zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Hoće li Tirana stići Beograd

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tirana

Tirana se opeko razvija posljednjih godina. I dok je još 2019. Tirana imala manje putnika od Zagreba, sada se ozbiljno približava Beogradu. Zašto? Prvenstveno Tirana ima ogromnu dijasporu. Prema nekim procjenama čak 5,7 milijuna Albanaca živi izvan Albanije (ne računamo li Kosovo). Kako država ima tek 2,8 milijuna stanovnika jasno je da ovako ogromna dijaspora akumulira velik broj putovanja svake godine. Ova dijaspora je izuzetno vezana uz maticu, dobar dio ih je iselio u zadnjih desetak godina, oni redovno dolaze u domovinu za Novu godinu, Uskrs, godišnje odmore, ali i na krstitke, vjenčanja, sprovode i druge važne događaje svoje obitelji. Uz to Albanija ima sve više turista. U Albaniji je 2023. bilo oko 10 milijuna turista. Drač, kao najveće turističko središte Albanije je na tek 25 minuta od Aerodroma Tirana (samo 28 km). Uz to Tirana je de facto jedini aerodrom u Albaniji, obzirom da Kukeš ima tek jednu sezonsku liniju i u 2022. je imao samo 39.752 putnika. Na koncu Tirana gotovo da i nema konkurencije u okolici. Podgorica je na 2:45 sati vožnje ali ona je mali aerodrom sa vrlo skromnim brojem letova. Priština je na 3:15 sati, Tivat na 3:45 sati, Skopje na 4:20 sati, Dubrovnik na 5:30 sati, Solun na 6:10 sati. Svi ovi aerodromi su bitno manji od Tirane.

Tirana je 2019. imala 2,9 milijuna putnika manje od Beograda. No, ove godine Tirana je imala samo 690.568 putnika manje od Beograda. Od kada je Ryanair otvorio bazu u Tirani (XI. mjesec 2022) razlika Beograda i Tirane je istinski minijaturna. U XI. mjesecu Tirana je imala 613.248 putnika, a Beograd 614.464 putnika, samo 1216 više od Tirane. U XII. mjesecu Tirana je imala 645.086 putnika, a Beograd 639.734 putnika. To znači da je u posljednjem mjesecu Tirana imala 5.352 putnika više.

OK, jasno je da ovakvom tendencijom Tirana neće sustići Beograd idući nekoliko godina iako će i dalje smanjivati razliku. No, Beograd u idućoj godini ima tek 3 nove najavljene linije, dok ih Tirana ima čak 16 novih, od čega njih 11 sa LCC (4 Ryanair, 2 Wizz Air, 2 Transavia, 2 Smartwings i 1 Pegasus) koji imaju velik postotak load faktora. Nove linije imaju i Iberia, Aegean, airBaltic, SunExpress i Tunisair. No, ono što će još više akumulirati putnike je činjenica da će Ryanair ček 10 mjeseci imati letove na 17 linija što nije imao 2023. (te linije su krenule tek u XI. mjesecu), a još na 4 linije će letove imati 9 mjeseci 2024. Ogromna brojka dodatnih letova sa velikim load faktorom. I Wizz Air će niz linija imati u 2024. koje nije imao dobar dio 2023.

Prema nekim podacima Wizz Air i Ryanair imaju nizak load faktor u Tirani, tek 78%. Ovo je istinski ekstremno nisko za LCC. No, budimo realni Wizz Air je imao ogroman broj novih letova u 2023. Sve te linije se još nisu ustalile. I Ryanair je krenu letjeti tek u XI. mjesecu. Jasno da, kao i drugdje, kompanija u početku ima nizak load faktor. Sve to će se stabilizirati u 2024. i load faktor će biti izuzetno visok, vrlo vjerojatno i preko 90%.

Stoga će se Tirana vrlo vjerojatno vrlo približiti Beogradu u 2024, a možda će ga i prestići. To ne možemo znati dok Air Serbia ne objavi nove linije i dodatne frekvencije, a obzirom na najavu novih aviona to će se desiti. Isto tako treba vidjeti hoće li Wizz Air imati kakvih povećanja u Beogradu.

