zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PROLONGIRANJA: Lufthansa prolongira Minhen-Zagreb

Lufthansa će još jednom prolongirati pokretanje linije Minhen-Zagreb. Linija je trebala krenuti 27.3. no sada će krenuti tek 2.5. Najava je svakodnevnih letova i to sa Airbusom A319. Istim će Croatia i Lufthansa u code-share imati čak tri dnevna leta na ovoj liniji, neusporedivo više nego 5 tjednih letova prošle godine. Croatia je nedavno povećala broj letova na ovoj liniji sa 5 na 9-13 o čemu smo pisali prije par dana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

136 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Evo hvaljeni S7 (koji ie po autorovom misljenju mnogo bolje resenje od Azur Aira) otkazuje letove iz Moskve za Zagreb a da nijedan jedini let nisu obavili.

Razlog: potraznja ispod ocekivanja.

MUC-ZAG je planirana da leti samo od 2.5 do kraja SUTT.

Posle toga je opet nema u prodaji Lufthanse. Zaista udarac za Zagreb.

Da, to sam i ja već napisao. Ali to još ne znači ništa…

Na sajtu Lufthanse se mogu kupiti karte do 11 meseci unapred, naravno za one gradove gde ce leteti a oni ne menjaju svoje planove tek tako. Menjanja su moguca ali najcesce idu u pravcu planiranja letenja i kasnijeg otkazivanja ali mnogo redje obrnuto.

Posto nije moguce kupiti kartu za WITT 2022/2023 to vrlo jasno pokazuje intenciju da ne lete ZAG-MUC tokom sledece zime pogotovo kad se uzme u obzir njihovo neletenje ove zime kao i cinjenica da su pomerili datum pocetka letenja sa marta na maj ove godine.

Ako bude tražnje, leteće, ako ne bude tražnje, neće leteti. Vrlo jednostavno

Mesate babe i zabe.

Jedno se zove optimizacija letenja po danima / nedeljama a drugo potpuno izbacivanje leta iz prodaje.

Nebo i zemlja.

Avio kompanije se pogotovo u ovo vreme pandemije trude da sto vise stave letova u svoj sistem ukoluko nisu sigurni da li ce leteti kako u slucaju letenja prodaja ne bi trpela i vracaju novac ako se let ne ostvari.

Ono sto najmanje rade je da ne stavljaju let u prodaju ako nisu sigurni da ce leteti jer time samo sami sebe uskracuju za novac sto im sigurno nije cilj.

DY povecava OSL BEG prvo na 3 pa 4 nedeljna.

Linija MUC-ZAG zivi od prekooceanskih linija. Pogotovo NYC, LAX, SFO i.d. u SADu i konekciji prema dalekom istoku- ICN, TYO i BKK. Posto je vidljivo da tu nece biti nista prije 5 Mj. normalno da prolongiraju.

Nećete vjerovati, ali letovi prema SAD-u su izvanredno bukirani. Mislim da je za LH u ovome trenutku prioritet puniti FRA i stoga forsiraju konekcije preko FRA. A za zagrebačkog putnika je potpuno svejedno da li će letjeti ZAG-FRA-NYC ili ZAG-MUC-NYC. Jest da je MUC ugodniji za presijedanje, ali to nije odlučujuće…

Munchen i Beč su oduvijek iz Zagreba bile uglavnom tranzitne linije. Zbog blizine rijetko tko je išao avionom prema ta dva grada kao krajnjim destinacijama.

