zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Qatar odbijen za dodanih 21 let za Australiju

Qatar trenutno leti 28 letova tjedno na četiri australijska aerodrom i to svakodnevno za Sydney, Perth, Brisbane i Melbourne. Kompanija je zatražila povećanje letova za još 21 tjedno. Qantas se žestoko protivi ovom povećanju, bez obzira što je Qatar član iste alijanse Oneworld. No, Qantas ima joint venture sa konkurentskim Emiratesom. Za sada je Australija izjavila da od povećanja neće biti ništa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

25 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Juce cujem da Australija odugovlaci i sa dozvolom za Turkish, zatrazili su da im se odobre letovi iz Melburna, preko Singapura za Istanbul. Izgleda da se Qantas i ovog puta zalio.

Ima u zg mjesta i nepalaca

Odbijeni zato sto su 2021 godine na Doha aerodromu: pogranicna sluzba Qatara nasla bebu bacenu u kanti za djubre , posumnjali su na Australijanke koje su bile na letu za Australiju i imale stajanje u Dohi u to vreme. Izvukli su dosta zena iz aviona koji se spremao za poletanje za Australiju, ukljucujuci jednu gospodju koja je bilo preko 60g stara i invalid . Pregledali su ih na grub nacin a posle toga se izvinuli tek kada su zene i avionska s kompanija (mislim da je bio Qantas) zalili na to sto se desilo. Qantas se zalio na povecanje ali odluka nema mnogo veze sa konkurencijom na letovima do/od Australije, glavni razlozi su humatinarni i ponasanje Katarskih vlasti prema Australijancima. Barem tako pisu novine.

Ma dajte molim vas, to nije 0.01% razloga. Jedini razlog je Qantas i $$$, kao i svugdje po svijetu, ne budite naivni.

A pretpostavljam da ni EK u svemu tome nije “nevin”…

Da, to sam time mislio!

Normalno je, da svaka država želi na neki način , da štiti nacionalno aviokompaniju.

Za koga neprihvatljivo? Možda za EU, Australija doduše peva na Evroviziji ali ne verujem da će skoro u EU. Sve zemlje ovo rade, od US do Australije, pa čak i EU zemlje sa nacionalnom kompanijom za destinacije i kompanije van Open Skiesa.

Zašto neprihvatljivo? Pa nije da Qatar ne leti za Australiju, ali ne vidim zašto im nebi ograničili kapacitete. Uostalom svaka država nameće svoja pravila, Austalija nije u tome iznimka.

Onda vam odgovor ne drži vodu. Za gdje točno bi Qantas trebao povećavati broj frekvencija, nedostaje sjedala možda? Iz Australije nema opcija za putovanje prema Europi? Qantas i Emirates imaju XYZ linija koje su konkurentne Qataru i svi znamo da se to odnosi na transfere prema Europi. Također, kroz koju godinu su u planu izravni letovi iz Mel i Syd za London. Iz kojeg razloga bi se Qataru dopuštalo da radi što želi i samim time dijelom potkopava buduće punjenje tih linija prema Europi.

Logika je da je broj P2P putnika DOH-Australija minimalan, većina su transferni putnici…

Pa eto, onda ste sami sebi odgovorili, kako sam i napisao komentar iznad

Da, humanizam…. A da nije možda i renesansa?
Australija je “dobar” prikaz humanizma, da nije bilo Đokovića i “imigracionog hotela” nikad ne bismo ni saznali za masu ljudi koji ne mogu u Australiju ni da uđu ni da izađu….

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!