zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zašto Zagreb nema benzinsku pumpu

Koliko puta ste se našli u situaciji da vraćate rent’a’car i nemate gdje natočiti gorivo, a auto morate vratiti sa punim rezervoarom ili će vam rent’a’car naplatiti opako puno za dopunu, daleko više od cijene goriva. Uz to rent’a’car uvijek vraćate u zadnji čas. I onda nedostatak benzinskih postaja u okolici aerodroma i te kako jest problem. Beograd ima benzinsku postaju na samom aerodromu, NIS Petrola, benzinsku postaju uz aerodrom imaju i Dubrovnik, Sarajevo, Skopje, Priština ima na 5,5 km, ali na samom ulazu pristupne ceste na aerodrom. No Zagreb je nema. Zašto do vraga?

Ako putnici dolaze na MZL Zagreb iz smjera Ljubljane (Samobora) ili Maribora (Krapine) zadnja benzinska postaja je na 33 km od MZL Zagreb (INA Lučko). Ako se putnici vračaju iz Splita ili Rijeke zadnja postaja prije ZL Zagreb je 47 km od MZL Zagreb (Petrol Desinec). Iz smjera Mađarske (Varaždin) zadnja postaja je na 20 km (Petrol Sesvete). Isto toliko je ako dolazite iz smjera Beograda (Osijeka, Sl.Broda). Iz smjera BiH (Sisak) benzinska postaja je na 37 km. Istina, postoji više postaja na Zagrebačkoj ulici kod Buzina i Odre (INA, Lukoil, Tifon, Novak Benz). Najbliža je INA na 8 km. No, više nitko na aerodrom ne ide po Zagrebačkoj ulici jer znakovi vas navode da idete preko Velike Kosnice, dijametralno suprotno od Zagrebačke ulice, tako je i brže, te jednostavnije. Morate doslovce biti iz Zagreba da znate za ovaj put na aerodrom i ove benzinske postaje.

Kako god Zagreb je zračna luka koja će ove godine imati preko 4 milijuna putnika. Na njoj ima 15 rent’a’car poslovnica, i još desetak poslovnica je u neposrednoj blizini aerodroma, a koje imaju stotine vozila. Velika većina njih mora točiti prije MZL Zagreb. Uz to na postaji bi gorivo točili i putnici MZL Zagreb koji dolaze automobilima i parkiraju se na parkiralištu, kao i zaposlenici MZL Zagreb.

Stoga je krajnje nelogično da MZL Zagreb ne da dio svoje zemlje da se otvori benzinska postaja. Konačno to bi bio i dodatni prihod MZL Zagreb, ozbiljan prihod. A sve logike ovog svijeta ima da se postaja tamo izgradi. Idealna lokacije benzinske postaje bi bila na Ulici Rudolfa Fizira između dva rotora (prije parkirališta) ili iz smjera autoputa (Velike Kosnice) netom prije prvog (istočnog) rotora. Tako bi svi putnici mogli nesmetano točiti gorivo.

Uz Zagreb logično bi bilo da i Split ima benzinsku postaju (na ulici dr.Franje Tuđmana) koju bi osim mušterija rent’a’cara i putnika ZL Split koji dolaze autima koristili i stanovnici Kaštele (kojih ima 40.000).

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: MZL Zagreb

85 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Postoji još jedan problem vezan uz navigaciju – GPS obično ljude vodi nekakvim čudnim putevima, a zna ih dovesti i na potpuno pogrešnu destinaciju. Više puta mi se dogodilo da stojim uz ogradu piste kao spotter i nailazi neko vozilo koje je očito zalutalo, Vozač me pita kako da dođe do aerodroma (ide po nekoga na terminal), veli, dovela ga navigacija… pa mu ja objasnim kako do obilaznice, pa kako dalje do terminala… uglavnom, od te točke na koju ga je GPS pogrešno doveo do ulaza na terminal – 12 km!

jer mislite da je MZLZ-u potrebniji hotel ili pumpa?

