zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Nema više obiteljskih obilazaka na MZL Zagreb

Jedna od privilegija zaposlenika Croatie Airlines je da svojoj djeci mogu pokazati procese funkcioniranja kompanije u kojoj rade. I to su činili godinama. Tako je i ovaj puta jedan pilot Croatie Airlines htio djetetu pokazati Tehniku, tj. kako se avioni servisiraju. Iako je to prije bilo moguće, uz najavu, sada to više nije tako. Iako je kompanija prihvatila ovaj posjet, Zračna luka Zagreb ga je odbila. Zašto pobogu? Vrlo jednostavno. To košta. Ako dijete dođe na Zračnu luku mora proći sve kontrole, a to košta, zaposlenici koštaju. Potom treba dobiti pratnju zaštitara, a i to košta. Koncesionara, naravno nije briga za zadovoljnog radnika Croatie Airlines i zato ne želi trošiti svoje resurse i sredstva na takve stvari.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

11 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nekad su i školarci imali organiziran posjet zlz u airside.

Još uvijek imaju

Mislim da je ovdje kritika na potpuno pogrešnom mjestu. U potpunosti se slažem da je aerodrom trebao ostati “naš” a ne dati ga u koncesiju. Pogotovo ne pod ovim uvjetima. Jednako tako se slažem da su bahati i drski (moram reći da je dok je policija kontrolirala bilo daleko bolje!). Ali: svaki ulazak u sigurnosno osjetljivo područje mora biti kontrolirano. A to košta novaca. I još ako zaštitar cijelo vrijeme treba biti sa njima, tim više. Naravno da pilot ima sve propusnice, ali ne i njegova žena/muž, dijete, rodbina… Ne mogu si zamisliti da recimo Lufthansine posade smiju voditi djecu samo tako po hangarima. Ja sam prije par godina bio na jednoj promociji Lufthanse u MUC, čak nismo ni bili u sterilnoj zoni nego u upravnoj zgradi i svejedno smo morali unaprijed poslati sve podatke i kopijie osobne ili putovnice te smo na ulazu još jednom kontrolirani kao da letimo. Koncesionaru je naravno svejedno da li je radnik OU zadovoljan ili nije, ali s druge strane ja postavljam pitanje da li će se time što više ne može djetetu pokazati kako netko šarafi na avionu smanjiti njegovo zadovoljstvo? Ili zadovoljstvo odnosno nezadovoljstvo kompanijom ima druge uzroke i razloge?

Razumijem vas, ali se ovdje radi o CTN tehnici, koja ima svoj ulaz (gdje se naravno svi i sve pregledava) jer se ulazi u štićeno područje koje je ipak odvojeno i udaljeno od komercijalnih operacija.

Pa kad ste naš aerodrom dali strancima ljude pretvorili u bjelo roblje i nitko za to be odgovara

Nepotrebna glupost. Tim više ako je zaposlenik, i to pilot, dakle ima i sigurnosnu provjeru i privilegiju prolaska u štićena područja na svakom fakin aerodromu na svijetu, osim na ZAG..
Inače su ti sa ZAG teški za popizdit. Mislim na ovo vezano za propusnice i security. Drski, bahati, arogantni, nepristojni. Imao sam posla s njima i dizao bi mi se želudac kad bi ih trebao zvati. A nekad ih trebaš nešto pitati.
Profesionalnost 0 bodova. Doslovno ti uzdišu u slušalicu ako im pitanje “ne sjeda”. Gadarija.
Navodno su bili potplaćeni i nedovoljno ih je bilo za obavljati posao. Pa su ga onda svima zagorčavali.

Šteta… Lepa zamisao dok je trajala.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!