zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Incident Flydubaia u Beogradu

Flydubai je u petak imao incident na letu iz Beograda. Avion Boeing 737MAX8 (A6-FML) na letu FZ1746 je trebao rulati preko E spojnice do uzletno-sletne piste te imati 3000 matara za polijetanje. No, umjesto toga on je izašao sa piste na spojnici D i imao tek 2000 metara za polijetanje. Kako su piloti bili uvjereni da polijeću sa spojnice E nisi koristili maksimalnu snagu nego su nonšarlantno krenuli sa polijetanjem. Tek pri kraju staze su ustanovili da „nedostaje piste“ i krenuli su reagirati. Na kraju je avion počeo sa rotacijom oko 300 metara prije kraja piste, a na samom kraju piste je bio desetak centimetara od zemlje. Prema izjavama svjedoka avion je poletio ekstremno sporo, te vrlo nisko iznad ograde aerodroma i autoputa Zagreb-Beograd.

Po polijetanju piloti su pitali kontrolni toranj sa koje spojnice su poletjeli i ovi su im rekli da su omaškom otišli na spojnicu D. Nije jasno zašto je toranj dozvolio polijetanje sa spojnice D kada je ustanovio da je avion pogriješio. Avion je nakon toga bez problema odletio za Dubai.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flydubai

60 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Iz više izvora sam saznao da je Fly Dubai napravio više puta slične neoprostive greške pri poletanju u zadnjih nekoliko meseci na drugim aerodromima, Rostov, Warsawa i drugi. Mislim da bi se menadžment Fly Dubai trebao ozbiljno pozabaviti ovim problematicnim poletanjima i ozbiljno sankcionisati nesavesne pilote i poslati ih na dodatnu obuku. Očito im dolaze piloti sa ko zna kakvim završenim pilotskim školama. Takvi neoprostivi propusti nisu mogući kod pilota sa ex-Yu prostora koji su završili obuku po sistemu JAT-ove pilotske škole iz Vršca.

Prije komentiranja mogli bi pročitati definiciju izbalansirane RWY, koja je visina na njenom kraju kada je RWY suha ili vlažna.

Bio bi zanimljivo da se srušio još jedan MAX (malo tko bi više maio čija je greška).

No, ne bi li toranj trebao pratiti avione i upozoriti ih gdje su?

Bilo bi zanimljivo? Covece, koju dijagnozu ti imas? Kakav je tvoj mentalni sklop?

Kako mozes u jednoj recenici napisati „Bilo bi zanimljivo da se srušio jos jedan MAX“?

Evo ovde se vidi kakav je genetski materijal nekih… deda ti se sigurno raduje jer bi ti bilo zanimljivo gledati kako se MAX rusi.

anonimusi sendvičari, ne razmijem baš šta želite reči? Mislite da sam uvrijedio Boeing? Kapitalizam? Ameriku? Ili koji je Vaš mentalni sklop? :

Rekoh zanimljivo da opet baš MAX ima probleme… Iako su očito krivi piloti i toranj, ali teško bi to više ikoga zanimalo.

Tatu svog nazivaj sendvicarem koji te tako odgajio da napises da bi bilo zanimljivo da se srusio jos jedan MAX.
Nisi napisao da bi bilo zanimljivo da Boeing ima probleme nego da se AVION SRUSI!
Bolesniku jedan!

Nisam mislio da ću ikad braniti ovog max lika ali mislim da je očigledno da nije mislio “zanimljivo” kao “zabavno” nego kao “čupavo, turbulentno…”. Kao što npr. Jevreji kad kunu kažu “dabogda živeo u zanimljivim vremenima”.
Stvarno ne verujem da je iko toliko zao da mu pad aviona bude zabavan. Nespretna formulacija, čini mi se

Strasno i uzasno je sta je ovaj covek izjavio. Posle je slagao da je napisao da bi voleo da Boeing ima probleme. To nije isto kao i “da bi bilo ZANIMLJIVO da se SRUSIO jos jedan MAX”.

Ovo se granici sa ljudskom gluposcu na n-ti stepen. Slazem se da Boeing treba kazniti zestoko za sve ali nikako ne pozeleti da bilo koji avion pa i taj MAX padne. Ti avioni ne lete prazni. Ej, covece da nekom bude zanimljivo da se srusi jos jedan avion!!!

2000m je vise nego dovoljno za bilo koji 737 da poleti,a posebno 737MAX. A toranj ne moze znati za koliki deo piste je posada uradila kalkulacije.

