zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Hub u Krasnojarsku napreduje

Rossiya (dio grupe Aeroflot) dobila je status određenog prevoznika na relaciji Krasnojarsk – Goa (Indija). Prema važećem zimskom redu letenja, Aeroflot obavlja letove iz Krasnojarska do 24 destinacije, saopštila je kompanija. Sopstveni direktni letovi ove aviokompanije lete za Moskvu, Bangkok i Phuket. Rossiya leti za Blagovješčensk, Vladivostok, Jekaterinburg, Irkutsk, Mineralne Vode, Novokuznjeck, Novi Urengoj, Sankt Peterburg, Soči, Tjumenj, Ulan-Ude, Habarovsk, Hanti-Mansijsk, Čeljabinsk, Čitu, Južno-Sahalinsk, Al-Jakutskujsk , Astana, Biškek, Oš, Taškent i Harbin.

U 2024. Aeroflot očekuje da će se promet iz Krasnojarska povećati za više od 40% na 1,9 miliona putnika, od čega 1,2 miliona ne uključuje letove za/iz Moskve i Sankt Peterburga. Planirano je proširenje mreže ruta na 33 destinacije, uključujući 24 domaće. Očekuje se da će se broj aviona baziranih na aerodromu u Krasnojarsku povećati sa 6 na 11, a zatim na 12 do letnjeg reda letenja. To će biti avioni Rossiya: Superjet 100, Boeing 737-800 i, po prvi put, Airbus A319.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva), foto: Rossiya

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

JU bi imala velike šanse u Krasnojarsku. Mada je mnogo daleko.
Nekad je bila priča o čarterima pa da se ide na prugu… nešto se i ne sjećam.
Ali bi bilo sasvim OK da probaju. Velik je i grad, sa mnogo toga da se vidi. To je bio jedan od centara staljinovih zločina. Prekrasna priroda, rijeke… na moju sreću bio sam tamo i stvarno je OK

Da,zašto se čuditi?

Previse je daleko da bi JU letela sa A319/320 do tamo.

Ima naravno. Samo:

1. Postoji barem 10 bitnijih tržišta za slanje A330-200 nego Krasnojarsk.
2. Kako napuniti 250 sedišta za Krasnojarsk, pogotovo 20 sedišta u biznis klasi.

Mislite? Ima oko 5000km što bi mogao A320 da dohvati. Doduše preko ukrajine. Ne znam sad koliko bi bilo okolo kole. To je izuzetno bogat kraj. sa dosta poslovnjaka bez velike veze sa evropom. ima i veliki broj radnika iz ex-yu u tim krajevima.

Ceo Krasnojarski kraj je dosta bogat posebno mineralnim sirovinama i stanovnistvo tamo ima dobra primanja za Rusiju tako da ima potencijala za putovanje i putnike jedino mislim da ni A320 ni A319 ne mogu da dobace od Beograda do Krasnojarska bez sletanja sto u mnogome povecava troskove leta i umanjuje interes kod potencijalnih putnika zbog stopover-a. Slati A330 to je rizicno i mislim da bi se tesko napunilo (sem oko praznika). Ako bi se ja pitao pre bi Ekaterinburg aktivirao nego Krasnojarsk. Inace slazem se divan grad na reci Jenisej i divna okolina!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!