zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Tužiteljstvo i policija pokrenuli postupak protiv Marathona

Više javno tužilaštvo u Beogradu zajedno sa Upravom kriminalističke policije pokrenulo je predistražni postupak za utvrđivanje okolnosti u vezi sa prinudnim slijetanjem Marathon Airlinesa na letu JU324 za Dusseldorf. Policija mora utvrditi što se dogodilo, te identificirati odgovornu osobu, pa će tužilaštvo eventualno pokrenuti kazneni (krivični) postupak.

Uz organe Srbije istragu provode i organi Grčke i Danske, a u Beograd je došao i predstavnik Embraera iz Brazila. Zbog havarije Beograd je do 23.2. u 21:00 sat degradirao CAT IIIb na CAT I. Naime avion je uništio dobar dio opreme CAT IIIb.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Air Serbia

40 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Da li je ovo stvarni snimak https://www.youtube.com/watch?v=IXzR2ZzN8v8 iz aviona koji se pripremao da poleti?

Hoćete objaviti demnat iz sindikata JU?

Optuzbi o serviserima o kojima ste pisali i Vi i N1.

A sta se desava sa parkiranjem ostecenog aviona na C2?

To jeste predmet istrage.

Parkiranje posle udesa ne moze biti uzrok udesa. Istraga trazi uzroke udesa.

Ne, u Srbiji ne mora.

Navedeno je jasno da je i to predmet istrage.

Navedeno je.

“The full investigation will determine as to why the crew was instructed to proceed to the gate at Terminal 2 with an aircraft in such a state.”

To je Vas problem. Jasno pise da ce se istraziti parkiranje na C2.

Čekaj, zar nije iz AS rečeno da “sigurnost putnika niti u jednom trenu nije bila ugrožena”? Ako je tome tako, zašto se provodi ikakva istraga, pa rekla im je AS da nema potrebe!

Ovo je bio sarkazam, naravno….

Istražitelji se svakako neće baviti PR standardima u JU. Ukoliko njihov izvještaj potvrdi da je bezbjednost leta bila ozbiljno ugrožena, a hoće, tad je na JU da odluči što da radi sa svojim šefom odjela za odnose sa javnošću. Neće im sigurno istraga propisivati kako ubuduće moraju sastavljati priopćenja.

Također bi bilo dobro da ne predviđate unaprijed da će istraga biti prekinuta ili neće biti zadovoljavajuća. Za takva predviđanja nema osnova.

Naravno da se nece baviti, ali će se, mislim, osvrnuti i na to, jer je i to pokazatelj standarda kompanije. A i nije prvi put da se desi promašaj u izjavama PR kompanije, pa nije došlo do sankcionisanja, već samo njegovog napredovanja.

To je prva reakcija kompanije nedugo posle sletanja koliko se sećam. Sa ove perspektive i sa svim saznanjima koje sad imamo sigurnost leta jeste bila ugrožena (moj lični stav). Verovatno u momentu pisanja tog saopštenja ni oni nisu bili svesni razmere štete i svega šta se dogodilo.

👍

Nisu protiv Marathona, nego u vezi sa Marathon avionom. Tek će eventualna optužnica kazati protiv koga, ovo su istražne radnje.

Avio vesti iz regiona su uvek limitirane na mali broj web sitea. Ovaj udes privukao je puno interesa globalno pa sam veliki broj informacija, misljenja pilota i ATC nasao na globalnim web siteovima. Experti skoro 100% kazu da su krivi piloti. Mislim da ce postupak biti protiv pilota.

Italijanski pilot, inače, ima 58 godina, veliko iskustvo na A320 i na Embraeru. Ne ide mi u glavu zašto bi pravio ovakve gluposti… prošao je i krizu srednjih godina, a rano je za demenciju.

Zato što oblast Human Factors nije tako crno bela kao što Vi mislite. Jeste da je kapetan tj posada zeznula žestoko stvar, ali još ne znamo da li iz nehata ili namerno. A mogu Vam pisati do ponoći ovde kako je ovo lako zeznuti, samo nemam snage iskreno…
Ali zato Vam ostavljam jedan interesantan komentar sa Avherald..

Pilots on Embraer aircraft use the manufacturer’s Eperf application to calculate performance data for take-off from different points, intersections. There have been already some serious incidents where these calculations went wrong. One of them is truly revealing, which can be found here in Avherald under ‘KLM Cityhopper E295 at Berlin on Sep 12th 2021’.

The Dutch Safety Board released a detailed investigation report about that case, which can have similarities with the current one. In the KLM case, BOTH pilots have done the performance calculation for the SAME, WRONG intersection that was different from the one in which they intended and started their departure. Since this wrong choice in the Eperf application involved a longer (fictive) field length than the real one, the calculated and then wrongly applied take-off thrust was much lower than it would have been needed from their actual point of departure.

Nadam se da istraga da neke pouke na kraju iz kojih možemo svi nauciti nešto…

Ogromna šteta na opremi aerodroma. Ko će to platiti

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!