zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Qantas prolongira isporuku za Sunrise

Airbus će prolongirati isporuku A350-1000 za Qantas zbog čega će kompanija morati prolongirati Sunrise projekt. Sada će se projekt pokrenuti tek sredinom 2026. godine, umjesto krajem 2025. Prve linije će biti iz Sydneya za London i New York. A350-1000 će imati samo 238 putnika, bitno manje nego kod ostalih kompanija, dočim će putnici imati veći razmak sjedala. Avion će imati 6 sjedala prve klase (1-1-1 konfiguracija), 52 sjedala business klase (1-2-1), 40 sjedala ekonomske premium klase (2-4-2) i 140 sjedala ekonomske klase (u 3-3-3 konfiguraciji). Ekonomska klasa će imati i wellness zonu za vježbanje i rastezanje.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Qantas

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

A več sada Air New Zealand leti jako duge letove sa 787-9 Auckland-JFK i ORD. A i Singapore ako se ne varam SIN-ZRH-JFK i SIN-FRA-JFK ili SYN-MANCHESTER-HEUSTON iako pravi pauze i to je isto zamor veliki i QANTAS SYD-PERTH-LHR i Fiumichino 787-9 I SYD-SIN-LHR A380. A Emirates doslovno mete konkurenciju gdje god stigne. Ovo će biti balans moći ljudi uvijek na tržištu imaju izbor. Kako je bilo davno kada nije bilo 787 i A350 i kompozitnih materijala. Avioni su po dva-tri puta morali radit pauze radi nadopune goriva. Po meni je ovo bolje stisneš zube a i ako treba dođeš malo umorniji popiješ štogod da lakše spavaš i tjt. Nadam se da će doći i vremena kada će se kabine rekonfigurirati kao spavaonice u vlaku ili hoteli kapsule. To bi bio doživljaj. Svi će reći sigurnost ali da se i to riješiti. Ima i dovoljno prostora.

Ekonomska klasa na letu od 17-18 sati ce biti mucenje, i pored “wellness” zone. A cene karata su takodje prilicno visoke (oko $Au1800) u jednom pravcu za ekonomsku klasu

Kako već znate cijene a letovi nisu u prodaji? Qanats je objavio negdje planove za cijenu?

To je trenutna cena karte od Melburna do Londona, verovatno ce biti slicno i od Melburna i Sidneja do drugih evropskih gradova.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!