zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Wizz Air dobio 15 dnevnih slotova na Gatwicku

Wizz Air je dobio 15 dnevnih slotova na London Gatwicku koji su prije pripadali Norwegianu. Zbog toga će kompanija bazirati četiri dodatna Airbusa A321 na Gatwicku. Wizz Air želi još slotova na Gatwicku, te se upravo radi Gatwicka bunio da treba oduzeti slotove svima koji ne mogu ispuniti 80% letova iz Gatwicka. Ovo će svakako naštetiti novom Britishevom LCC EuroFlyer koji će u III. mjesecu krenuti sa letovima iz Gatwicka.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Znači, došli su i na Gatwick. Onda je Paris Orly sigurno u velikoj igri (nije bez razloga na stranici), očigledno im se sve više “sviđaju” legacy aerodromi. Vjerovatno im ponestaje prostora na malim aerodromima, pa nemaju izbora. Mislim da će daleko više naštetiti easyjetu nego EuroFlyeru. easjyet je u teškoj situaciji, a British je uhodan tu već godinama i imaju mnogo više novca nego Wizz, pa se mogu uvijek izvući šta god da se desi.

Prednost Orly aerodroma nad Beauvais aerodromu je ogromna, Orly je praktično u gradu na samo 13km od centa Pariza, Beauvais na 90km. Tako da bih uvek izabrao da pre sletim na Orly nego na Beauvais

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!