zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

NASA ulaže u Boeing

Američka svemirska agencija NASA i Boeing su ušli u zajednički projekt razvoja komercijalnog zrakoplova sa bitno većom učinkovitosti, manjom potrošnjom goriva i nižim emisijama CO2. NASA će uložiti 425 milijuna dolara, Boeing 725 milijuna, zajedno 1,15 milijardi USD. Inženjeri će pokušati proizvesti zrakoplov sa 30% manjom potrošnom goriva.

I svi će sada kliknuti super, odlično, savršeno, bravo. No, jel to stvarno tako. Naravno da nije. Prvo pitanje koje se postavlja je zašto u tako nečemu sudjeluje Američka svemirska agencija. Njoj je cilj istraživanje i promatranje svemira, a ne razvoj komercijalnog zrakoplovstva. NASA se financira iz proračuna SAD-a te je na ovaj način zapravo još jednom SAD ubacio indirektan novac poreznih obveznika u Boeing. A tu se ne radi samo o 425 milijuna USD, što  je puno novaca, nego i o korištenju stručnjaka, infrastrukture i logistike NASA-e, što također puno košta.

Drugi problem je što iza ovog ne stoji briga za okoliš. Ona dolazi usput manjom potrošnjom goriva i nije cilj ovog projekta. Ne zavaravajmo se. Boeing je komercijalno poduzeće koje želi zaraditi. Ako smanje potrošnju goriva za 30% biti će i te kako konkurentni Airbusu, te će prodavati daleko više aviona. I opako zaraditi. I to je OK, to i je svrha postojanja megakompanija. Ali ako se buduća super zarada financira novcem poreznih obveznika onda to niti je moralno, niti prihvatljivo, a Airbus bi se i te kako trebao protiv toga popuniti kao nelojalne konkurencije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ne znam za Airbus,ali vi se gosin Alene bas nasekiraste u ime Airbusa Kao da je Airbus cvecka po pitanju istog.

Kada NASA uskoci sa svojim strucnjaima i Boing im pridruzi svoju “ekipu” – eto nama MAX 2.0 !

Dovoljno je da se pročita samo naslov naslov pa da prva asocijacija bude državna subvencija. Čini mi se da će doprinos NASA-e biti mukotrpna pretraga na Google-u, posle koje će, obavestiti Boeing da su pronašli projekt RISE, koji, gle čuda, štedi 20-30% goriva, i tako dali nesumnjivi doprinos projektu novog aviona koji opravdava uložena sredstva. Komedija.

Ne sumnjam da hoće.

Kako da vam objasnim prvo a iz akronima Nasa je aeronautics. Samo pitajte sto ne znate posto su Srbi osnovali tu agenciju npr Pupin.

Oboje ste u pravu…

Boeing je očigledno u krizi i ovim žele da ga dignu na noge, ali dok god su im isti prioriteti (pare, pare, pare…) rezultati će biti isti…

Ovde stalno ide fama o americkom kapitalizmu i avijaciji koju sire kajgotarski analiticari. Tamo je sve u rukama drzave. Potpuno su kontrolisani. Dok sam bio na njihovom ugovoru mora sam da letim sa americkim kompanijama ako su postojale. Privatna inicijativa je izuzetno pozeljna dok se ne umesaju vlasti onda bude po njihovom. Jasno izrazena hijerarhija koja se postuje. nije prisutno na balkanu.

Komentator je verovatno mislio da kaze da su pod dubokom kontrolom. Pa sta vam je, Boeing do pre 10ak godina bio glavni vojni kontraktor vlade, AA, UA, DL, Atlas, SW, i jos neki svi primaju pored obicnih PSO-a, i neki “paraleleni” PSO u formi ugovora za prevoz vojnog osoblja po americi. Pritom kao i u Nemackoj, svo vladino osoblje ako putuje komercijalno, mora da putuje na karti a i letu, osim ako bukvalno nije fizicki moguce, domace, Americke kompanije. Isto vazi i za sve velike kompanije koje su blago ili ozbiljnije umesane u vladu tipa Google, Apple, Amazom, sve banke, GM, Ford itd., da ne nabrajam dalje

Ne cini ih naravno, ja samo naznacujem sta mislim da je orginalni komentator hteo da kaze – da nije u Americi sve “slobodno trziste, laissez faire kapitlizam, trziste ovo trziste ono, trzisne sile ce sve srediti po potrebi potrosaca (Ljubljana se slaze!), berze biseri liberalizma gde svi mogu da uspeju, itd..”
U sustini – nerealnost ovoga iznad napisanog, i ono sto sam gore pisao o uplitanju vlade u finansije kompanija, dovodi do toga da su iste daleko od nezavisnosti, tj. da vlada ima implicitan uticaj nad njima.

У суштини су то све парадржавне компаније. Само смо ми у СФРЈ поверовали у тржиште и сахранили гиганте. Уместо да смо их лепо претворили у акционарска друштва и индиректно заштитили тржиште.

A Boeing tako ulaze drzavni novac u svoju kompaniju,moram se sloziti sa vama i to su naucili od Ace Srbina,apropo ulaganja novca poreskih obveznika u Air Serbiu.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!