zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Rijeka iz goreg u lošije

Zračna luka Rijeka ide iz goreg u lošije. Sredinom IV. mjeseca su imali samo PSO linije za Osijek, Split-Dubrovnik i Zadar. Pobogu, ni jedan jedini let za inozemstvo. No, ono što posebno plaši je činjenica da Rijeka izgubila sve letove LOT-a iako je 2022. LOT letio čak tri linije za Rijeku. Ove godine više neće letjeti ni airBaltic iako je prošle godine letio dva tjedna leta za Rigu (ovu liniju letio je neprekinuto čak i u Covida-19 2020. godini). 2022. Condor je letio za Dusseldorf 2 tjedna leta i za Frankfurt 1 tjedni let. Sada leti samo za Frankfurt, za Dusseldorf više nema letova. Eurowings više nema letova za Berlin. Iz Rijeke više ne leti easyJet za London, no letjet će za Basel, dok je liniju za Berlin zadržao. Prije Covida-19 za Rijeku je letio i Norwegian, Arkia, Volotea, a Croatia je imala letove za London i Barcelonu.

Od novih linija ove godine Ryanair leti za Beč, te easyJet za Basel (umjesto dosadašnjeg Londona). Dakle, Rijeka rapidno umire. Broj putnika joj konstantno pada i uz Portorož i Lošinj (koji nemaju redovnih letova) jedini su aerodrom koji je imao manje putnika nego 2022. (skoro 10.000 manje). No, kako sada stvari stoje Rijeka će i ove godine imati manje putnika nego 2023. i neće ostvariti niti 150.000 putnika. Istinski tragično.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Rijeka

54 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Čekaju oni opet zimu i parking aviona i ako uleti koji cargo oni su u plusu 30 % financijski i statistički i viden konja niko neće dirati

Zanimljivo kako agencija za civilno zrakoplovstvo zatvara oči kad je Rijeka u pitanju…
Glavni inspektor Puhalović napreduje i ode raditi u easu, a doma u dvorištu mu aerodrom bez vatrogasaca prima medicinske letove i zrakoplove….
Tragedija…

Jel dosta Palaliću?? 3900 eura plaća i još te nije sram ovog upropaštavanja…
Boli te kita, ti imaš svoju građevinsku firmu pa jedan dan kad te maknu jer nemaš obraza sam otic pokupis 200.000 eura od nagrada i ode ti sapunjat mačora na građevinu.

Nije čudo na malim daljinama velik broj Airporta, Zagreb, Split, Dubrovnik, Pula, Zadar, to je dosta i previše, Rijeka Osijek neprofitabilni

Žao mi je meni lično najlepšeg aerodroma u hrvatskoj. Ali i ove godine ću kao i prethodnih dati svoj doprinos statistici i ajmo reći neki evro za platu tim ljudima tamo. Jes da letim sa ju, ali šta mogu. Najlakše mi iz Beograda. Prošle godine sam ubo neki Popust što je ASL davala početkom juna za mnoge destinacije. Pa sam tako leteo za 13k RSd rt karta. Iskreno to bi i trebalo da bude cena za str za 500totinjak km i nazad. Max 15,16k rsd. Ionako naplaćuju bagaž a u pitanju je letnja destinacija pa eto dodatne zarade. Najskuplje je prazno sedište. To valjda ovi u menadžmentu znaju. Imate popust od NIS-a, popust od aerodroma beg, verovatno i rjk daje neki popust, pa dajte i nama putnicima. Nemoj mi za rtnlet do Rijeke da plaćam 200 EUR aman zaman.

Rijeka, i ne zanima me mišljenje drugih. Taj aerodrom je izuzetno lep, na ostrvu, borići ispred ulaza, kafić u hladu borova, pristupačan, pogled na pistu iz kafea u zgradi, pasoška kontrola profesionalna, brzo se uđe u hr i izađe, online check in itd itd. Ako se to nekome ne sviđa, onda taj nije baš sav svoj. Jedina zamerka je lokalni autobuski prevoz. I cena karte do Rijeke.

letei za rjk u julu je mnogo bolji doživljaj od leteti u split u julu.. verujte mi. onolike gužve na spu su nepodnošljive. na rjk imaš osećaj da je zgrada potpuno prazna. malo sedneš, popiješ kafu, prošeta se čovek po free shopu. idealno. predivan aerodrom. i ne treba mu gužva, ali mu treba min svih minimum 20 dnevnih letova, što velikim avionima, što manjim.

Najvažnije je da direktor prima placu 12 mj u godini a ne zaradi niti jednu 😡

Ništa čudno kada i sam direktor umjesto da ugovara poslove,on smišlja kako da pravnu osobu ošteti svojim kreativnim manipulacijama.Naime isti ima stan u Rijeci a prijavljen je u Ogulinu i naplaćuje prijevozne troškove i netko ga stalno pokriva.

a да?

