zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Niš manje putnika nego prošle godine i 2019.

Aerodrom Niš je u X. mjesecu ostvario 35.156 putnika. Ovo je vrlo loš rezultat jer je čak slabiji od istog mjeseca prošle godine kada je aerodrom imamo 37.868 putnika. Niš je uz Kraljevo, Tuzlu i Zadar jedini aerodrom u regiji koji ima manje putnika nego prošle godine. Ovo je samo 81,9% putnika iz istog mjeseca 2019. (42.949). Zamaaro je jasno napisao da će Niš imati bitno manje brojke nego 2019. kada se usporede mjeseci u kojima se PSO promet stabilizirao u Nišu 2019. (krenuli su sa PSO sredinom VII. mjeseca 2019.). Stoga ne treba čuditi da je već drugi mjesec za redom Niš ostvario bitno manje putnike nego u istim mjesecima 2019. Ovo je čak 6000 putnika manje nego ima Banja Luka u X. mjesecu, koja je 9 od 10 mjeseci ove godine imala veći promet nego Niš. Bravo Banja Luka vrlo loše za Niš. Sve to dokazuje koliko loš posao radi državni management u Nišu i koliko je bila pogrešna odluka da se aerodrom preuzme od grada Niša, kada je rastao i razvijao se.

Niš je u X. mjesecu imao 308 operacija, i ovo je bitno manje nego prošle godine kada je imao 344 operacije. Aerodrom je ostvario 12,8 tona carga (prošlogodišnjeg X mjeseca nije imao carga). Ukupno je od početka godine Niš ostvario 390.674 putnika i evidentno će preći 400.000 putnika, ali neće se bitno približiti brojci od pola milijuna putnika, tj. imati će oko 450.000 putnika. Aerodrom je od početka godine imao 1702 operacije i 35,9 tona carga (prošle godine 81,3 tone).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

43 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Naravno kada ste smanjili broj destinacija i linija! Malme, Basel… Sve ste izbacili, nove linije miste uveli, a hocete da se broj letova povecacva!!!
Lopovi!

Normalno da je manje putnika, kad su neke linije ukinute a neke preuzeo beogradski aerodrom.

Sa ovakvom uslugom, izgledom i neljubaznošću, imaće sve manje i manje. Bio sam na lošim aerodromima, ali Niš je gori od svih na kojima sam bio, pa i seoskih po Rusiji i Kazakstanu. Tamo bar niko ne viče na strance.

ko da ima stranaca po RUS sada …

Zato sto nema leta za italiju bio je pun avion prema milanu ali je ukinut

avion je bio mozda pun ali ne i profitabilan (karte su jedva kostale 10€)
Vi samo mislite iz pozicije putnika

Apsolutno netačno. Prve karte su mogle da se nađu u određenim nepopularnim terminima za 10€, dok su poslednje išle i preko 100€. Ako računamo i popularne termine prosek sigurno nije bio ispod 50€ po pravcu. S obzirom na nikakvu uslugu i na to da ništa mije uračunato u cenu, kad neko od putnika plati za kabinski kofer, sedište, prioritetno ukrcavanje, povratna karta svakako prelazi 100€ za let u kome su putnici napakovani kao sardine i gde vas svaki čas bude razglasom da vam najave nekakvu prodaju – hranu i piće, free shop, pa čak i lutriju. To je vrlo dobra cena za vrlo nizak standard.

Ne mogu da verujem! Ukinuta je najprofitabilnija destinacija Niš – Malme. Ne razumem zbog čega, a i nema zvanične informacije Vizzair-a. Strašno!

Iz Malmea je Wizz ukinuo i druge linije. Nista se tu Nis ne pita. A ovaj sto vas podrzava da pljujete bolje da je napisao zasto bas iz Malema ne lete.

Alo, ljudi, dajte nam u Nisu letove po Evropi, sta cekate!? Nislije, borite se! Nije Srbija samo Beograd!