Mislim da se ovdje više radi o optimiranju konekcija nego o stvarnom smanjenju kapaciteta. Tim podnevnim letom love se gotovo sve konekcije iz Amerike i Kanade prema ZAG, dok let iz ZAG lovi većinu konekcija za Amerku i Kanadu te TYO. Za sve ostale i dalje ima 2 dnevna leta sa OU na kojima LH ima codeshare. Za ono što ne ide preko MUC, LH i dalje ima svoja dva dnevna leta preko FRA plus 3 sa OU na kojima ima codeshare. Povećanjem broja P2P putnika na toj relaciji, uvjeren sam da će se vratiti i onaj popodnevni let za ZAG. Simptomatično je da za zimski red letenja 22/23 još nije naveden niti jedan LH let MUC-ZAG-MUC… Nemojmo smetnuti s uma ni činjenicu da se u samom vrhu LH vodi diskusija – da ne velim borba – dviju struja od kojih je jedna “pro FRA” a druga “pro MUC”, pogotovo oko dugolinijskog saobraćaja što svakako ima i utjecaj na letove prema ZAG. Uz to se i smanjuju letovi prema destinacijama unutar 600 km. Naveo bih i samo primjer da je LH letila 3 puta dnevno iz MUC za Trst, sada nema niti jednog jedinog leta, smanjena je i Verona sa tri na dva, itd… Biti će tu još puno promjena i prilagodjavanja, ne samo zbog corone nego i zbog utjecaja klima-politike i cijene CO2 emisija…

Kad se napada Beograd zbog Air France-a onda se ne govori o “optimiranju” iako postoji code share sa JU koji se vrlo lako zaboravi a kad maceha ostavi OU da razvozi linije koje njoj nisu profitabilne tokom zime onda je to “optimiranje”.

Nisam i neću komentirati ukidanja, smanjenja ili povećanja BEG jer mi iskustvo pokazuje da se diskusija po tom pitanju uvijek pretvara u bezvezno prepucavanje. A i inače nastojim ne komentirati bilo što u vezi BEG jer diskusija uvijek ode u neke političke vode. Stoga nisam komentirao niti AF a još manje napadao! Moj gornji komentar je rezultat usporedbe letova uz uvažavanje trenutne situacije i ništa drugo. A vi i dalje tražite dlaku u jajetu…

Nitko nije napadao Beograd zbog Air Francea već se vašu logiku kritiziralo jer kada se nešto reže u Zagrebu onda predviđate apokalipsu, a kada se reže u Beogradu nikom ništa.

A pa to je zato što to ne sme da se objavi – već i sama vest je brutalan napad.
Palanački mentalitet: samo da komšije ne saznaju, nek je i najgori naš je, a šta ste vi nama radili, i naš i vaš su mizerni ali naš je veći, i tako dalje. Jedan naopak pogled na svet.
Ali ima jedna dobra vest – ne živi u toj palanci mnogo ljudi, bučni jesu ali to su samo reči, palanka je lenja da promeni nešto i u samoj palanci, palanka je protiv bilo kakve akcije, status quo do groba. Najbolji recept protiv palanke – zaobilaženje i ignorisanje.

AF letovi su otvoreni na cjelogodišnoj razini, ali su za vrijeme korone reducirani i nema ih više u prodaji.

Da li postoji informacija koje su sad top transferne destinacije nakon dolaska Rajana? Gde leti sav ovaj narod sa 5-6 (ili koliko već) dnevnih letova za Frankfurt i Minhen?

Pa to, gde dalje?

Šteta što nemate preciznije podatke, ne verujem da nema krajnjih destinacija koje se ističu, mogli bismo da vidimo koje su prilike za OU

Zašto brisanje komentara u kom se demantuje neistina da takvi podaci ne postoje.

Da, kompanije ne stavljaju te podatke na oglasnu tablu, ali postoje kompanije koje se time bave i koje pružaju ovaj tip informacije. Svako ko se bavi analitikom na ozbiljnijem nivou ima pretplatu na neku od baza podataka.

Uostalom, pre par meseci nam je i Alen tvrdio da ima pretplatu (više njih?).
Izgleda zaboravio šifru za svoj nalog 🙁

Da kažem “zbogom, i sretno” ovom komentaru prije nego bude obrisan.

A zašto su bili obrisani prethodni?
Samo zbog spominjanja drugih portala, iako nije bilo vrijeđanja, dapače čak se afirmativno pisalo o vašim analizama na drugom portalu. Tužno.

