zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia promijenila terminal na Rimu FCO

Croatia je promenila terminal na rimskom aerodromu Fiumicino, prelaskom sa Terminala 3 na Terminal 1. Zajedno sa Croatia-om, isti prelaz su napravili Bulgaria Air, TAROM i DanAir, što ukazuje da je ovo povezano sa ulaskom u “Vazdušni Schengen” Bugarske i Rumunije, kao i potpunim ulaskom u Schengen zonu Hrvatske.

Do promene je došlo jer se na Fiumicinu generalno T1 koristi za Schengen letove, dok se T3 koristi za sve ostale. Na Terminalu 1, Croatia koristi gate-ove na najnovijem Concourse A koji je otvoren 2022. Terminal 1 se smatra modernijem od dva terminala u Rimu, s obzirom da je u periodu od 2020.-2023. potpuno renoviran. Zajedno sa navedenim kompanijama, EasyJet je isto prešao na T1, dok je Wizz suprotno prešao na T3.

dopisnik: Ivan Pusineri (Beograd), foto: Croatia Airlines

62 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kada ce Pula Roma???

Stvarno?

Hoce li Croatia u svojim A220 imati pravu biznis klasu, kao sto to imaju neke evropske kompanije na A220?

Zanimljivo, a ipak neke EU kompanije imaju…

Bulgaria Air na A220 ima pravu biznis klasu.
Cyprus Airways na A220 ima pravu biznis klasu.

Te kompanije su nikakav uzor. Čak je i spalionica novca JU bolji uzor.

Sa “pravom biznis klasom” se ne dobija ništa dobro. Cost per seat će samo postati veći, što zbog manje dostupnih sjedala, a što zbog težeg aviona.

Otkazana oba leta Air France-a sutra CDG-ZAG

Niste obavesteni da je sutra strajk kontrole leta u Francuskoj? O moj boze!

Preneli su mediji u regiji, konkretno respektabilni hrvatski avio portal.

Otkazan je štrajk, nažalost nakon što su letovi već pootkazivani. CDG je izgubio 55% sutrašnjeg rasporeda.

Najmoderniji avion – najmoderniji terminal
Logično

Oprostite Ivane, što znači “potpuni ulazak Hrvatske u Schengen zonu”? To se dogodilo već prošle godine a ne tek sada.

Znam ja da se to dogodilo prosle godine, ali svakako s obzirom da uz OU menjaju terminal i kompanije iz Rumunije i Bugarske pretpostavio sam da to ima veze jedno s drugim, tj. da OU samo kasni i da kompanija nije do sada stigla da promeni terminal

OU je lani s ljetnim redom letenja presla u schengen zonu. Nemoguce je da let za schengen leti s medjunarodnog terminala, to znaci kontrolu putovnica i napustanje schengen prostora zracne luke.

OU svakako uvek ide na remote parkiranje pa je situacija pojednostavljena. Mozda se ovo odnosilo samo na terminal na kom se radi check in.

U svakakom slucaju, nisam pratio kakva je situacija bila ranije, ali je aerodrom FCO izdao press release tek krajem 3. meseca, pre 4 nedelje, da OU menja terminal efektivno 31.3.2024.

Alene, da li ste upoznati sa činjenicom da Croatia Airlines svoje putnike obmanjuje i ne obaveštava ni na koji način da let radi wet-lease avion?

Smatrate li da je to u redu prema putnicima?

A ima li i jedna jedina kompanija koja to radi? I u čemu je tu “obmana”? Ako putnik kupi kartu iz A za B za 10.05. sa.polaskom u 10.00 i dolaskom u 11.30 i taj let bude tako i obavljen, u čemu je to “obmana”? “Obmana” bi bila da se prodaju karte za nepostojeće letove i tako se prevari putnike. Kupnjom putničke karte putnik ulazi u poslovni odnos sa aviokompanijom čija je dužnost, pojednostavljeno rečeno, prevesti putnika na željenu destinaciju u vrijeme koje stoji u karti. Sastavni dio karte nije ni garancija jednog određenog tipa aviona, niti garancija da će operating carrier biti upravo ona kompanija pod čijim call sign-nom ide let. Kompanija je dužna u slučaju kratkoročnih wet lease uzeti certificirane kompanije po EU pravilima a to je OU napravila.

Piše i Croatia kada im letove obavlja Trade Air i FlyAir.

Eto!

Ne pise, evo 10. maja na ZAG-CPH pise Croatia Airlines Boeing 737-800. Nece biti da je to Croatia Airlines, nego ETF Airways.

Vidim da se komšijama tresu gaće jer Croatia nabavlja najnovije avione dok prehvaljena JU wet-leasa starudiju žnj kompanija.

Jaka pogotovo kada avioni bruse pistu.

Očito je da im se tresu. Zadnjih mjeseci krenuli su se intezivno zanimati za OU.

Ima, apsolutno sve kompanije naglase OPERATED BY …

To radi Air Serbia, Turkish, Austrian, Lufthansa, Swiss, Air France, Aegean, SAS, KLM, LOT, itd… Doslovno sve vece kompanije!

“Operated by” vidi se u Amadeusu kod svih letova koje će obavljati Alba, Fly41 i TDR. I fakat ne vidim u čemu je problem. Zar itko misli da netko neće bukirati let ako piše “operated by XX”? Ma dajte molim vas…

Svi su ovdje pomalo u pravu. Na OU web stranici kad se kupuje karta za letove koji su s A319 Fly Air41 pise OP BY FLY AIR41, a za letove koje im operira A320 Tradeair-a i B738 Albastara pise samo tip aviona i izgleda kao da je to avion aviokompanije. Zasto razlicito oznacavanje, ne znam.

Ako vam ne odgovara nemojte letjeti Croatijom.

Da li ste vi upoznati s time da je Ex-Yu jučer objavio lažnu vijest koja je sad tiho obrisana?

Nije obrisana, nego prepravljena.

Zasto Vas se to tice?

Pa citajte njihov portal u vreme kada se objavljuju vesti pa cete znati.

Da Croatia uzima wet lease od ETF? A u stvari 737 800 je od Alba stara

U Amadeusu je Alba….

Interesantno je da se u ovaj trenutak u Amadeusu 737 pojavljuje samo od 10.05. do 15.05. …

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!