Mi smo turistička zemlja i moramo određene stvari gledati kroz oči tih turista, a ne kroz naše oči i poznavanje situaciju na terenu. Ja ako dolazim recimo iz smjera Splita i Rijeke i idem na aerodrom, skinuti ću se u Buzinu i tankati na INI u Zagrebačkoj. Ali jedan Japanac ili Amerikanac to ne zna i prati što mu navigacija kaže. I onda stoji sa polupraznim tankom na aerodromu… Stoga treba benzinska.

Znam. Post nije za tebe nego za sve one koji tvrde da ne treba… I još moram dodati: ljudi dolaze na aerodrom maksimalno 2 do 2,5 sata prije polijetanja računajući da im je to dosta da vrate auto i u miru obave Check-in. Ako onda prije toga moraju pola sata tražiti pumpu, stres je programiran…

Otvori je onda. Investiraj svoj novac.

@anin 15.30: a mi se znamo i na “ti” smo?

samoregulirajući mehanizam tržišta, ta famozna nevidljiva ruka, nije prepoznala poslovnu priliku da se oplodi kapital, prema tome…

Evo, Alen je nanjusio ovu poslovnu priliku i sad cemo vidjeti hoce li sta biti. Ne bi bilo fer da mu ovu poslovnu ideju neko ukrade.

Kako mi se svidja uvodna recenica
“Koliko puta ste se našli u situaciji da vraćate rent’a’car i nemate gdje natočiti gorivo…”
I nakon nje slijedi rjesenje problema.

A koji ce k. aerodromu benzinska crpka?
Odavno nisam cuo ovako smijesnu fix ideju.

Pa valjda jer svi oni imaju tu “smiješnu fix ideju”…

Scure, ciniti se da je to tako. Neisplati se taj business raditi na malim aerodromima kao sto je Zagreb. Kad malo naraste, vidjece priliku neki poduzetnik i izgraditi benzisku crpku ali ne na aerodronu nego u bliszini..

Vidjela zaba da se koji kuu pa i ona digla nogu.

Eto to je razlog. Na velikim aerodromima koji imaju desetine miliona putnika godisnje to ima smisla, na manjim aerodromima ne bas.

Ne propadaju ali mnogo veci novac se moze zaraditi na nekim drugim lokacijama. Zato ne ocekujte da se uskoro otvori benzinska crpka na MZLZ, trenutno to nema ekonomske opravdanosti.

Alene, jel vi to mene banaste kad mi ne puštate pristojne i faktualno točne komentare?

Nije sad baš tako grozna situacija. Na radničkoj prema MZLZ imate dvije do tri pumpe prilično blizu aerodroma. S druge strane ako netko ide preko Zagrebačke, tamo isto ima prije križanja pumpu.

Okej, nije pored aerodroma, ali nije ni tako daleko. Još nisam nikada tankao na aerodromu, uvijek par kilometara dalje radi sigurnosti. Uostalom kad vraćate auto, ne mjere vam u decilitrima koliko je goriva nego vide da je napunjen do vrha, a sad jeste ga točili na aerodromu ili par kilometara dalje nebitno je. Ako vam čak išta i prigovore, uvijek je dobro imati račun kod sebe pa im dokazati da ste tada i tada tankali i da je auto ako ne 100%, onda 99.99% pun.

Za 5 litara benzina vam nitko nece praviti problem.

kaje s inom na motelu Plitvice? 23 km

ови из Сплита и Фиумеа увијек могу понијет резервну демижонку од пар литри па ју напунит на пумпи 50 км прије аеродрома а онда на аеродрому прије враћања донаточит у резервоар, то је сигурно лакше него точит на цести према В. Горици и ић на аеродром преко старог терминала

Predpostavljamo Rijeka od Fiume, pa onda na talijansku rec dodamo padez

@anon 05.29: hoće, itekako hoće. Jer na tome sjajno zarađuju: natoče tih 5 litara za 7 eura i onda odrape 40-50 eura za “servis tankanja”…
..

