zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Letovi Zračne luke Osijek

Zračna luka Osijek tijekom top ljetnih mjeseci ima 6 letova za Zagreb (ponedjeljak, srijeda i petak), dva leta za Pulu i Split (ponedjeljak i petak), dva za Rijeku, Split i Dubrovnik, (utorak i četvrtak) sve sa Trade Airom. Uz to Croatia Airlines leti četvrtkom za Dubrovnik i petkom za Split. Ovo znači da Osijek ima 12 tjednih letova (skoro 2 dnevno). Sve linije su PSO.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Osijek

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Samo da izrazim nadu da ce neki Ryan ili Wizz da pokrenu letove iz Osijeka na zadovoljstvo i korist Sremaca i Bacvana iz Vojvodine pored naravno Slavonaca i Baranjaca iz Hrvatske.

Da,da,nada zadnja umire.A i ako to bude jednog dana,to će biti pravi stampedo,u potražnji će stalno biti potrebna karta više.Tapkaroši će opet biti aktuelni,kao nekad davno za kino predstave.

Koliko ja imam informacije a možda vi imate bolje problem nije bila popunjenost.Ryanair je odustao jer mu je aerodorm ostao dužan (što je tek relativno nedavno podmireno) i nije se htio dalje navlačiti.Eurowings je čini se odustao zbog unutarnjih preslagivanja a za Wizz air mi nije poznato ali bi moglo biti to da im je širenje u Beogradu mnogo bitnije nego jedna linija iz Osijeka.Ja nisam letio iz Osijeka jer mi te linije nisu odgovarale ali mojih puno prijatelja i poznanika je i svi mi govore isto da su avioni bili puni.Mene više brine inertnost uprave da već ako nema letova da novac zaradi na drugi način.Iako Osijek ima smiješan terminal ostala infrastruktura je soldina posebno pista koja može podnijeti i 747.Jasno je naravno da Osijek nikada neće biti baza sa 10-15 linija ali da ne mogu opstaiti 2-3 sezonske linije prema Europi to mi nije nikako jasno.Osijek nije veliki ali ono što mu gravitira nije baš malo.Veliki je potencijal kada se ukine Schengen i Mađarska posebno Pech koji je 3 puta veći nego Osijek i ljudima bi bilo puno bliže letiti odavde nego iz Budimpešte.Nije isto 90 km i 250 km.Pogotovo što u Osijeku možete parkirati praktički besplatno što nije mali trošak.Ja samo mogu potvrditi da je 90% ljudi iz Osijeka leti preko Beograda puno je zgodnije,jeftinije i brže nego Zagreb.(naravno govorim o vremenu prije Covida).

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!