zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Rijeka ima ogromna rezanja

Rijeka prolazi vrlo teško razdoblje. Aerodrom se prošle godine nije oporavio od Covida-19. Naime, 2019. Rijeka je imala 200.841 putnika, a 2022. tek 164.086, što je 81,7% putnika iz 2019, bitno manje od prosjeka Hrvatske koji je bio 89,5%, a daleko od Zadra i Zagreba koji su imali blizu i preko 100% prometa.

No, ove godine situacija je još gora. U III, IV. i V. mjesecu Rijeka je imala bitno manje putnika nego 2022. Ukupno u prvih pet mjeseci ove godine Rijeka je imala 14.845 putnika, dok je prošle godine u tom periodu imala 20.666 putnika. To znači da je ove godine Rijeka imala tek 71,8% putnika iz 2022. Tragično, poglavito uzmemo li u obzir da su gotovo svi aerodromi regije imali bitno više putnika u prvih 5 mjeseci ove godine nego prošle godine, a većina njih i preko 100%, dobar dio i preko 115%.

Naime, u Rijeci je ove godine Ryanair prolongirao letove sa prvotno planiranog III. mjeseca na tek VI. mjesec, sve tri linije otkazao je LOT, jednu liniju otkazao je Condor, Lufthansa je smanjila broj letova za Frankfurt na pola, Transavia je smanjila broj letova za Eindhove sa 4 na 3 letova, Air Serbia će letjeti samo 3 mjeseca, Croatia je krenula sa letovima za Minhen tek 14.5. Rijeka će ovima izgubiti preko 30.000 putnika i sigurno neće dostići brojke iz 2022, koje nisu bile baš nešto. Rijeka ove godine ima samo po jedan sezonski dodani let Trade Aira za Zadar, te ima novu liniju Ryanaira za Bergamo od 3.7. Nije dobro! Obzirom na svoju veličinu, gospodarski efekt brodske luke, te turističke potencijale Opatije, Omišlja, Krka, Baške, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Malog Lošinja, Raba, Novalje (2022. 1% više turista nego 2019, a broj turista je 20% ukupnog broja turista Hrvatske), Rijeka bi morala imati preko 400.000 putnika usprkos blizine Pule, Zadra, Zagreba, Ljubljane i Venecije. Primjerice Pula ima toliko putnika, a ima manje potencijale nego Rijeka, dok je Zadar imao preko 1,1 milijun putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Rijeka

22 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Mali primorski grad Rijeka umire,pa tako umire I zl rjk.

Puski aerodrom bi se trebalo zatvorit i novi između rijeke i pule iznad Ucke gradit kao zajednički aerodrom, koj sluzi cijelu Istru i turističke naselje oko Rijeke. Krcki aerodrom bit trebao imat ime Kvarner Bay airport, služit svi otoke u Kvarneru + Crikvenicu itd… imati super veze zajedno sa trajeckom Lukom ili neki gate u Omišlju ili bilo gdje u blizini aerodroma sa odličnim vezama prema svim otocima itd

Rekao Sam samo od jednog – I to pulski.

Al sve ok, ovo je moje misljene bilo…

Da sam bezobrazan bi rekao gospon je otac idejnog projekta International Airport Trebinje. Nekako mi to ima slicnog smisla kao nova ZL izmedu Istre i Kvarnera 🤷‍♂️

Jako mi je žao što se rjk ponaša u skladu sa apsolutno neprofesionalnim poslovanjem, ja znam da je održavanje jednog aerodroma izuzetno skupo, ali izvini molim te, jeftinija usluga je svakako bolja nego bez ikakve usluge opsluživanja.
Kao što sam pre neki dan napisao, prvi put ove godine slećem na RJK u životu i molim boga da er serbijin let i poleti za rjk. Poludeću ako se nešto otkaže, ali ću ih i tužiti. Gosn Marek ako čitate ovo, nemojte da let 29.07 za rjk ne poleti. Stvarno nema smisla. I vi i te kako snosite odgovornost i to ogromnu za neispunjavanje obaveza prema putniku. To je moj odmor i ne želim da Vaša aljkavost upropasti nešto čemu se radujem od prošle godine.
Što se rjk tiče, nadam se da će se dogovoriti sa kompanijama posebno loukost o posebnim uslovima, nek brate mili vide sa Zadrom kako je uspeo da privuče 40 FR letova, pa nek se kvarnerci uče od dalmatinaca ako im šta nije jasno.

Mogla bi Rijeka da bude eksperimentalni aerodrom za integrisani sistem transporta: vazduh-more-drum. Pokupite neke pare od EU i povežite aerodrom, hidroavione, jadroliniju, gradski prevoz, u perspektivi železnicu… Drugo, kakva je tamo situacija sa kargom, u pitanju je ozbiljna luka?

S autobusom u sezoni je Krk s Rijekom dobro povezan. Zeljeznica je u planu do kraja desetljeca. Ma pola moje rodbine ima nekretnine na Krku. Problem je ogranicena sezona. Znaci kad u cijelom lancu jedan samo odluci da je kraj sezone onda u roku od mjesec dana svi ostali zatvaraju sezonu. Nema aviona, zatvaraju hoteli. Zatvarju hoteli, zatvaraju ducani. Zatvaraju ducani, zatvaraju kafici/restorani. Na kraju sami apartmani pa kampovi i marine. Ono sto je pozitivno je, da je Krk u biti jedini otok gdje mozes manje vise kvalitetno zivjeti 12 mjeseci u godini kao na kopnu. Ako na toj bazi budes gradio povezanost + investicije u proizvodnju van turizma koji zaposljavaju ljude na otoku ( uz veci broj stranaca koji izaberu Krk za svoj domicil. Moguce je da ce se nesto za ZL Rijeku i Krk u rangu 365 dana u godini izroditi. Ako cemo Krk gledati samo kroz naocale od 6 mj sezone, Ostat cemo tamo gdje smo zadnji 50 godina.

Rijeka ne može u 33 godine neovisnosti srediti autobusni kolodvor, a kamoli neku jasniju strategiju s aerodromom koji je dislociran

Dinamovci mrze vise Kantridu od Babica I Martica. Imao sam rodbinu u Rijeci sad na Krku. Nekom iz Zagreba, Ljubljane, Karlovca nije potreban avion do Kvarnera, Selca, Novog Vinodolskog, Opatije. Njima dosta. Primorci su to nisu Istrani Ili Dalmatinci.

Mozete malo preciznije Mikica koja je to etnicka grupa „ Dinamovci „ ? Jos nisam cuo za drzavu Dinamo ili grad, mjesto zvano Dinamo 🤷‍♂️. Ako mislite na GNK Dinamo, bolje receno clanove nogometnog kluba. Iskreno summjam da imaju nesto protiv Kvarnera/ Rijeke a pogotovo otoka Krka. Necete vijerovati koliko njih na Kvarneru imaju nekretnine 😉. Za ostalo vam mogu samo reci da ZL Rijeka nikad nije ni gradena da sluzi povezivanjem ZG i Rijeke. Naprotiv, iz cisto ekoloskog aspekta bi bilo katastrofalno da avion na relaciji ZG-Rijeka bude konkurentan zeljeznici ili cesti.

Kako se nazivaju stanovnici otoka Krka?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!