To nismo znali, hvala za info.
Kako ste saznali da drugi portali brišu bilo kakvo pominjanje zamaaero?

Alene, nadam se da nije problem da nam kažete koja su to tri alata?
Možda pomogne nekome, pa ne baci pare bzvz.

I jedno logično pitanje: zašto plaćate pretplatu ako je kvalitet podataka nonsens?
Nije to mali novac, siguran sam da se može pametnije iskoristiti.

Nameće se zaključak da nije problem u alatima i njihovoj nepouzdanosti, nego vi niste izdvojili novac za prave alate, nego neke jeftine.

To je onda kao da kupite tehniku na Aliexpresu i kažete kako Samsung nije pouzdan.

A kako onda znate da lete „za doslovce cijeli svijet” (23.1.22, 12.23)

O Bože, što je tu krivo? I odgovor je potpuno točan: ljudi lete iz FRA/MUC zu cijeli svijet! Za Aziju, Afriku i Južnu Ameriku preko FRA a za sjevernu i europske destinacije uglavnom preko MUC. Da sada idemo pisati kratice destinacija, rekli bi da je taj podatak suvišan… Osim toga je zaista svejedno da li je JFK ili LAX top destinacija… To će biti onoga trenutka interesantno kada OU krene sa letovima prema tim destinacijama. Ergo: nikada!

On to ne cita 🙄

Nonsense? Mislite kajgotarije?

Postavio bih link na tu top listu ali ne želim slučajno prekršiti pravila ovog portala.
Kako god, nije lijepo da ocrnjujete portal na kojem je Alen napisao neke od svojih istinski najkvalitetnijih tekstova.

LX postepeno povecava Beograd u februaru nakon ukidanja obaveznog testiranja pre ulaska u Svajcarsku.

Od 14.02 BEG-ZRH ide na 12.
Od 21.02 BEG-ZRH ide na 13
Od 28.02 BEG-ZRH ide na 15

Oho, bravo za Beograd!
LH grupa ne menja strategiju prema Beogradu!

Izgleda da posle u martu planiraju 15, tri leta ponedeljkom. Ovo je odlicno jer uz dobra vremena za lokalce isto nude odlicne mogucnosti za presedanje. Sada treba videti sta JU planira.

Njih će KLM-AF(+JU) i Turkish(+JU) pojesti ovog proleća u Beogradu ako se hitno ne saberu

KLM je i te kako pretnja, za manje od godinu dana otisli su sa 0 na 14 nedeljnih.

Slazem se.

Huh? LH na BEG-FRA u februaru ima izmedju 8 i 10 nedeljnih letova, upravo sam pogledao. Kada se doda BEG-MUC ima se debelo preko 12 nedeljnih letova.

Ocigledno se nesto promenilo u medjuvremenu aman

Upravo sam otisao na lh.com i pogledao u sistemu sta pise za sred februara koji je generalno jaaako spor period.

Period od 14.02 do 19.02 – ponedeljak/nedelja

FRA-BEG 10x
MUC-BEG 9x

Ukupno 19x

A pa tad je naš praznik, nije to baš prosečan februar 🙂

Nedelja posle toga je valjda 18 tako da ocigledno praznik ne utice toliko na LH

Jasno, taj praznik pogura frekvencije ranije nego što bi se očekivalo i to je dobro.

15. i 16.2. Dan državnosti Srbije (Sretenje)

Sta je veljaca? Ne znam sta tacno pitate

Sramite se da si morate prijevoditi ćirilicu…učili ste ju u školi (school).

Nemoguće je da, obzirom na godinu Vašeg rođenja, niste učili ćirilicu u školi. NEMOGUĆE.

Zasto bih ja guglao kada vi drsko pisete mesece na hrvatskom

Ssshhh, zar ne znate da je Lufthansa opasno posekla Beograd!

Onaj-cije-se-ime.ne-pominje je tako rekao.

JU ce u februaru imati 12 nedeljnih za ZRH a od marta 14 jer se uvodi treci petkom i nedeljom. Dakle u martu je planirano ukupno 29 nedeljnih letova izmedju BEG i ZRH.

