zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Što staviti u prazne prostore MZL Zagreb

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

MZL Zagreb ima šest velikih praznih prostora od kojih je dva izgubila uvođenjem EUR i ulaskom u Schengen. Prvi prosto je bivši lokal Pom, u kojem su se radili smoothiji, cijeđeni sokovi, voćne salate i zdrava hrana. Potpuno promašen lokal i ponuda koja nikako nije imala publiku na MZL Zagreb. Kako je na obližnjem Cakes and Bakes u špicama enormna gužva, a putnici čekaju i po 10-15 minuta na kavu i ostale proizvode, bilo bi logično da Pom postane mini kafić koji samo radi kave i ima osnovnu ponudu voda i sokova. Jedan djelatnik bi tako rasteretio Cakes and Bakes i nudio bi ono što se u Cakes and Bakes najviše troši. Prostor bi trebao raditi od 15.4. do 15.10. i to samo u špicama, tj. ujutro od 6:00 do 8:00, popodne od 12:00 do 17:00 i navečer od 19:00 do 21:00. Istovremeno se u prostoru kao i do sada mogu za vrijeme božićnih praznika i valentinova organizirati tematske izložbe. Prostor je na idealnoj poziciji u glavnom holu, do info pulta, zapravo to je najbolja pozicija, pa bi stoga i u prodaji kave, sokova i vode imao i te kako odličnu prođu.

Uz Cakes and Bakes je i ogroman prostro koji sada stoji neiskorišten. Ovdje su postavljeni stolovi za Cakes and Bakes, iako većina gostiju sjedi na terasi koja je sada i zatvorena, pa se koristi i zimi. Taj prostor bi trebalo oživjeti, bolje ga srediti sa bitno udobnijim sjedalima pa bi ga putnici i koristili, a mogla bi se napraviti i ekskluzivna čekaonica sa vrlo udobnim naslonjačima koja bi se mogla nazvati Penkalin trg. Tamo bi se moglo staviti i niz različitih sadržaja za putnike (npr. igraonica za djecu). Na suprotnoj strani u praznom foajeu treba raditi tematske izložbe npr. zagrebačkih i velikogoričkih muzeja kojima se oni reklamiraju, pa izložbe maketara, modelara, mogle bi se organizirati izložbe županija… Za isto samo treba osmisliti izložbe i postaviti natpise koji usmjeravaju putnike da prilikom dolaska na terminal pogledaju izložbu. Trenutno je tamo izložba fotografija onkoloških pacijenata, no ista je potpuno nevidljiva.

Četvrti prazan lokal je također u glavnom holu, te se radi o bivšoj mjenjačnici. Uvođenjem EUR u Hrvatsku, mjenjačnica istinski više nema dovoljno posla, pa je zatvorena i sada zjapi prazna. U ovom prostoru mogla bi se otvoriti minijaturna banka kakva je postojala na starom terminalu, a novi je nema. U prostoru ima mjesta za dva djelatnika. Naime, putnici doslovce nemaju gdje platiti takse (npr. za uvoz oružja, vize, carinu), banka bi mogla mijenjati novac, a bila bi pomoć i više stotina djelatnika MZL Zagreb. Umjesto banke ovdje bi mogla biti i pošta. Eventualno bi se u prostor moglo staviti predstavništvo neke avio kompanije.

Ulaskom Hrvatske u Schengen izgubio se veliki prostor na 3. katu gdje je nekada bila kontrola putovnica. On je istinski velik i sada zjapi prazan. Kako je Business loža Zagreba puno premala, a posjetioci doslovce ne mogu dobiti slobodnu stolicu u špici, VIP loža se mora preseliti u veći prostor, pa je ovaj prostor idealan za nju. Time bi se mogli ostvariti i novi sadržaji VIP lože, toliko potrebni. U sadašnjoj VIP lože mogli bi se otvoriti ugostiteljski objekti (a la carte nacionalni restoran, fast food, kafić) i/ili trgovine što je i te kako potrebno jer bi se istim rasteretio sada puno premali prostor čekaonice odlaznih letova.

Konačno, u glavnom dolaznom holu, na desnoj strani (do šaltera za parkiranje) je ogroman neiskorišten prostor uz cijeli zid zapadne strane terminala. Istovremeno MZL Zagreb je odbila više vrlo kvalitetnih rent’a’car poslovnica (poput Unirenta i Carwiz). MZL Zagreb sada ima 14 rent’a’car poslovnica, a obzirom na interes mogla bi ih imati preko 20. Glupo je ne uzeti im novac, kako za poslovnice, tako i za parkiranje automobila. Sada ove agencije imaju poslovnice u okolici MZL Zagreb, imaju shuttle kombije i tamo imaju deponije automobila, a MZL Zagreb na tome ništa ne zarađuje. Postavljenje poslovnica uz zid zapadne strane dobio bi se novac, putnicima bi se omogućila bolja usluga, a na ovom prostoru niti ima drugih poslovnica, niti ima gužve jer svi putnici idu na istočne izlaze sa terminala (tek 5% putnika ide na taj dio terminala). Time bi se ovaj prostor i oživio. Ovdje bi se mogli otvoriti i još neki lokali za putnike, prostora ima i više nego dovoljno.

60 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

A što fali praznom prostoru?

Putnike?

ZL primarno trebaju putnici.
Prazan prostor će onda napunit nevidljiva ruka tržišta.

Pa cemu ta megalomanija? Kod Nisa ste sasuli drvlje i kamenje sto se gradi terminal 3 puta veceg kapaciteta. Kako je to onda u redu za Zagreb?

