zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zašto Air Serbia leti za Dubrovnik?

U petak smo pisali zašto linija Air Serbie za Rijeku uz Pulu. A danas se postavlja pitanje zašto Dubrovnik uz Tivat i Split? I ovdje je odgovor vrlo jednostavan. Vožnja između Splita i Dubrovnika je 3:30 sati. Dakle, aerodromi su dovoljno udaljeni da trebaju zasebne letove. Čak štoviše od Splita do Tivta ima 5:15 sati vožnje, puno previše da ne bi bilo aerodroma između.

No, zašto Dubrovnik uz obližnji Tivat? Ova dva aerodroma udaljena su tek 1:30 sati vožnje. No, Tivat ima već 54 leta Air Serbie tjedno (skoro 8 dnevno), te još 18 letova Air Montenegra. I logično je da Air Serbia uz toliko frekvencija razvija obližnji aerodrom. Air Serbia, iskreno više nema kuda sa letovima u Tivtu, pa je odlučila dubrovačke putnika letjeti nonstop, a ne preko Tivat. Što je i logično. Konačno, Dubrovnik je ogromna turistička meka i logično je da je Beograd povezan sa Dubrovnikom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

72 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Aman, Lion i Soči – nove JU linije.

Aman i Soči su već ranije leteli, tako da je dobro što su ih obnovili. Lion nisu do sada imali u redu letenja, nadam se da će biti uspešna da pokrije središnju Francusku

Alene, zašto Maxi ima dve samoposluge na 200 metara razmaka ovde kod mene na Novom Beogradu? Zato što bi, da nije ove druge, polovina kupaca otišla u Mercator.

Tako i ovde. Bez obzira što je Tivat blizu, kompanija bi gubila putnike jer ne bi nudila Dubrovnik, ili bi ta ponuda bila mnogo nižeg kvaliteta, i onda bi se prodala za mnogo manje plara.

Dosta je jednostavno i, iskreno, ni ne zavređuje tekst. Ono što jeste zanimljivo to je da li će jednom kad bude postojao aerodrom u Trebinju, Air Serbia i dalje leteti za Ćilipe? Ili će prodavati Trebinje kao Dubrovnik? A tu su moguća oba odgovora…

Isprike, dvaput sam poslao isti komentar, ako može neka ovaj prvi bude obrisan.

A koja je razlika da li je CRO u Schengenu ili ne? U svakom slucaju je granica.

Just for the record,
Ko god vjeruje/misli da ce u Trebinju biti aerodrom u narednih 50god. treba ozbiljno da se zabrine za svoje psihicko stanje. Pregled nebi bio na odmet.
S postovanjem

Just for the record – the same was said for Beograd-na-vodi, yet…

Zbog Beograda na vodi, Beograd je ostao bez železnice u centru grada, što je mnogo veći gubitak nego što Trebinje ikad može da proizvede.

Tako što je Beograd na vodi na mestu ukinute železničke stanice.

Čekajte kad vam dođe Trebinje. Biće veselo!

Ne budite tako jeftino cinični.

Isto kao i Mostar

Osijek treci

Mostar nije napravljen da konkurira Splitu ili Dubrovniku nego da Galeb može odletjeti na Batajnicu ili Željavu. Također da pitomci VGMT mogu vidjeti avion u živo.

Ljudi vi svi zaboravljate granice! Ako se ikad i izgradi aerodrom u Trebinju i dalje će postojati granica između BiH i Hrvatske, a na toj granice se prije korone u ljetnim mjesecima čekalo po sat vremena i više, i to je bilo prije nego što je Hrvatska ušla u Schengen (što bi se uskoro trebalo dogoditi).
P.S. toplo se nadam da će trebinjski aerodrom biti uskoro izgrađen, da mogu zimi letjeti za Beograd.

Hrvatska zna praviti problem sa granicom ako to njoj ide u prilog

Ima dobrih dva sata, tocinije 1:50 plus čekanje na granici i za trajekt. Pozdrav s juga.