Alen Šćuric
Author
Odgovori Anonymous
22.01.2022. 23:43
E da, “Trst je naš” to bi baš bila uspješna reklama.

EVO KAKO AUTOR PROVOCIRA PA SE POSLE ZALI NA ZLE SRBE!!!

Kao prvo ne urlajte. Kao drugo ne pišite o nečemu o čemu nemate pojma!!! . Parola “Trst je naš” datira iz 1947. godine koju je komunjarska propaganda izbacila skupa sa parolom “Život damo – Trst ne damo!” prilikom potpisivanja mirovinskog sporazuma sa Italijom. Naime nakon WW2 Trst je podijeljen na zonu A, kojom je upravljala saveznička komanda, i zonu B kojom je upravljala Jugoslavija. Sve zajedno se to zvalo “Slobodna teritorija Trst”. Ta teritorija je opstala do konačnog sporazuma potpisanog 05.10.1954. godine i kojime je zona A pripala Italiji a zona B Jugoslaviji. Interesatno je da je tek potpisivanjem Osimskih sporazuma 1975. godine povučena konačna granica izmedju tada Jugoslavije i Italije.
Parolu “Trst je naš” koristili smo u Zagrebu u 70.-tim i 80.-tim godinama u šali kada smo išli masovno na shopping u Trst”

Stoga ova parola nema veze sa Srbima i Srbijom a još manje sa bilo kakvom provokacijom. Jedini tko ovdje provocira ste vi!!!

Kakve ima veze ta vasa besmislena rasprava sa danasnjom temom? Molim vas drzite se kolapsa LH na liniji MUC ZAG

Opustite se, ljudi. Demonstracije za Trst su bile brojne i u Srbiji, imate slike iz Leskovca sa desetinama hiljada ljudi na ulici. Sign of times, a danas je to anegdota, nećemo se sad valjda svađati oko Trsta aman.

Moj je odgovor bio na gornju provokaciju! Za mene je time diskusija završena. Bez obzira na daljnje povokacije vjerojatno istog anonimca…

Ttrba reći i da bi Trst pripao NR Sloveniji, nema nikakve veze sa Srbijom priča, osim što su i ovde bile demonstracije 1953. i narod se ložio.

Naravno ali da nije bilo loženja i, kako neko reče, komunjarske propagande Kopar, Piran, Umag, čak i Grožnjan, sve bi to danas bila Italija.

Istim izgleda da Lufthanza smanjuje svoj udio na hrvatskom tržištu.

Zaista je smesno citati vase bezuspesne pokusaje izvrtanja situacije.

Da nije ukinula Zagreb tokom zime iz MUC Lufthansa ga ne bi sad “povecavala” a to sto cele zime nije letela iz MUC za ZAG jeste ozbiljno smanjenje udela na trzistu.

I sad će leteti od maja do oktobra, bez ikakve ostrašćenosti možemo reći da je ovo sezonska linija

Potpuno ste u pravu. Zaista u novembru opet nema LH letova MUC-ZAG.

Izgleda da je ta cinjenica autoru “slucajno” promakla…

A joj… e to vec jeste puno previse!
Lufthansa je ocito promenila strategiju prema Zagrebu i pusta samo vazale da za kikiriki prevoze transfere…

Vazale hahaha

Strasno

Potpisujem. Ovo im maze oci. Pomerili cak za 02.05. pa kao bice A319 svakog dana.

Ako bude i 3x nedeljno CRJ dobro ce proci.

Ne mijenja uopće LH strategiju prema Zagrebu. Ona je tu još uvijek poprilično prisutna.

Je li mjenja i strategiju prema Beogradu sa onim rezanjima?

Pa prvo jedan mesec, pa dva, sad vec na treci… ono, jeste tragedija.

Sto je najgore bice jos jedno prolongiranje.

Vasi citaoci neretko znaju vise od vas jer nemate insajderske info

Koje su to informacije?

Da, pisano je o tome pre neki dan.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!