Kako Nis ima 5 puta veci kapacitet? Ove godine ce imati skoro 500.000 putnika, a kapacitet novog terminala je 1,5 miliona – dakle tri puta veci. Odakle Vam brojka od 5 puta?

I sta cete tacno dobiti produzavanjem krakova? Samo jos veci haos jer su ti krakovi jako uski. Dakle katastrofalno projektovanje.

Problem je što su radi nonschengena staviti brdo nekih objekata na sredinu (kafić, trgovinu, pušionu, wc, tehničke prostore). Produljenje kraka više nema potrebe za tim objektima i automatski će se dobiti smo čekaonice.

Terminal nije izgradjen prosle godine, niti pretprosle, nego ce biti pusten na leto tek.

Ove godine ce Nis imati blizu pola miliona putnika, dakle 3 puta manje od kapaciteta.

Znaci nije 5 kao sto spinujete!

Zato sto za svakog putnika koji odleti/doleti MZLZ zaradi novac. Istovremeno, mozda putnik nesto i kupi na aerodromu ako je lud pa i od tog iznosa aerodrom ima dio..

Što se kafića tiče MZLZ je dao ugostiteljsku djelatnost u koncesiju turcima i nema nikakve šanse otvoriti nešto tamo, pokušavao sam razgovarati ali ne ide ništa mimo turaka. A oni nemaju interesa dalje od ovoga što ima. Eventualno progurati to kao trgovačku djelatnost ali to bi trebalo ići preko nekog tko si je dobar sa upravom…

Sada izlazi na vidjelo koliko je koncesionaru stalo do dobrobiti putnika i same zračne luke. Digli pare godinama od povećanih taksa još dok novi terminal nije ni bio u gradnji, dižu pare i sada, bore se rukama i nogama da ne dostignu 5 Mio putnika da ne bi morali ulagati… Bravo!

To se zove optimizacija prihoda i samo nabedjeni iz politickog establismenta Kroejshe ne znaju da se o tome pisu delovi ugovora. Takvih budaletina je puno i u Slouveniji i Serbiji.

Najbolje bi bilo putnicima popuniti praznine.

Ne nego pored a u šalter i bar radnike koji će ih opsluživati. Očigledno ima malo putnika pa niko neće da otvara ni bar ni mjenjačnicu. Znači prvo ipak putnike da popune aerodrom a onda sve ostalo.

Daleko manje od kapaciteta terminala, zato i izgleda prazno.

Dakle megalomanija od terminala, ujedno i lose projektovanje gejtova. Sto to niste osudili kao za Nis?

Cijeli terminal je prazan, napravili su nekakvu kupolu koja je prostorno totalno neiskorištena. U gornjem dijelu fali još jedan kat jer trenutačno se grije i hladi tisuće neiskorištenih kvadrata!! Kako su ga gradili na prijevaru neka sada uživaju u njemu!!!

nek naprave par gejtova u holu.

Neka kupi direktor par gips-kartonskih ploca i sa ostalim radnicima aerodroma pregradi hol i napravi gejt. Mogu macolom razbiti vanjski zid da se moze izaci vani i eto vam gejta i dobro iskoristenog prostora.

1.Cijene su zbilja atraktivne, 2.samo lojalna konkurencija iste turske ugostiteljske firme je dozvoljena, 3.aviokompanije gase urede a ne otvaraju zbog cijene, 4. Više se izgleda isplati imati prazne urede nego sniziti cijenu na drugom katu zgrade,

A sto ce im? Ovde iako ima dosta njih koji dodju kupiti kartu na nekadasnjem Bulevaru Revolucije poslovnica dobar deo dana zvrji prazna gledas osoblje kako vata zjale. Jos su otvorili prodavnicu u tzv Galeriji umesto da se angazuju oko prevoza do aerodroma da ga naprave prijatnim dozivljajem.

Air Serbia ima ured na ZAG.

Air Serbia Desk, Zagreb Airport, Rudolfa Fizira 21, 1st floor, check-in zone C, 10150 Zagreb

Ovo pise na sajtu Air Serbie. Sumnjam da bi napisali da taj ured zaista ne postoji.

U Zagrebu urede station managere ima i British i Lufthansa grupa i Air France-KLM i Qatar i Turkish i Croatia…to su ljudi koji prate svoje letove i rade s handlingom i puno s bitniji od nekog front line saltera. Upstalom, ticketing ured handlinga obavlja sve poslove za njih i pod njihovom supervizijom. Niste upoznati s cinjenicama.

koji k…c ce im to?

ponovno, prodaja karata za sve kompanije koje lete iz Zagreba (kao i ostale stvari vezane uz ticketing) se vrse preko ticketing ureda ground handlinga koji se nalazi u prostoru checkina. Dakle, imaju salter/prodaju.

Nema smisla objasnjavati, vidim da ne shvacate.

Ništa, neka propadne koncesija i preuzme država

Zato što je davanje kritične infrastrukture u koncesiju veleizdaja. Pogotovo što niti ta firma nije imala novca da izradi zgradu i prateće objekte nego se zadužila isto kao što bi se zadužila i država ili domaća firma.
Kriminalno.

2017.-те?

Али је могла да добије кредит и да заврши зграду.

Они зарађују на разлици што је пословно сасвим нормално.

Osim toga, nastavno na donji post, ključni dio aerodroma je poletno sletna staza, a ne metalna štala…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!