zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Israi i Ural kreću sa letovima za Tivat

Prvi ovogodišnji avion izrealske aviokompanije Israir sletio je  jutros na aerodrom Tivat. Riječ je o čarter letu na relaciji Tel Aviv – Tivat, a Airbus A320 (4X-ABG)  izraelskog prevoznika dovezao je 66 putnika u Crnu Goru.

Israir bi prema ranijim najavama, od 5.5. trebao da počne redovan ljetnji saobraćaj na relaciji Tel Aviv –Tivat, a ta je kompanija od menadžmenta preduzeća Aerodromi Crne Gore prethodno tražila slotove za letove na toj liniji i do četiri puta nedjeljno tokom predstojeće ljetnje turističke sezone. Ipak, za sada je nezvjesno što će se i koliko od ovih planova i realizovati jer to sve zavisi od situacije sa Covidom, i interesovanja izraelskih turista za ljetovanje u Crnoj Gori.

Rukovodstvu Aerodroma Tivat juče je potvrđeno i slijetanje aviona kompanije Ural Airlines na relaciji Moskva-Tivat u ponedjeljak 26.5, a što bi, ako se zaista i realizuje, bio ujedno i prvi let jedne ruske aviokompanije za Crnu Goru nakon pauze duže od godinu dana. Aviosaobraćaj između dvije države prekinut je sredinom marta prošle godine kada je Crna Gora zatvorila svoje granice zbog pandemije koronavirusa i do danas nije obnovljen. Ruske vlasti zvanično, imaju rezerve prema epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori, ali zapravo ne davanjem dozvola svojim kompanijama da obnove ljeti vrlo frekventne letove između dviju država, Moskva reaguje na sve širi spektar ekonomskih sankcija koje Crna Gora uvodi Rusiji, zvanično ih pravdajući time da naša država tako samo slijedeći spoljnu politiku EU. Ural Airlines je inače, ranije od menadžmenta ACG tražio slotove  za svakodnevne letove Moskva-Tivat počev od 1.6, odnosno letove iz Ekaterinburga za Tivat jednom sedmično počev od 29.5, ali za sada postoji tek manja i još zvanično nepotvrđena mogućnost da ta kompanija obavi samo po jedan sedmični let iz Moskve za tivatski aerodrom, u narednih mjesec dana.

autor: Siniša Luković, suradnik (Tivat), foto: Israir

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!