zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Edelweiss ljut na preuzimanje A330 od strane Lufthanse

Lufthansa Grupa je potvrdila da 2 Airbusa A330-300 u vlasništvu švicarskog Edelweissa prelaze 01.06. u flotu Eurowings Discover, o čemu smo pisali prije par tjedna. Službeno oni su Eurowingsu iznajmljeni.

No to je uzbudilo duhove u Švicarskoj jer postoji bojazan da će, uz tim potezom izgubljenim radnim mjestima, i dugolinijski promet iz Züricha biti premješten u Frankfurt. To je, prema udruženjima kabinaca Kapers i Edelweiss Air Flight Attendant Assosiation te pilotskog udruženja Aeropers, suprotno uvjetima po kojima je Swiss od države dobio 1,5 milijardi švicarskih franaka  garancija. Jedan od uvjeta za dobivanje državnih garancija je bio da po završetku krize Zürich ne bude zanemaren i/ili postavljen u podređen položaj pri obnovi dugolinijskog prometa u odnosu na Frankfurt i München. Lufthansa bi na to mogla odgovoriti tako da ubrza obnovu letova na dugim linijama sa Swissom iz Züricha, ili pak da pokrene letove Eurowings Discoveria iz Züricha. Uz to ta tri udruženja tvrde da su uvjeti zapošljavanja posada kod Eurowings Discover i više nego loši te da je vidljivo da se kriza koristi kako bi se uvjeti rada (čitaj plaća)  još pogoršali.

Lufthansa Grupa samo koristi situaciju, te je u posljednjih godinu dana na svim poljima prilagodila poslovanje svojim željama, primjerice kod ekspresnog ukidanja Germanwingsa (za što im je prvotno trebalo bar tri godine pregovora), a jednako tako i na nižim plaćama u novoj firmi Eurowings Discoveri.

autor: Alen Foglar, dopisnik (Beč), foto: Edelweiss

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!