zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

CEO Air Montenegra nelegalno zaposlen

Inspekcija rada Crne Gore je uručila zapisnik o izvršenom inspekcijskom pregledu, te je dala Air Montenegru rok za izjašnjavanje. Naime, inspekcija je u zapisniku konstatirala da je Saša Radović nezakonito postavljen na poziciju vršitelja dužnosti izvršnog direktora Air Montenegra. Air Montenegro je izjavio da će postupiti sukladno zakonu. Radovića je vlada Dritana Abazovića imenovala na tu poziciju 15.12.2022. gdje je naslijedio dotadašnju vršiteljicu dužnosti Draganu Frantov Nikolić.

Sporna je stanovita otpremnina koju Radović nije vratio. Naime, 30.12. Budvanska rivijera je poslala dopis Radoviću da vrati 76.000 EUR isplaćene otpremnine. Radović je izjavio da smatra kako otpremninu ne treba vratiti. Naime, Zakon o radu govori da zaposlenik koji primi otpremninu po osnovi sporazumnog prestanka radnog odnosa ne može zasnovati novi radni odnos u privrednom društvu čiji je osnivač država u roku od pet godina od momenta isplate otpremnine, ukoliko prethodno nije vratio cjelokupan iznos otpremnine. Problem se može riješiti tako da Radović vrati otpremninu ili da mu se otkaže ugovor o radu. Upravo to su konstatirali inspektori u zapisniku.

Inspektori će istim kazniti Air Montenegro za počinjeni prekršaj sa 1000 EUR, a isto toliku kaznu dobiti će i predsjednik Odbora direktora Pavle Ljesar. Inspektori će u idućim danima donijeti i rješenje gdje će naložiti Air Montenegru da otkloni nepravilnost (ili vrati otpremninu ili da Radović da otkaz). Radović je otpremninu uzeo i kada je napuštao Nacionalnu turističku organizaciju, a tada se radilo o 19.000 EUR.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Air Montenegro

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sampioni !

Čuli smo sinoć Dritana.Neka naredi da se kazne u Air Montenegro,ne sa 1000 nego sa po 10000.Neka država puni ,, budžet ,, .Samo čiji.

Tad je banda lopova vladala, primali plate basloslovne, djeca politicata DPS-a i SDP-a su se setala po Evropi, radili su sta su htjeli. A obicnom narodu su davali samo na kasicicu samo da prezivi. To su nasi krvnici.

Zoki vidi Mila kao premijera i dalje, neka zoki pune 3 godine su novi spasitelji na vlast

Svi su isti tako da je bas licemerno nekog targetirat

Da je u Crnog gori normalno stanje, ovo bi bilo nenormalno, ali pošto je dole sve sami javašluk ovo mu dođe kao normalno.

Oprostite ali u Crnoj Gori bar očigledno postoje neke institucije koje su dovoljno sposobne i nezavisne da ovakve pojave uoče i sankcionišu. Toga u Srbiji i Bosni nema, a javašluka ima podjednako.

76.000 otpremnine. Uspešno li je to preduzeće Budvanska rivijera. Država Crna Gora nam je svima za primer kako se radi posao 😂

Uspešno je.

Budvanska rivijera je firmetina a očigledno je i on bio vrlo uspešan kadar dok je zaradio toliku otpremninu. Dobro nije dobio zlatni padobran (tako Amerikanci zovu basnoslovne otpremnine od panoliko desetina miliona dolara koje se isplaćuju npr. bivšem CEO Boeing-a, Mullenberg-u da napusti firmu)

Nekoliko desetina miliona (greška u kucanju)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!