zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PROLONGIRANJA: Još nema Wizz Aira u Mostaru

Aerodrom Mostar je najavio letova Wizz Aira ove godine. Aerodrom tvrdi da je ugovor već potpisan. Istim bi mostarski aerodrom iz totalne apatije i tek 10.991 putnika skočio na preko 100.000 putnika. No, danas, krajm II. mjeseca još uvijek nema objave letova. Istim je sigurno da letovi neće krenuti krajem III. mjeseca, obzirom da Wizz Air letove uvijek najavljuje 3 mjeseca unaprijed. Ako bi letovi krenuli početkom ljeta, letovi bi se morali najaviti u idućih mjesec dana. Aerodrom prošle godine nije imao redovnih letova, a imao je nekoliko chartera.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

12 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nadam se skorom zvaničnom početku letova Wizza iz Mostara

U nazad godinu dana, Wizz je odustajao od daleko ozbiljnijih odredista. Mislim da je ovo nista drugo doli mostarski mokri san.

Bilo mi je čudno kad je aerodrom tako nešto objavio. Ipak su takve stvari tajna dok kompanija ne objavi

Ma Mostar je totalno neozbiljan aerodrom, na zalost… I to se namjerno radi evo desetljecima, zna se kome odgovara takvo stanje.

Bilo bi lijepo kad bi tako zapravo bilo, da je uprava samo nezainteresovana za dovođenje aviokompanija. Ali činjenice su malo drugačije, direktor aerodroma Mostar (HDZ-ov kadar) namjerno ne pokušava (opstruira) da uspostavi letove sa istog aerodroma, jer bi na taj način narušio letove za Split i Dubrovnik. Zašto da hodočasnici u Međugorje dolaze preko mostarskog aerodroma koji je u blizini kad mogu preko Splita i Dubrovnika. Isto tako za odlaske/dolaske za građane u Hercegovini (dogovor HDZ-a BiH i HDZ-a u Hrvatskoj). Možda je vama to nevjerovatno, ali je to činjenica koju manje-više svi u zrakoplovstvu u BiH znamo.

100 hiljada putnika sleti u Hrvatsku , autobusi iz Hrvatske će ih voziti , neki će uzeti rent a car iz Hrvatske , voziti će hrvatskim autocestama i paltiti putarinu u Hrvatskoj , nasuti će gorivo u Hrvatskoj . Sve bi to mogli u Bosni i Hercegovini . Je li vam sada jasnije ? Uprava nije nesposobna , nego vrlo sposobna , doduše za drugu državu što je sramota . Da ljudi uzimaju platu od države na čiju štetu rade , pa ima li to igdje ?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!