139 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Odakle podatak da je 5,7 miliona Albanaca u dijaspori, i to ne računajući Kosovo i Makedoniju??? Apsolutno nema teorije da ima toliko Albanaca iz Albanije u dijaspori. Lično, sumnjam da ih toliko ima čak i kada se uračunaju kosovski i makedonski Albanci i njihova dijaspora, koja je veoma brojna (pogotovo kosovska dijaspora)

Ako gledamo istorijski, Albanija je bila najzatvorenija država u Evropi posle dsr, njihova dijaspora je počela da napušta Albaniju nakon 1990. godine (pad komunističkog režima). Inače, Albanija je 1990. godine imala 3,3 miliona stanovnika, sada ih ima 2,8 miliona. Razlika je samo 500.000, što kazuje da je fizički nemoguće da albanska dijaspora broji 5,7 miliona.ljudi.

Samo mi nije jasno cemu uopste ovo poredjenje kao da postoji neka svetska liga medju aerodromima pa ce pobednik na kraju dobiti pehar. Ili je to lecenje nekih starih kompleksa. Ali kad je vec rec o Beogradu on ce u sledecim godinama veoma brzo rasti ako ni zbog cega drugog ono jer ce se bliziti svetska izlozba EKSPO 2027. Beograd ce te godine samo zbog izlozbe posetiti minimum 3 miliona stranaca sto kad se tome doda redovan broj turista godisnje moze prebaciti i 5. A o tim brojkama cela Albanija moze samo da sanja.

Ryan upravo reklamira Albaniju kao “Maldive Evrope”. Napraviće oni dobar posao tamo.

Veom cenim više komentare

JU upravo povecala CDG sa 14 na 18 za ovo leto. MAD sa 3 na 4.

Eto, autor je pitao kad ce JU povecati CDG. Evo odgovora.

Букурешт добија додатне поласке као и Љубљана подневне.

Odlično, konačno povećanja u Madridu

Tako je. I Moskvu na 19, St.Peterburg na 5, Kazanj na 3, itd…

Казањ је био 3 прошле године.

Албанци су честити људи. Жалосно како њихови, њихово име користе и зашта. Децо Скендер Бега, љуби вас мајка православна ваша. ❤️

Србица је Скендерај на албанском…

Албанци су најбољи људи на Балкану. Бољи од свих Екс-Југословена два пута.

Исти су као и сви остали

SkyExpress pokrece BEG-HER!

Hahaha, kako to da aerodrom u zemljici od 2,8 stanovnika sustiže mega, giga hub Beograd. Morat će Vučić brže, jače, bolje.

Hrvatska (56.594 km²) je duplo veća od Albanije (28.748 km²).

Emigracija mladih iz Albanije je vise od 7 puta veca nego ona iz Srbije. To je uzrok ovih brojeva

Od kada je Tirana region?

Sto onda pisete o njoj?

Kako se odmah bune da nije region kada je neko blizu beogradskih brojki. A kada se idete uspoređivati u nekim drugim stvarima, uvijek i Albaniju uključujete. Npr. “najveća ekonomija na Zapadnom Balkanu” itd.

Pa ja koliko znam ovaj portal nije ogranicen samo na regiju. Tako da zasto se ne bi pisalo o Tirani?

Zapadni Balkan je jedan region, bivša Jugoslavija drugi. Ne treba mešati te pojmove.

Kada Vučić kaže region (da dokaže da smo ekonomski tigar), tu se podrazumevaju samo zemlje Zapadnog Balkana, a to su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija.

Šta priča Vučić je totalno irelevantno za portal koji se bavi regionom bivše Jugoslavije

Nekad se govorilo “razvijen ko albanski turizam”, a vidi ih danas. Svaka čast, izlaze iz bede i zaostalosti, istina ima mnogo migracija ali i to može da doprinese rastu standarda. Sa otvaranjem novog aerodroma, dobar deo sezonskog saobraćaja i turizma će preći tamo, njima sad taj aerodrom očajnički fali. Neće Tirana zbog toga pasti ali će usporiti rast.

Њима јр потребан аеродром у Саранди.

A i Albanija i Srbija nisu u Schengenu i dalje su od jezgre Europe, pogotovo Albanija.

Ma sta rekoste?! Kako treba 24h iz Albanije do Evrope?! Pored silnih kompanija i konekcija!

Pa niko ne ide automobilom iz Albanije do EU…

EU je jako blizu Albanije. Od Skadra do Hrvatske je 100 km cestom, a 80 km zračno.

Zato što su ceste bezveze. Ali geografski su Hrvatska i Albanija jako blizu. Računajte na Google Maps zračnu udaljenost pa ćete vidjeti.

Jeste, samo sto dijaspora iz Albanije ne zivi u Hrvatskoj, vec masovno u Italiji i Svajcarskoj, a do tamo ima mnogo vise.

