zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Boeing u većim problemima nego su planirali

Situacija sa financijskim zalihama Boeinga je gora nego što su bila predviđanja. Boeing trenutno ima status BBB, samo jedan nivo iznad „smeća“.

novinarka: Maja Mrkus (Pula), foto: Boeing

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Naša divna Maja kao i uvijek, kratko i jasno. Bravo Maja!

Planirali? Postoji plan?

Neka CEO ne brinu. Novi mijunski bonusi im se smijese. Partija ce osuditi pojavu a spasiti drugove..A nama ce pricati bajke o demokraciji i trzisnoj privredi..

Ne bojim se ja za njih. Oni su tipična “too big to fail” kompanija. Tako česta pojava u eri modernog kobajagi liberalnog kapitalizma. Državnim intervencijama ubrzano konsoliduju tržište u svim sektorima, ubiju svaku konkurenciju i onda vas stave u situaciju da kako god da posluju morate da ih trpite. Tako je prvo bilo sa bankama, pa sa odbrambenom industrijom pa evo sad i sa civilnim vazduhoplovstvom. Ovaj današnji kapitalizam mi sve više liči na ono naše nesrećno samoupravljanje, firme kontrolišu ljudi koji uzimaju kajmak a imaju nula odgovornosti, kad god su rezultati loši, poreski obveznici ih vade iz g**ana a kad se dele profiti onda pljušte bonusi. Tržišne konkurencije nema jer se sve svelo na par krupnih mastodonta koji ne mogu ni da prebroje zaposlene i administraciju. Bukvalno SOUR mentalitet, samo očišćen od ideološke patetike, mada je i to upitno kad ih čuješ kako ponavljaju mantru o “slobodnom tržištu” i “efikasnosti” a ne mogu biti dalje od toga.

OK, ako potpisujete, što se onda isčuđujete na topiku o C919 državnom intervencionizmu Kine u vezi njihove zrakoplovne industrije? Sve ista priča samo celofan malo drugačiji…

“…..samo očišćen od ideološke patetike, ”

Mislite? Pogledajte samo čime se velike tvtke bave, kojim “pravima”, kojim “manjinama” koje bolesne ideologije pronose. Umjesto da prave dobre avione, pune pića, prave uređaje, tenisice i majice, oni serviraju nazadne neznanstvene ideološke priče…

Slažem se u potpunosti, ali mi tu ništa ne možemo. Neće sigurno zbog bbb statusa Singapur Erlajns ili šta znam Cathay Pacific da sumnjaju u kvalitet njihovog proizvoda.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!