zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Nordwind neozbiljna kompanija

Nordwind se u regiji pokazao kako vrlo neozbiljna kompanija. Prvo je imao problema u Beogradu gdje je pokrenuo letove, pa ih morao prekinuti radi administrativnih problema pošto je prijavio charter letove, a planirao operirati cjelogodišnje redovne letove. Stoga neko vrijeme nije imao letova iz Beograda. Sada je najavio pokretanje letova za Zagreb 19.3. koje je za njih trebao operirati njihov partner Pegas Fly sa Embraerom E190. I letovi se nisu desili. Bez puno objašnjenja i pompe, odustali su doslovce u zadnji čas i prebacili početak operacija na 30.4.

Ostaje pitanje financijskog gubitka radi kompenzacija putnicima koji nisu mali (250 EUR po putniku + rerutiranje na druge prijevoznike), a koje Nordwind ne može izbjeći, pošto je letove prolongirao u reku krećem od 15 dana, te leti za zračnu luku Europske Unije, pa se pravila odnose i na njih, neovisno što su iz Rusije.

Iskreno nije jasno tko će biti putnici ove kompanije, obzirom da i za Beograd i za Zagreb leti Aeroflot, te iz Beograda i Air Serbia. Možda kompanija želi uloviti pokojeg putnika dok Aeroflot i Air Serbia imaju ograničenja broja letova, no, iskreno, ne vidim da ova kompanija na ovom tržištu može opstati duže vremena, tj. nakon što se ukinu limiti za Aeroflot i Air Serbiu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Nordwind

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!