zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Koje linije bi Ryanair mogao letjeti ove zime iz Zadra

CEO Ryanair Holdinga Michael O’Leary je izjavio da će iz Zadra letjeti zimske linije. Ovo ima svu logiku ovog svijeta. Naime, Ryanair u Zadru ima bazirana dva aviona i posade za iste, nelogično je da oni pet mjeseci ne rade ništa i samo gube novac kompanije. Konačno, Zadar ima mogućnost short breaka, tj. turista koji dolaze 2-3 dana preko vikenda kako bi se kraće odmorili. Zadar ima i priličnu dijasporu koja će putovati zimi. Na koncu, zadarski Ryanairovi putnici će pokriti i područje Splita koji je na samo stotinjak km (oko sat i pola vožnje autoputom) obzirom da je broj zimskih letova u Splitu prilično skroman.

I sada se postavlja pitanje koje bi to linije mogle biti? Moguće linije sa po dva tjedna leta za Dublin, London, Frankfurt, Berlin, Memmingen, Charleroi, Paris i Rim. To bi bilo 16 letova, odnosno više od 2 dnevno. No, minimalan broj letova koji ne bi imali previše rizika bili bi za London, Frankfurt, Memmingen i Paris, tj. 8 tjednih letova. Ovi letovi svakako bi akumulirali dovoljno putnika, a Zadru omogućili 13.000 sjedala mjesečno ili 65.000 sjedala u pet zimskim mjeseci, odnosno uz popunjenost od realnih 70% oko 45.500 putnika. Više nego mnogo za jedan Zadar.

Bila bi to odlična nadopuna za jedan Zadar koji već dugi niz godina zimi ima tek 6 tjednih letova preko Pule za Zagreb Croatie Airlines.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Po dva dnevna leta?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!