zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

American otkazao stotine letova

American je prošlog vikenda otkazao stotine letova. Problem je donekle povezan sa lošim vremenom, no glavni problem je premalen broj zaposlenika, poglavito posada. American će iz istog razloga otkazati oko 1% svih letova u VII. mjesecu. Ovo nije prvi puta da se letovi otkazuju radi manjka zaposlenika. Delta je prošlih praznika imala stotine otkazanih letova iz istog razloga. Stoga Americanu, ali i drugim američkih kompanijama, ostaje da hitno zaposle dodatne radnike kako se ovakvi problemi ne bi ponavljali.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: American

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sada kada se stvari polako okreću, ima li realne šanse da (budući) zaposleni sad malo vrate uslove zaposlenja u normalu? S obzirom da su tokom korone plate smanjene, uslovi pogoršani, postoji dovoljna nestašica da bi ljudima dala polugu da traže bolje uslove? Ili je daleko prerano za to?

Iskreno se nadam da će biti tako. Imam prijatelje među pilotima i znam da im nije bilo lako otkako je sve ovo krenulo. Jasno mi je da smo svi morali da pravimo određene kompromise, ali mi se ne sviđa ideja da bogate kompanije iskoriste situaciju i dovedu zaposlene u gori položaj nego pre. Videćemo – verujem da će nam u budućnosti biti sve samo ne dosadno…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!