zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Croatia uvodi liniju Osijek-Minhen

Croatia Airlines uvodi liniju Osijek-Minhen od 15.11. do 14.1.2022. Linija će se operirati sa Dash 8-400 dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, idealno za dijasporu i short break. Direktor ZL Osijek g. Ivan Kos nam je rekao da je za sada dogovoreno da će linija operirati dva mjeseca, no da se sa Croatiom dogovara da linija bude cjelogodišnja. Uz to kompanija je u finalizaciji pregovora sa Wizz Airom i Eurowingsom za pokretanje novih linija.

Tijekom ljeta Croatia Airlines sa Dash 8-400 operira za Dubrovnik i Split jednom tjedno, a Trade Air cijele godine operira za Zagreb 6 puta tjedno, za Pulu i Split 2 puta tjedno, te za Rijeku, Split i Dubrovnik 2 puta tjedno, sve sa Let-410 Turboletom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

42 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Barem nešto. A nisam siguran uopće da li se ove domaće linije sa L410 uopće mogu ubrajati pod regularne letove. Osobno znam mnogo potencijalnih putnika koji izbjegavaju liniju zbog tipa zrakoplova i pomalo upitne sigurnosti aviokompanije (Aeroservis).

Osobno sam putovao i let je redovito prilično turbulentan, tehnika je takva da zrakoplov ne može na veće visine gdje je manje turbulencija i vidim da i drugim putnicima nije nimalo ugodno + svima redovito poplave prsti (ispod noktiju) zbog manjka kisika.

Kada bi za domaće PSO letove imali drugi, moderniji, tip zrakoplova popunjenost letova bi svakako bila mnogo bolja. Zna li netko hoće li tu doći do promjene?

Linija ce se operirati sa…? Gdje ce se to linija operirati Alene? Razmislite malo o formulaciji: Linijom ce prometovati dash…. Itd itd itd

hehe a promjena tajminga? Čovjek objavi članak u 13 pa namjesti da izađe da je objavljeno u 10.30, obrisao hrpu komentara, kaos 😀

Dajte ne picajzlite!!! Ali ako ćemo baš picajzliti, onda je i vaša formulacija “Linijom ce prometovati…” jednako tako kriva!!! Najispravnije bi bilo “na toj će liniji letjeti””

To sto ste napisali nije istovjetno, g. Foglar. Ne mudrujte ako niste sigurni u to o cemu mudrujete.

Svašta! Kakvi površni komentari. 🙁

Pa ako tezite osrednjosti, a po svemu sudeci to Vam je nazalost realnost… Mana je misliti da sve znate Alene, jer znate i sami da ste daleko od toga. Umjesto da budete zahvalni kad nesto novo naucite, Vama je to “bas svasta”. E to je bas svasta!

Nevezano uz ovu novu liniju Croatie sto je valjda jedino sto je dobro napravila u zadnje vrijeme, zanima me ova info sa wizzairom ukoliko i dode do toga da se uvede koja linija iz osijeka, kakva im je buducnost s obzirom na tuzlu i beograd koji su relativno blizu sa brdo njihovih linija?

A zašto mislite da su Beograd i Tuzla bitni za funkcioniranje linija iz Osijeka? Osijek ima preko 100.000 stanovnika plus okolina. Tu su još Vukovar, Vinkovci, Sl. Brod, Požega, Našice…. koji prije gravitiraju Osijeku nego Tuzli. Gastarbajtereske linije u Osijeku prema Njemačkoj, Švicarskoj vjerovatno i Irskoj ne mogu omašiti nikako….

Konačno pametni komentari. Istočna Slavonija ima ogroman potencijal za VFR linije prema zapadnoj Europi i odlična je stvar što je nova uprava uspjela barem nešto napraviti. Ona prijašnja je bila tamo samo kako bi održala hladan pogon i kako bi imala sigurne plaće bez puno posla. Go Osijek!

Bravo Osijek. To je stvarno velika stvar.

Heheh zato je KVO-VIe bila nebitna linija.

O tempora, o mores.

Da, vi.

Hocete li opet reci da se vasa izjava ne racuna posto je data u komentarima a ne u tekstu?

Rekli ste da je razumljivo da TAP i Iberia ne lete za ZAG a nije da AF ne leti za BEG.

To su dijametralno suprotne izjave.

Juce vam je dat copy/paste vase izjave.

Dobro se pravite naivni ali ne ode kod svih to

Ajde, hvala Bogu!!!

Također, pridružujem se čestitkama i nadam se da će uspjeti trajati malo duže.

Iznenadjen ovim potezom CA, totalno ne lici ne njih. Ali svakako pozitivno sa njihove strane!

Ovo je veliki dogadjaj za Osijek, sve cestitke!

Neka im se srećom ali neće biti lagano.Morati će to odraditi vrhunski da privuku ljude.

Ova linija ima svu logiku svijeta. Ovo će punitit bez ikakvog problema. Punila se i linija za Bazel sa duplo većim kapacitetom a kamoli neće ovo.

P. S. linija za Bazel (Wizz) nije ukinuta zbog LFa ili profitabilnost, već zato što je Wizz htjeo bolje uvjete.

Da, osobno sam letio Wizzom 30+ puta iz Osijeka i mislim da je bio apsolutno pun jel barem 25 puta. Ovo bi doista moglo funkcionirati. Super za nas iz Osijeka jer su nam veće zračne luke prilično daleko, ovako hvatamo letove za dalje.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!