteta za prijem većeg broja putnika, te povećanim brojem zračnih operacija, a kako se radi o preduzeću od strateške važnosti za Tuzlanski kanton i cijelu Bosnu i Hercegovinu, Vlada je danas razmatrala i prihvatila Informaciju o prioritetnom investicijskom ulaganju u kapitalne projekte ovog preduzeća.

❗️Naime, osim izgradnje trećeg Gate-a, čime se stvaraju osnovni preduslovi za uvođenje trećeg baznog aviona kompanije Wizz-air, što je intencija ove aviokompanije, Aerodrom mora unaprijediti i druge neophodne uslove za polijetanje aviona u uslovima smanjene vidljivosti. Prije svega tu se radi o smanjivanju potrebnog minimuma vidljivosti duž polijetno – slijetne staze (PSS) sa trenutnih 300 na 150 ili u konačnici na 125 metara.

📈Ovo unaprjeđenje bi tokom maglovitih dana smanjilo kašnjenja baznih aviona na jutarnjim letovima u odlasku, a sto bi u konačnici omogućilo redovan raspored letova tokom dana.

💡Projekat ugradnje svjetala centralne linije na PSS stvorio bi pretpostavke i za buduća unapređenja u pravcu implementacije projekta ILS CAT III na kome aerodrom Tuzla i BHANSA incijalno već rade, a značajno je napomenuti da jedinu mogućnost za unapređenje na ovaj nivo u Bosni i Hercegovini ima upravo Međunarodni aerodrom Tuzla, te bi ga realizacija ovakvog kapitalnog projekta učinila znatno konkurentnijim na zahtjevnom tržištu aviosaobraćaja. 🇧🇦✈️

Izvršni direktor za marketing i razvoj Mirnes Vejzović

Vejzoviću nek se radi samo 😉

Koliko kosta zrak koji se udise na

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!