Alene, igrom slučaja ili sa nekakvom namerom u šta sumnjam, naslov ovog članka je dvosmislen i tendenciozan. Po broju putnika u 2023 do ovog trenutka, aerodrom Niš ima više putnika nego prošle godine i takodje više nego 2019. što je kontradiktorno naslovu članka.
Što se broja putnika u X mesecu tiče cinjenice koje ste naveli stoje.
Ako je cilj ovog članka i portala precizno i nedvosmisleno obavestavanje korisnika, šta biste mogli da uradite po tom pitanju?

To se svakako ne moze zakljuciti iz naslova, a dobro je poznato da naslov salje glavnu poruku u svakom clanku ili vesti. Dajte budite precizniji i malo izmenjajte reci u naslovu, ako zelite naravno?

Na fb stranici aerodroma Niš putnici kao i ostali zainteresovani građani postavljaju pitanja zbog čega se ukidaju pojedine linije, zašto nema pregovora o otvaranju novih linija, zbog čega se neke linije koje su ranije postojale ne vratie itd. Uglavnom na sva ta standardna pitanja koje se stalno ponavljaju aerodrom je počeo da odgovara da svi zainteresovani građani treba da kontaktiraju avio kompanije a ne aerodrom i tamo iznesu svoje zahteve. Vrlo čudno ponašanje. Očigledno je da uprava ili ima problem u komunikaciji sa avio kompanijama ili jednostavno ova uprava nema samostalnost da vodi pregovore nego to mora da radi država.

Wizz je vratio Dortmund koji nije leteo, tu je i razlika ali to niste spomenuli.

Pa to je uticalo na broj putnika drasticno! To je preko 3000 putnika manje zbog te linije.

A na koje druge linije da predju?

Ne moze se pored linije koja je PSO dozvoliti i drugom da leti. Jasna su pravila. Zato se iz Beograda leti a iz Nisa ne.
Kako da sad dodje Ryan i uspostavi ZAG-DBV? Na koliko noga bi se digli iz OU i oni koji su zaduzeni za PSO?

Nama 2 od 3 aerodroma imaju manje putnika nego prošle godine. Ok, ovaj treći razvaljuje ali slaba je to uteha za stagnaciju i nazadovanje baš ona dva aerodroma kojima upravlja država. Očigledno loše. Ili imamo višak aerodroma, ali i za to je odgovorna država…

Morava nema manje putnika nego 2019. godine!

Kada se sve uzme u obzir na godisnjem nivou, Aerodrom Konstantin Veliki u Nisu ce po svojoj prilici oboriti rekord po broju putnika u 2023. godini. Drugim recima nikada vise putnika u istoriji aerodroma nije zabelezeno u Nisu, na cemu zasluzuju iskrene cestitke, uz zelju da sledece godine u novoj terminalnoj zgradi opsluze jos vise putnika i postave novi rekord.

Može se zahvaljivati čemu god, ali za aerodrom Niš je ovo rekordna godina.
Sledeća godina (2024) će biti pravi test.
Ostavite politiku po strani!

Samo neka “stagnira” i privlaci sve vise putnika iz godine u godinu. Nadam se da ce buduca terminalna zgrada koja se zavrsava sledece godine doprineti vecem komforu i udobnosti putnika na terminalu dok cekaju svoj let.

Zašto gledate samo 2 mjeseca? Koliko je putnika imao Niš za prvih 10 mjeseci? Rastao je više nego Zagreb i eto u Zagrebu su dobri rezultati a u Nišu nisu! Kako to?

Sledeća godina će biti teška za Niški aerodrom. Ukinute su linije INI-BGY, INI-MMX, suspendovana je linija INI-ARN u zimskom periodu. Letnja sezona nije bila baš najbolja jer su dve linije završene ranije nego što je planirano zbog slabog interesovanja ili tačnije rečeno zbog skupljih aranžmana u odnosu na prethodnu sezonu. Kako će to da funkcioniše u sledećoj letnjoj sezoni to ostaje da se vidi. Za sada nema najava za nove linije u putničkom saobraćaju ali postoji najava za cargo liniju za robu iz Ugande.

To bi bilo isto kao kada bi računali broj putnika Zagreba bez Ryanair-a.
Činjenica je da je Niš oborio rekord u broju putnika.

On upoređuje metodiku a ne FR i PSO.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!