Predproslo leto sam stajao 5 sati na granici izmedju Hrvatske i CG na Prevalci kada su se Albanci vracali sa godisnjih odmora u EU.
Veliki broj automobila je bio top of the line BMW, Audi, Mercedes i sl. Sve tablice su bile ili svajcarske ili nemacke i pokoja francuska.

Da budemo realni, od Ploca je autoput sve do Nemacke, a i sa otvaranjem mosta na Peljescu ovo je najbrza varijanta za veci deo Albanije do EU

Tirana 550.000 stanovnika – 7.200.000 putnika, Beograd 1.300.000 stanovnika – 7.800.000 putnika. Beograd je puno bolje uspoređivati s Tiranom nego Zagrebom jer su i u Srbiji i u Albaniji glavni aerodromi u glavnim gradovima, dok je u Hrvatskoj nekoliko značajnih aerodroma s milijunskim brojkama.

Pa Alen kaže da nije u regionu, a realno bi trebalo uključiti Albaniju ovde.

S tom razlikom da je Tirana kapija za skoro sve turiste koji dolaze tamo, a Beograd to nije. S druge strane, Beograd je hab, a Tirana niti bilo koji drugi aerodrom u exyu to nisu.
Upoređivati je ok, ali treba znati šta se poredi i koji su to faktori koji ne mogu da se porede, tj. koji utiču na to poređenje.

Da li svi dolaze avionom?

Pa sami ste rekli da su putevima odseceni od sveta..
Ccccc

Beograd zapravo ima oko 1.685.000 prijavljenih stanovnika. Mozete lako proveriti, i stim da u Beogradu, garantujem, da ima jos par stotina hiljada neprijavljenih ljudi. Tako da realno brojcano stanje ljudi u Bgd je preko 2 miliona sigurno.

1.685.000 stanovnika ima cili grad Beograd, a to je ogromna površina od 3.000 km². Godinama se ponavlja kako Beograd ima 2, 3, 4 milijuna stanovnika, a popis pokazuje da cijelo to područje od 3.000 km² ima 1.6 milijuna stanovnika. Sam grad 1.3 milijuna.

Točno tako, to je kao da se računa Zagreb sa gotovo cijelom Zagrebačkom županijom, s kojom ima preko milijun stanovnika…

Pa ovde konstanto slušamo kako je Beograd duplo veći od Zagreba koji ima 750 hiljada stanovnika kada se opravdava duplo više putnika na beogradskom aerodromu, kako sad samo 1.3 miliona?

Pogledajte popise i veličine teritorija na koje se te brojke odnose.

Uspoređujte se sa Sofijom, Bukureštom itd. Ne sa Zagrebom.

Srbija ima 1 aerodrom s milijunskim brojem putnika godišnje, a Hrvatska 4. Toliko o usporedbi beogradskog i zagrebačkog aerodroma…

Kakve veze ima saobracaj na obali sa Zagrebom? Nikakve,

Da nema mora ne bi niko tamo leteo kao sto u februaru i ne leti.

Veoma mnogo varijabli ima da bi se to sa sigurnošću moglo reći. I Zagreb i tirana imaju veliki rast LCC koji je prvenstveno uzrokovan velikim poticajima, koji za sada nisu dali dobre rezultate. Broj putnika je ogroman ali ne i dovoljno dobar, a uz to zarada nije na nivou koji bi trebao biti neophodan.
Velike su šanse da dođe i do urušavanja čitavog koncepta.
Ali i da se ustali pa da krene kako treba. Još je to na dugom štapu.
Vidim ovde se čude što pišete da dolaze sa Božić, Uskrs… pri tome zaboravljaju da je veliki broj albanaca pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti. Skoro 50%. ali ono kako ih mi poznajemo poznajemo kao muslimane.

Albanci su velikom većinom muslimani samo na Kosovu jer su morali prihvatiti veru osvajača da bi dobili pravo da se nasele. U Albaniji u krajevima gde su izvorno živeli procenat islamizacije je bil dosta niži pa je i dalje puno Hrišćana.

Koji je kapacitet Tirane? Nisam pratio, jesu li izgradili ili prosirili terminal?

Pogledao sam u medjuvremenu. Kapacitet aerodroma je 10 miliona.