Nikad mi se to nije desilo. Vama Aleni?

vas dva Alena ko da živite u nekoj paralelnoj stvarnosti, ili ju kreirate kako bi imali argumente za svoje teze. Mali milijun puta sam rentao auto, u ZAG, ZAD, RJK, BEG, BNX, kao i mnogim evropskim aerodromima, veliku većinu puta kod low budget no name kompanija jer su uglavnom dosta jeftinije od sixta, hertza, avisa i ostalih premium kompanija, baš nikad mi se nije desilo da sam vratio auto i da su mi gledali za litru ili pet litri goriva, onaj bajo šta preuzima auto uvijek ali baš uvijek gleda stanje tanka na instrumentnoj ploči i to je sve što ga zanima, kako će on izmjerit da fali na pr. litra ili dvije goriva? Uostalom da i može precizno izmjerit, onda bi morao mjerit i pri preuzimanju da bi mi mogao dokazat da fali. Ako sam uzeo pun, gleda dal’ je pun, ako nisam, gleda dal’ ga ima kolko ga je bilo kad sam uzeo i to je to. Osim toga kao da ne živimo u 2024. di svak ima pristup i Google mapsu i internetu i off line mapama, da ne velim da pri preuzimanju često dobijete informaciju di točiti i kako doći do pumpe. Hard fact je da u krugu od 10 km od aerodroma ima nekoliko pumpi, zadnji put sam točio na Shell Rugvica jer sam se vraćao iz smjera Slavonskog Broda i nije mi se dalo na Buzin i preko starog terminala pa sam potražio benzinsku iz mog smjera, to isto može napravit i Japanac kad se vraća iz Beograda. Mislim da je oko 18 km od aerodroma, kazaljka se nije ni mrdnula. Kažem čovjeku namjerno da vidim šta će reć, da sam točio prije skoro dvajest kilometara, on mi odgovara da on samo gleda instrumentu ploču a da ga ostalo ne zanima.
Druga stvar je ideja o pumpi na aerodromu, koju ne smatram lošom ali je pitanje isplativosti, onaj koji bi investirao bi trebao provesti neku studiju da vidi da li se investicija isplati, kada nastupa ROI itd.. ali vi isto niste naveli neke argumente tipa od xy rentanih auta godišnje se isplati imati pumpu, ROI je tad i tad itd… od vas kao experta i analitičara to očekujemo a ne da se probudite, padne vam napamet ideja za članak pa onda nešto nažvrljate i ne puštate komentare koji se ne slažu s vašim mišljenjem. Evo ja sam pokušao sinoć nešto nać na tu temu ali nisam uspio, ne zanima me to toliko da izgubim više od deset minuta googlanja na temu, ali ja sam laik a vi ste ekspert, dugo ste u biznisu, znate bolje od mene di i šta treba tražit pa mi vaši čitatelji očekujemo da produbite temu a ne da kažete svi manji aerodromi to imaju pa treba i ZAG. I na kraju, koji je vaš odgovor, zašto nema?

znaju nekad negdje dat neku brošuru s mapom pa zaokružit benzinsku. Istina je da neki žmuklerski rentacarovi znaju zaj…. za sitnice ili čak bit zlonamjerni (najgore iskustvo upravo u Zagrebu ali ne na terminalu nego u Petini) ali nisu mi nikad naplatili jer uvijek dobro pregledam auto prije preuzimanja. Ajde bar se kod odabira rentacara ponašate poput direktora

Na putu iz Zagreba do aerodroma ima Lukoil u ulici Radnicka cesta. Doslovno je na putu.

Ako se, pak, ide iz Novog Zagreba, na putu ka aerodromu postoje Crodux i Petrol benzinske pumpe.

