zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Radnici Montenegro Airlinesa protestiraju

Bivši radnici Montenegro Airlinesa blokirali su prometnicu prema Aerodromu Podgorica 11.4. na pola sata, a  potom su i 18.4. protestirali ispred Ministarstva kapitalnih investicija i financija. Radnici su ovime željeli naglasiti da im se nije isplatilo sedam zaostalih plaća i da im nije upisan radni staž od četiri godine. Radnici su najavili dalju radikalizaciju protesta do ispunjenja njihovih zahtjeva. Iskreno, radnici su bili vrlo strpljivi skoro godinu i pola od kada im se duguju primanja.

Montenegro Airlines je prekinula sa operacijama 26.4, a kompanija je ušla u stečaj 27.4. Stečajni upravitelj kompanija Saša Zajak je objavio da ne planira separatne isplate vjerovnicima, pa ni radnicima, već će to obaviti kada se skupi sva stečajna masa. No, do sada nije uspio prodati motore, pet starih Fokkera F100, automobile i kompjutere kompanije, te nije uspio servisirati ni jedan jedini avion iako je pokrenuo maintenance u Beogradu i Podgorici. Stoga vrlo vjerojatno sama kompanija u stečaju nema novaca da isplati radnike.

Uz to ostaje pitanje i kompenzacija velikog broja putnika koji su ostali bez kupljenih karata za naprsno prekinute letove Air Montenegra, a što stečajni upravitelj ignorira.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

I pored tvrdnje date vama od strane sad vec bivseg direktora Air Montenegra da se to nece desiti ova kompanija ipak nabavlja A320 za letnje mesece.

Vratite izbrisane clanke vezane za CG avijaciju i intervjue pojedinaca.

Izbrisali ste intervju Zorana Radunovica i ktritiku rada stecajanog upravnika – pa stavili novi. Vratite da ponovo procitamo.

Slobodno recite da je Trade Air u pitanju

Zasto ga nema na pretragama?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!