Sve je to istina sto ste napisali (vise-manje), no isto tako imamo cinjenicu da je Tirana aerodrom koji je u biti nista vise od nekog autobusnog kolodvora, kad pogledamo koje su linije pokrivene (naravno, u prenesenom znacenju)…

Lijepo od Vas sto ste imali vremena pobrojati sve ove linije, no time ste me samo vise uvjerili u ovo sto sam napisao. Velika vecina tih linija su gasto i/ili one na “religijskoj osnovi”.

Je li Tirana palanka? Hmmm… Mozda se bolje suzdrzati od odgovora na ovo…
Btw sve povezano sa bliskim istokom naravno da spada u linije po religijskom kljucu, eventualno izuzev Dubaija…

Kako si zaključio da je to tačno ili samo pišeš šta ti pada na pamet ?

Najviše dolaze u domovinu za krstitke i Uskrs

Za razliku od Kosova, gde je skoro 100% muslimana Albanaca, u Albaniji ima i veci procenat hriscana. Naravno malo je nezgrapno napisano u clanku. Moglo je da se kaze verski praznici.

G. Šćuric, da Vam objasnim cinicni komentar gore. Albanija je vecinski muslimanska zemlja, a Vi pišete o krstitkama i Uskrsu, a u odgovoru na komentar i o Božiću.

Ne ima ih više krišćana.Prava brojka se nezna ali spored popisa ima negde 70% Muslimana 20 % Katoličke vere I oko 10% pravoslavne vere.
Albanija je jedina zemlja na svetu gde u jednu porodicu možeš nači 3 do 4 vere I svako poštuje svoju u tudju veru! Ovo čudo I poštovanje ne možete nadji svuda.

Leteo sam 2022. iz Tirane u toku proleća za Veronu, Bolonju, Trevizo, Rimini i Đenovu. Svih 5 letova skoro 100% load faktor – na to je upozoravalo i kabinsko osoblje pri ulasku u avion, kako neko ne bi seo na tuđe sedište. No, tada je red letenja bio ređi nego u 2023, pa i u 2024. prema objavljenom rasporedu. Nije bilo 7 ili više nedeljnih letova ka nekim destinacijama, govoreći o Italiji. LF 78% jeste slab za LCC, ali ne treba zaboraviti da se sada Albawings preorijentisao na PRN, te će njihovi putnici iz TIA zasigurno preći na Wizz/Ryan, te će to imati uticaj na LF. U 2024. imam 4 leta sa TIA (za sada), pa ću iz prve ruke videti kako stoje stvari.

Lufthansa smanjuje Tiranu ovog leta:

MUC-TIA sa 390 na 332 letova za celo let
FRA-TIA sa 14 na 12 nedeljnih

I MUC-ZAG smanjuje, cisto da vam i to ne promakne. Smanjuju i SJJ i SKP i LJU…

Katastrofalan LF FR-a i W6-a nam ukazuje na to da je ovaj rast sve sem komercijalan. Ako pogledamo neke linije za narednih par dana onda vidimo da se one prodaju za manje od €20 po smeru. Niska cena i niska popunjenost kabine nisu dobitna kombinacija.

Prva zrtva ovog rata je Albawings koji je otkazao sve letove do 20.02. Dakle trzista nema za sve. Air Albania se takodje ne drzi dobro. Danas imaju svega tri leta (BLQ, IST x2, MXP i DUS su otkazani u medjuvremenu).

Kao sto je Sofija profitirala od rata W6-FR tako ce i TIA. Ne zaboravimo cinjenicu da je BEG ponovo pretekao SOF kao sto je bio slucaj pre njihovog rata. Tirana ce se mozda pribliziti Beogradu ali ga dugorocno ne moze prestici.

Beograd trci maraton, Tirana sprint.

BEG 7,948,202
TIA 7,257,634
SOF 7,208,987[
SKG 7,029,957
ZAG 3,723,650

Zanimljivo da nigde niste spomenuli aerodrom u Vlori koji ce oduzeti monopolisticki status Tirani. Tu moze doci i do odliva 30% saobracaja.

Sve u svemu moje pare bi i dalje bile na Nikoli Tesli.

Grad je Vlora i opasno gresite, tu ce se premestiti znacajan deo saobracaja, samo je pitanje koliko brzo.

Pobogu, Vlora se otvara za godinu dana i dva meseca.

Da, IV mesec 2025. godine je za godinu dana i dva meseca. I Wizz Air je odavno jos izjavio da ce deo saobracaja prebaciti na Vloru kada se otvori jer mnogo vise odgovara leisure turistima.

