zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

ETF će tužiti Bremen

ETF će tužiti Aerodrom Bremen za milijun EUR zbog udara zeca na svom Boeingu 737-800 9A-LAB 2.8. ove godine. Avion je zbog incidenta bio prizemljen 12 dana te je imao vrlo ozbiljne radove na motoru. Bedić naglašava da aerodrom odbija krivicu za incident.

Bedić je pet sati obilazio ogradu aerodroma i slikao rupe na ogradi kroz koje mogu prolaziti zečevi. Tijekom tog snimanja mu je došlo aerodromsko osiguranje koje ga je pokušalo spriječiti u slikanju.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ETF

22 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zečevi, lisice, sove, galebove da ne spominjem. Svega sam se nagledao.

Najviše zečeva bilo je na aerodromu Le Bourge. Odjednom su nestali, što nam je bilo malo čudno pa smo pitali radnike na aerodromu gde su? Odgovor je bio kratak: potrovani. Francuzi su lako rešili potencijalni problem, mogli su i Nemci. Možda se nisu dosetili a možda su tu prste umešali zeleni.

Ne vjerujem da su potrovali. to bi baš bio presedan. to se rješava na način da se naseli predator od koga ovi što smetaju bježe. Mislim da BEG ima patrolu sa sokolovima i jastebovima radi ptica, ali od njih i zečevi bježe.
Mada i tu ima extrema i pogrešpnih radnji gdjhe je Hrvatska primjer kako ne treba

Poznajuci Francuze, u zecijoj pasteti

Iz teksta proizlazi da je ograda puna rupa. Ne čudi me da su ga pokušali spriječiti u fotografiranju! I tu će BRE imati grdnih okapanja i morati na kraju naplatiti jer niti jedno osiguranje im to neće pokriti. Naravno moraju dokazati da su na aerodromu znali za rupe, što s obzirom na brojnost istih osiguranju neće biti teško dokazati! E sad: ako aerodrom ima vlastitu službu onda će morati oni platiti, ako pak imaju pod ugovorom neku tvrtku koja to kontrolira, onda će ta tvrtka morati platiti. Za nadati se da aerodrom sam kontrolira, jer neka zaštitarska firma neće nikada platiti nego otići u bankrot pa ETF neće vidjeti ni centa! Ali jedno me čudi: kako to da se za to ne brine osiguranje od ETF-a…

Uopce mi nije jasno kako netko može odbiti krivicu, a njegova ograda ima rupe. Pa ko je kriv onda?

Zabranjeno je neovlašteno fotografisanje na aerodromu.

Slažem se. Ali svako od nas da ima tvrtku u kojoj milijun EUR može značiti propast, fotografirao bi cijeli dan i kolko god može.

Ma nesporno. Nije mi uopšte jasno kako su to mogli sebi dozvoliti. To sigurno nije bio prvi slučaj. Mada su iz ETF vjerovatno najveći baksuzi pa su avion upropastili. Lakše je bilo pokrpati ogradu nego ovo ovako. Ako je prošao zec sutra može i nešto krupnije – svinja, pas… nedaj bože krava… pa da posljedice budu sa žrtvama.

Nije zabranjeno ako si izvan zaštićenog područja, što prevedeno na hrvatski znači iza ograde. Jer da nije tako, niti na jednom aerodromu spotteri ne bi smjeli visiti na ogradi. Oni u BRE znaju da im je ograda puna rupa pa pokušavaju to sakriti. Drugo bi bilo da se Štef pokušao provući kroz ogradu.

to je ok
meni je izgledalo da je bio unutra. krivo sam shvatio

Ma nema frke… Sve pet!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!