zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO: ZL Osijek pokreće natječaj za subvencije kompanija

Zračna luka Osijek intenzivno traži modalitete dovođenja kompanija i novih linija. Stoga sa partnerima u Županiji i gradovima Slavonije pokušavaju uobličiti program financijskog poticaja kompanija koje bi letjele za Osijek. Program je već postavljen, a napravljen je i kostur samog natječaja, a sada se sa pravnicima i drugim stručnjacima pokušava ustanoviti kosi li se program sa postojećim ugovorima, obvezama i pravilima Europske Unije i Republike Hrvatske.

ZL Osijek je u neravnopravnom položaju spram Tuzle i Banja Luke koji direktno i izdašno financiraju LCC zbog čega imaju zavidan broj linija i frekvencija, I u Beogradu se izdvajaju značajna sredstva za Air Serbiu. Ove zračne luke su vrlo blizu Osijeka, te imaju istu gravitacijsku zonu, tj. dobar dio potencijalnih putnika im je isti, što pak znači da subvencijama te zračne luke „otimaju“ putnike Osijeku. Sve to čini ZL Osijek nekonkurentnom i zato je ona u okruženju slijepo crijevo, a broj linija već duže vrijeme stagnira. Stoga je Upravo iznašla sredstva i postavila projekt, a sada treba još vidjeti je li projekt izvediv.

Zamaaero je zamoljen da revidira sam natječaj. Natječaj vrlo detaljno propisuje uvjete, prednosti i ima involvirane motivacije. Naravno, detalje natječaja iz profesionalnih razloga ne smijemo do daljnjega iznositi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Osijek

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!