Mozda u Microsoft Flight Simulatoru,u stvarnom zivotu polece i sa pista kracih od 2000m.
Konkretno u ovom slucaju od pre neki dan je mogao da poleti i sa MTOW.
Da ne pisem o tome kako je zima sto je povoljno za performanse.
Sve u svemu,lose informacije imate.
To sa 2500m za poletanje je bas glupost,bez da se ljutite.

Dakle Alene,sluzbene specifikacije modela kazu da je minimalna duzina piste za poletanje 2500m?

Niste u pravu Alene,bas glupost ste napisali.

Niste dobro procitali,737 slece na jako velik broj aerodroma sa pistama kracim od 2000m.

🙂 pa ako sleti na pistu duzine recimo 1900m,sta radi onda? Prelazi na duzu pistu da bi poleteo ili polece sa iste te piste na koju je sleteo?

Imaju posebni kamioni koji avion prevezu na drugi aerodrom i onda on poleti sa piste koje je duza od 2500m.

Sa koje stranice ste ga prepisali?

Ako se uzmu u obracun svi parametri do kojih sa dosao (temp.vazduha, pravac vetra i drugo, sa max tezinom na poletanju) potrebna duzina za poletanje bi bila 1600-1700m (tacno bih izracunao da imam sve tacne podatke)
Osim toga, na stranim sajtovima pise da je bio oko 30m iznad praga PSS (par njih je promenilo vest tokom ovih dana), a i sam Aviation Herald koji se citira je povukao ovu vest!

Nope. Poletanje sa intersectiona je dozvoljeno isključivo na zahtev posade ili na predlog KL koju posada mora da potvrdi. Za to postoji specijalna frazologija. Nije moguće tek tako poleteti sa pola piste!

Ovo je isključivo greška/nepažnja posade aviona. Posada sama bira tačku poletanja.
Njih je vjerovatno zbunio let ASL za Tivat koji je takođe poletio sa tačke D ali je avion imao bitno manju težinu i piloti su znali odakle su krenuli.
Mogla je biti katastrofa, ali realno ništa nije bilo toliko dramatično.

Da rečeno je da je upitan neki sistem u avionu koji je trebao da odraguje.

RAAS

To je opciona oprema (makar je dosada bila). Možda je FlyDubai nije kupio za svoje Max-ove.

htedoh reći “do sada”

Ali činjenica, da flyDubai stoji 4minuta na rulnici D dok ispred njega poleće ASL za Tivat i sleće Swiss, KL ih vidi kao na dlanu i ne reaguje?!

Obe intersekcije su bile odobrene od strane kontrole letenja,posade su mogle da biraju koja im vise odgovara,ili cak da traze ulazak na stazu preko E i okretanje na pocetku staze za 180 stepeni sto bi im omogucilo poletanje sa celom duzinom od 3400m.
Dok su se nalazili u D obavestili su toranj da su spremni za poletanje frazom “fully ready”,prevedeno na naš,to znaci potpuno spremni(za poletanje),na taj nacin su dali do znanja tornju da zele da polete odatle.
Nazalost sve vreme su mislili da se nalaze u E,a nalazili su se u D,a frazom “fully ready” dok su stajali u D uverili toranj da su spremni sa te pozicije.

Ovo jeste greška i pilota i tornja, jer valjda ako jedan pogriješi drugi treba da ispravi. No konstatacija o poletanju je malo iskarikirana. Imajući u vidu da je avion bio pun, putnika, robe i goriva, znajući karakteristike aviona znamo da se ipak koristila maksimalna snaga.
Izjave očrvidaca ne postoje, postoji taj jedan radnik aerodroma kojeg je izmislio tangosix.

Svi napisu da je uloga kontrole letenja da im da zeleno svetlo za poletanje a odluka je pilota sa koje ce tacke poleteti na osnovu par parametra…

Mislim da je ovo greška i pilota i kontrolnog tornja. Kontrolni toranj, tj: kontrolori su se očito malo zbunili, pošto je ispred FDB-a bio još jedan avion Air Serbie a319 ja mislim, i on je poletio sa rulnice D, pa su se kontrolori malo preračunali, a i sve ostale avione su u tom periodu većinom slali na D rulnicu. A greška pilota je ne pažnja. Mogli su oni sigurno poletjeti sa tih 2000m, samo da su jače gas stisnuli

Sve skupa: Hvala Bogu da se završilo dobro, jer ta ne pažnja izazvala bi nesreću koja bi pokvarila i sliku aviokompanije i aerodroma

Ima toga više kad je flydubai u pitanju. O Rostovu na Donu znamo valjda sve.
Evo još jedan iz waw:
https://youtu.be/-WQYCxoNHZU
pa vi procenite ulogu pilota i kontrolora u datom primeru.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!