Nije teško nego logično. Ako jedna mala Crna Gora uspeva da hendluje dva aerodroma, šta je problem Albaniji da od Vlore napravi uspešan sezonski aerodrom? Kukeš vam je kao Berane, a Vlora kao Tivat pa vi vidite da li i šta ima potencijala.

Vlora je zapravo Valona, čisto da budemo jasni o čemu govorimo.

Ovo je odličan primjer koliko broj putnika ne znači ama baš ništa. Broj putnika generiran legacy prijevoznicima i LCCom ne može se mjeriti u važnosti aerodroma, pogotovo jer je BEG već razvio hub sistem, a ove Ryanair i wizz linije u Tirani će se vrlo brzo korigirati nakon što prođe 1-2 godine poticaja i kad se počnu ukidati nerentabilne linije, a itekako ih ima.
Svakako da je super imati Ryanair i wizz, ali ovo u Tirani je potpuno druga krajnost gdje nema normalnog balansa i zdravog rasta. Vjerujte mi, vrijeme će vrlo brzo pokazati.

“Tirana ima čak 16 novih, od čega njih 11 sa LCC (4 Ryanair, 2 Wizz Air, 2 Transavia, 2 Smartwings i 1 Pegasus)”

Odakle Vam da Ryanair ima 4 linije? Tih linija nema na sajtu uopste!

OK i gde se mogu kupiti te karte? Zasto ni destinacija ni karata nema na sajtu Ryanair-a?

“Beograd u idućoj godini ima tek 3 nove najavljene linije”

Koje 3? Mostar, Tel Aviv i koja je treca?

Plus LHR sa BA koji nije bio proslog leta.

Pa ako racunate Porto zasto ne racunate i SAW koji je ove zime pokrenuo AJet?

Iznenadiće vas još neke nove linije AS, baš će vas iznenaditi.

Mora da ste onda uzivali prosle godine kad su ih uveli preko 20

“Prema nekim podacima Wizz Air i Ryanair imaju nizak load faktor u Tirani, tek 78%.”

Zasto ste povecali brojku? Tacna brojka iznosi 73%.

Hoće li jedan od ova tri: Priština, Skoplje ili Split preći Zagreb do 2025? Da, sigurno.

Pristina je u ogromnom zaletu i 2024. najverovatnije izbija na mesto broj 2 u regiji.

A nema veze sto PRN od ove godine moze bez viza za EU? Nema veze sto PRN ima 15 najavljenih novih linija?

Da, PRN ce bez problema nadoknaditi 300.000 putnika.

A zasto Albawings ne bi uspela u PRN?

Da, PRN ce bez problema nadoknaditi 300.000 putnika.
————————————————————————————————————————————
A mislite da će Zagreb stajati na mjestu u 2024.?
Zagreb sigurno ide na 4,1 mil. putnika u ovoj godini….
A ako Priština i naraste za 0,8-1.mil putnika u odnosu na 2023.g, neka…..pa nije to tragedija…. 🙂

Da, mislim. To je sasvim realno. Evo uzmite primer Beograda, 2009. su ukinute vize i broj putnika je skocio za oko 500.000 u jednoj godini. PRN je specifican primer jer se sav saobracaj zasniva na dijaspori koja je izuzetno bogata, te ce stoga jos vise profitirati.

A mislite da će Priština narasti 0,8 milijuna putnika?
—————————————————————————
Pa iskreno….ne znam… ne vjerujem, ali nisam baš niti razmišljao o tome. Da nema čitatelja koji su u competition modu kad treba iskinjiti Zagreb naravno haha, nebi se niti sjetio usporediti Prištinu sa Zagrebom.
Ako i stigne, što sada….neće biti tragedija….iako ponavljam, mislim da se to neće dogoditi…..

Zagreb naravno nece stati na 3,7 miliona, realno i jeste da ode na preko 4 miliona.

No, PRN je upravo dobila viznu liberalizaciju i to je kao da pustite ljude sa lanca jer ce masovno putovati, a bez potrebe da predaju, cekaju i placaju za Schengen vizom.

Split je draga konkurencija Zagrebu. U istoj su zemlji.

Biće to mrtva trka. Ne znam na osnovu čega tako lagano otpisujete mogućnost da PRN pretekne ZAG? Tu će odlučivati hiljade, možda i stotine, u trouglu sa Splitom. Meni je laički to čak i realnije u ovoj godini od toga da Tirana pretekne Beograd. Videćemo. Nije strašno ni da preteknu, neće nikome spasti kruna s glave, valjda.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!