zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Ljubljana samo 27.953 putnika u VI. mjesecu

Ljubljana je u VI. mjesecu imala 27.953 putnika, bitno manje od Beograda, Zagreba, Prištine, Skopja, Splita, Dubrovnika, Podgorice, Tivta i Sarajeva. Ova brojka je na razini broja putnika Tuzle, Zadra i Pule. Broj putnika je tek 14,8% putnika iz istog mjeseca 2019. Ljubljana je imala 1650 operacija. U prvih pola godine Ljubljana je imala 70.011 putnika (tek 8,9% putnika iz 2019.), manje nego Sarajevo u VI. mjesecu. Istinski loš rezultat. Ljubljana istinski ima daleko najlošije rezultate u regiji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Jučer je MBX imao charter od European Air Charter za Varnu. Bio je MD80

Nemam pojma. Vidio sam ga samo na FL24 i na internetskoj stranici aerodroma Varna vidio let… Oni lete puno za austrijske agencije, imaju čak i jednog stacionirani avion u Linzu, tako da me ne bi čudilo da je to neka kombinacija sa GRZ… Pokušati ću pronaći…

Dodatak: išao je LZ-LDN a broj leta je bio BUC1945. Po FL24 ta mašina je još u Mariboru, jer nakon slijetanja jučer u 11.15 nema je više nigdje na FL24. Interesantno je da je inače let BUC1945/6 rotacija VAR-BUD-VAR… Ali definitivno nije “diverted to” jer je cilj zaista bio Maribor… Možda netko od slovenskih čitatelja može više reći…

Juče je bila u Murskoj Soboti nogometna utakmica Mura:Ludogorec. Tim avionom je doputovala momčad Lydogorca.

A tako – hvala!

Šta ih briga, leti LH i do 2x dnevno za FRA sto predstavlja odlicnu konektiranost. Drugo im i ne treba. Kad se pokrije FRA, pokriven je ceo svet.

Sarkazam.

Aerodrom je stradao i pre Covida. Pandemija je samo produbila lose stanje. Razlog znamo. Neka bude Slovenija koliko god mala i okruzena brojnim aerodromima ipak bi trebala imati kakvog-takvog nacionalnog prevoznika.
Ovako je LJU postala LH kolonija koja se cak i ne trudi da previse poveca prisustvo iako dominira u odnosu na druge kompanije.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!