Ako se, pak, ide iz Velike Gorice, tamo postoje 3 benzinske pumpe.

Ako se, pak, ide iz Velikog Polja, tamo postoji Lukoil pumpa.

Dakle iz svih pravaca postoji na manje od 10km benzinska pumpa.

Gospon Alen, u danasnje vrijeme kada svako ima navigaciju na svom telefonu nije uopce tesko naci bezinsku crpku koja je najbliza aerodromu. Cak i kada vam nije na direktnoj ruti za aerodrom.

zato šta su škrti i neće platiti za nešto čega ima nekoliko u krugu od par kilometara

Bome ima

A kako znaju za ostale stvari u HR ili bilo gdje drugdje. Kako vi nadjete benzinsku gdje god na svijetu da rentate auto? Kako vi dodjete negdje sa autom u danasnje digitalno doba kad recimo rentate bilo gdje na svijetu auto.
Imate lijepo google maps, Waze ili bilo aplikaciju sa mapama i upisete petrol station near zagreb airport. I onda vam izbaci te na Zagrebackoj i INAu na ulazu u Goricu. I rijesen problem. I onda opet u tu aplikaciju ukucate destination zagreb airport i vratite auto u renf a car.
Vi trazite problem gdje ga nema.

Za te sto nemaju internet postoje offline mape, pa cak i Google Maps ima tu opciju. Stoga Vam teorija ne pije vodu.

Zasto bi meni kao turisti smetalo da se provozam celih 6km i napravim par skretanja i jedno polukruzno? O boze! To je zaista minimalna stvar!

Kajgot. Eto Vi znate meni kao turisti smeta da se provozam 15-ak minuta vise… Boze me sacuvaj!

Turisti koji uzimaju rent-a-car se vozikaju po vise sati i apsolutno im ne smeta 15 minuta dodatne voznje.

točio sto puta i vi mi sad kažete da nema? šta su ih srušili?

par ne znači dva nego nekoliko, 8 km je zanemarivo za aute koji s jednim točenjem prelaze po parsto km

a kaj su ih srušili?

Bilo bi zgodnije da bude na ulici Franje Tuđmana za SPU, ali ni ove trenutno nisu daleko. Benzin Perić i Energi M iz pravca Šibenika, Ina Trogir je isto usput, a iz pravca Splita je Ina, Petrol i Shell. Sve su u krugu 5-10 min od zracne luke tako kad vraćas auto možeš natankati punog i kad ga vraćaš renta car napunis na bilo kojoj od ovih i tank je pun do vrha

Što je Schell?

Kako znate da ne da dio svoje zemlje? Jesu li Ina ili Petrol tražili koncesiju na prostor pored aerodroma da otvore pumpu? Aerodrom sasvim sigurno neće otvarati pumpu, bavi se sasvim drugim stvarima. Kada bi netko tražio, vrlo lako bi dobio dozvolu. To nije problem aerodroma.

Pa eto business prilike za Zamaaero. Mozete posredovati u tome i zaraditi ogroman novac na toj genijalnoj fix ideji.

Zar nije bilo u planu da SPU-IST bude sa Q400? Mislim da je A320 puno previse preveliki za ovu liniju posebno jer nema konekcija u IST u povratku.

Craotia Airlines planira da stacionira jedan Trade Air A320 u Splitu ove godine. Ko zna koliko ce ih to kostati.

Split – Amsterdam
Split – Copenhagen
Split – Dublin
Split – Dusseldorf
Split – Istanbul
Split – London Gatwick
Split – Oslo
Split – Paris Charles de Gaulle
Split – Stockholm Arlanda
Zagreb – Paris Charles de Gaulle

Imali ste popis linija na kojima ce leteti Trade Air A320 iz Splita? Bogami niste!

Trade Air ih fino pljacka 😉

Ne razumijete ništa o poslovanju Croatia Airlines.

😂😂😂👍👍👍

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!