Najlošiji aerodrom u Hrvatskoj i okolini.
Loše upravljanje i nebriga suvlasnika , te uhljebivanje je i rezultat današnjeg stanja.
Neka postane vojna zračna baza, a u Puli spojiti civilni i vojni dio , te bi to bio prestižni aerodrom, a što je 100 km po ipsilonu.

Najlošiji aerodrom u Hrvatskoj i okolini, jezivo koliko je loša organizacija.
Bolje ga zatvoriti i uložiti u aerodrom Pula koji bi kada se spoji i vojni bio fantastični aerodrom , a što je 100 km udaljenosti kada se uskoro poveže istarski ipsilon.

Imaš more, imaš lep region, aerodrom i ne znaš da privučeš avio-kompanije. Takva lepota od Jadranskog mora i opet uhlebljenje političkih kadrova. Ni kod nas u Srbiji nije ništa drugačije. Užas

Treba mjenjati upravu aerodroma.

Bitno da je uprava ista, a država kao večinski vlasnik niti nije postavila svog predstavnika u nadzorni odbor pakad nema mačke miševi kolo vode. Jedini napredak je povečanje cijene parkinga.

Tko treba brinuti o aerodromima, odnosno zračnom prometu?

Croatia letjela za Barcelonu iz Rijeke???

To nisam znao….

Meni isto prvi glas

Neka spuste taxe pa ce privući prijevoznike. Prijevoznici ce mozda zbog jeftinijih taxi ublaziti cijenu karte i time privući ljude.

Bitno da se nesposobnom uhljebljenje nom direktoru treba isplatiti bonus od 200 i nešto tisuća € za uspješno poslovanje

Ja ovo citam i prosto mi je tesko povjerovati da je neko toliko nesposoban da ovako nesto uradi.

Pa za ovo treba biti talentiran, neko drugi i da hoce ne bi mogao ovo postici.
Malo ironije ali salu na stranu ovo je za nevjerovat.

D a! z a. n e v j e r o v a t

Dosta je pogledat onoga tko je glavni i odgovorni tj uspjesni direktor

A što još komentirat!

Potaracat i iskoristit teren za ispašu ovaca i pobiranje šparoga. Ljudi bi znali da nemaju aerodrom kojega ionako nemaju, uštedio bi se silan javni novac koji se nepotrebno troši na to ruglo i sramotu a bilo bi više delicija od janjetine i šparoga. I svi sretni i zadovoljni.

Da sparoge uzgajati. Slazem se sa vama, ja bih i rajcice jos dodao.

Sve će to File riješiti (prodat će)

Šta je županija poduzela na razvoju turizma?
Otvorila nesto novo?
Nije aerodrom taj koji radi na povećanju broja turista.
Aerodrom daje usluge koje su mu u domeni posla i tu se može davati prigovor..

@anon 09.50: a što je to županija mogla otvoriti? Pa ne gradi županija smještajne kapacitete nego ili hotelske kuće ili pojedinci. A kapacitet se se smije povećavati jer je već i ovako u srpnju i kolovozu sve pretrpano: i plaže i gradovi. Treba se raditi na produženju sezone, ali niti tu županija nema utjecaja jer to moraju odraditi hotelijeri. A aerodrom je napravio genijalan potez sa ulaskom u krug aerodroma (kojega su doduše za ovu sezonu stavili na led, ali će se primjenjivati od iduće) …

Čime se vraćamo na temu koju smo već imali kod PUY, naime kako ogromna većina gostiju dolazi u Istru i na Kvarner. Pa se isključujem….

Smjenite tog debila i njemu slicne

Sve pohvale direktoru koji ovu ZL vodi u propast. Dovesti novo vodstvo ako već nije kasno

Mjenjajte direktora

Ima li smisla povući paralelu između Rijeke i Morave?

Jedina paralela je da je Morava reka/rijeka i to je to.

Ja koliko znam Morava je rijeka (da se malo poigramo riječima 🙂)

Osim što je Rijeka reka, ona je i more.

@anon10.13: Rijeka nije rijeka, Rječina je rijeka koja teče kroz Rijeku.

Ima li vatrogasaca na Moravi? Profesionalnih, ne ovih sa “školom” u BiH kao na Rijeci…
Jer ako ima barem jedan to je 100% više nego u Rijeci…

Meni je baš drago kako si ti pametan 😂

Apsolutno nema smisla povlačiti tu paralelu. U Moravu su upucani milijuni eura dok je Rijeka davno plaćena i vjerojatno već otplaćena. Imala je letove za cijelu EU, USA(PAN, u bivšoj državi), Afriku itd.

Apsolutno nema nikakvog smisla povlačenje te paralele.

👍

A osim toga, Rijeka i ovakva jadna ima 100 puta više potencijala nego Morava

Ima cijela Hrvatska 100 puta više potencijala od ovoga što je sada, ne samo Rijeka, ali je taj potencijal neiskorišten jer je Kradeze državu i mentalno i kulturno i ekonomski vratio 70 godina unazad. Ali o tome se ovdje ne smije pisati pa neće ni biti objavljeno. Pozdrav iz Rijeke.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!