Ima, barem 2 sata u normalno vrijeme. Uz svo dužno poštovanje sigurno se niste vozili na toj relaciji više puta od mene. Inače u normalno (pred-korona) vrijeme samo se na granici izgubi minimum pola sata.

Govorimo o ljetnom periodu naravno, kada i postoje letovi.

A vi ste to na Guglu vozili?

Vozite li Vi osobno po pravilima, i zašto ne?

Dakle vozite brže od propisanog? Nije li to opasno? Pravila postoje da se poštuju, i da vrijede za sve. U suprotnom, imamo mrtvi kaos.

Poanta je da dajete loš primjer i šaljete pogrešnu poruku. Da li sada razumijete?

S ovakvim stavom, istinska je šteta što niste pilot.

Brišete malo komentare? 😂

Prometne znake dozivljavam vise kao prijedloge.

Gospodine Šćuricu, koliko je to bitno manje?

Evo ja 61 puta. Vi ne čekate na granici i na trajekt ulazite preko reda? Google kaže 1:50, vi 1:30, ja barem 2. Lp iz Dubrovnika

Evo i ja iz Dubrovnika kažem da treba dva sata. Zimi u idealnom scenariju i vožnji mimo pravila može se za 01:30-40

Vaš Google uvijek kaže nešto drugo. Tako i nedavno. Da postoji mogućnost zalijepio
bi screenshot. Kako god, jedva čekam sljedeću raspravu 😉

Zbilja se postavlja ovo pitanje, ja iskreno uopće ne vidim ovo kao nešto relevantno za raspravu??

Pa pobogu tko je lud preko Tivta putovati u Dubrovnik. Ajd ako netko iz BEG ide tom rutom i nekako. Ali ako će netko imati trensfer preko BEG, nema te teorije da takav ide za Dubrovnik. Radije će odabrati jednu od milijun opcija preko drugih prijevoznika i direkt letjeti za DBV nego odabrati AirSerbiu i brinuti o transferu iz Tivta.

Također, zašto je bitno koliko su 2 aerodroma udaljena međusobno?. Valjda se putuje u grad Dubrovnik i tim više put od Tivta je još duži od 1:30h.

Alene, Tivat i Dubrovnik su 2 potpuno drugačija tržišta, ukrajinske i ruske kompanije lete za Tivat zato što je Crna Gora za Ruse i Ukrajince jedna od najpopularnijih destinacija, pa u Crnoj Gori čak imaju i svoje škole i masovno kupuju nekretnine. S druge strane Dubrovnik im je preskup, prije rata u Ukrajini u Dubrovnik je dolazilo puno više Rusa, ali nakon izbijanja rata i nabijanja sankcija Rusima rublja je potonula i Dubrovnik im je postao preskup, tek su se prošle godine počeli masovnije vraćati.

Dakle, AirSerbia bi isključivo ljeti letjela za Dubrovnik i da se isti nalazi na lokaciji Zadra. Tivat nema apsolutno ikakve veze s tim niti zimi postoji ikakav značajniji broj putnika na tjednoj/mjesečnoj bazi koji preko Tivta putuju za Dubrovnik AirSerbiom.

Kao što je već spomenuto, ovo su 2 potpuno druga tržišta i povijesno je CG zrakoplovno gotovo ovisna o BEG. Nema tu nikakvih teorija o preljievanju putnika i ne znam čemu, zračna udaljenost u ovom kontekstu uopće nije relevantna kao što je članak implicirao.

Zimi ima jako mnogo dubrovčana koji lete preko Tivta i Beograda. Vaterpolisti naročito.

Nema jako mnogo nego statistika pogreška. Kad se dogodi da idu vaterpolisti jednom u 3mj onda je to teška iznimka po broju putnika iz Dubrovnika. Ne lažimo se i ne razbacujmo se riječima “jako mnogo”

🤣🤣🤣jako puno

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!