zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Problem taxija u Banja Luci

Taxi prijevoznici Banja Luke su se obratili aerodromu i naglašavaju da oni mogu samo voziti putnike iz Banja Luke za aerodrom, ali ne i nazad. Banjalučki taxi prijevoznici smatraju da Laktaši, kojima aerodrom pripada i čiji taxiji imaju pravo voziti putnike iz aerodroma, nemaju dovoljno taxija, što stvara ozbiljne probleme za putnike aerodroma. Stoga banjalučki taxiji predlažu da i oni dobiju pravo prometovanja sa aerodroma, poglavito što je velika većina putnika aerodroma upravo prema Banja Luci.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Aerodrom Banja Luka

 

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Prvo, lakstaski taksisti nemaju kapacitet od odgovore na sve zahtjeve kad im ponedeljkom ili petkom slete 4-5 aviona u razmaku od 30min. Tad nastaje problem koji oni ne razumiju. Prvih 5 srecnika uhvati taksi dok ostalih 500-600 dusa koje su dosle tim letovima moraju cekati po sat vremena dok se ovih 5 taksija vrate iz Banja Luke (ako i idu samo do BL, jer se zna desiti da idu i dalje od grada).
Drugo, urednost vozila i vozaca im nije na zavidnom nivou. Ima izuzetaka, ali pojava taksiste u klompama (slapama) pri predaji prtljaga u gepek i prijemu putnika u vozilo sama od sebe odbija putnike.
Trece, cijena diktira sve. Kao i na svakom aerodromu taksi koji uhvatis na aerodomu te dere. Taksi koji pozoves da dodje iz BL po tebe do Starcevice (dijela grada BL) ti naplati max 42KM (21e). Doticni gospodin u klompama je voznju sa ZADNJEG dnevnog leta koji dolazi iz Beca ponedeljkom naplatio 68KM (34e).
Cetvrto, cesto sam na tom aerodromu i medjukolegijalni odnosi su u debelom minusu. Sami izmedju sebe su se posvadjali XY puta, sve pred putnicima. Galama, psovke; to je njihov svakodnevni reperotar.
Peto, i ti taksisti sa Aerodroma kad odvezu putnike za BL daju svoj broj telefona i bez problema kupe putnike po gradu pa im niko ne pravi problem!!!

Samo pritisnuti Gradonacelnike da naprave sporazum o razumijevanju da taksi iz BL moze bez problema moze kupiti putnike na Mahovljanima!

Ovo je velika neistina Banjlučkig taxista.
Mi svoje putnike blagovremeno i na vrijeme prevozio do nlohovih destinacija bez ikakvih problema. A vi Banjalučki ta isti gledajte da svoje putnike prevoziti na vrijeme da nečekaju puno kako su se već žalili.

Objava predsednika udruženja Laktaške taxi službe.

Laktaska taksi sluzba ne postoji, imaju njih 7 koji taksiraju sami za sebe. Od tih 7, njih 5 ima kao neku dozvolu da stoji na aerodromu. Ova dvojica (od kojih je jedan sin ovog iz te prve petorke) nemaju dozvolu i dodju na aerodrom kad ovi pokupe putnike i odu. A samoproglaseni predsjednik lakstaskog taksija, gospodin sa crnim mercedesom sa civilnim tablicama zestok muljator, bio odbornik u opstini pa sam sebi dao titulu predsjednika. To da se drzi imalo zakona stavio bi TA tablice na auto na civilke, jos sa lako pamtljivim brojem 888!

Pre nekoliko godina sam u Banja Luci čekao pola sata dok taksi nije stigao.

Zbog svojih interesa vrlo tesko se dolazi do dozvole za taksiranje u bilo kojem udruzenju a grad se siri i ima sve vise kako stanovnika tako i turista i samim tim se stvara vakum jer oni rade ali nemaju dovoljno kapaciteta da podmire sve musterije brzo i efikasno i zato ponekad dolazi do cekanja desetak minuta ali ako je narucen dolazi sigurno.

Izgleda niko na Balkanu ne ume da organizuje taxi službu.

100% 😂

Vrlo bizarno… Slicno je i u Nisu. Taksi ne moze ispred terminala, ostavlja jedno 50m iz ne znam kojih razloga. Nije velika razdaljina i obicno nije problem, ali kada je lose vreme…. Totalna besmislica!

Narocito je bizarno sto se ovo desava u 2022. godini, a normalan svet je ovo razresio jos pre nekih 50-ak godina.

Za Banja Luku centar grada vozi šatl bus nakon svakog leta i za svaki let. Nisam znao da taxi iz bl ne može da vozi sa aerodroma

Velika Gorica II

Banjalučki taxi može iz Banje Luke voziti do aerodroma, ali ne može obratno.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!