zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Ryanair prevezao 183,7 milijuna putnika

Ryanair je objavio profit od 1,9 milijardi EUR za fiskalnu godinu 2023 (koja završava 31.3.2024.). Kompanija je prevezla 183,7 milijuna putnika, što je 9% više nego 2022. Kompanija previđa prevesti više od 200 milijuna putnika u 2024.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Ryanair

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ne znam šta da napišem. U jednu ruku volim Rajana, a u drugu me nervira. Pohvaljujem ga zbog ogromnog broja destinacija, pa čovek ne mora mnogo da se cima i preseda. Iz Krakova, Milana, Barselone, Berlina itd itd možeš gde poželiš po Evropi, Mediteranu, jeftine karte za kratke evropske linije, usluga kao i u svakom LCC-ju ništa posebno, ali nije ni važno za kratke vremenske letove. Ljudi se bave prevozom i tu nema mnogo priče, osim kod onih razmaženih putnika kojih je sve više i više pa hoće razne neke još dodatne usluge, maltene da ih stjuardese ljuljkaju i ušuškavaju ako hoće npr da spavaju. U drugu ruku me nervira jer zarađuju milijarde, a plate zaposlenih nisu baš za pohvalu, posebno u zemljama istočne Evrope gde imaju baze i sl. Ako zarađuješ milijarde, onda moraš nagraditi one koji su ti doneli taj ogroman profit. Žao mi je što nema više kompanija kao što je rajan. Eto w6 ne leti na veliki broj aerodroma na koje leti fr, do pre 10ak godina mogao si uneti kabinski prtljag od 55cm besplatno, a onda su počeli da to naplaćuju po 20ak,30 eur što donosi ogroman prihod kompaniji, a putnike omalovažava. Ako si odlučio da budeš lowcoster, onda to i ostani, jer sa plaćanjima prtljaga , kafe, sokova brate postaješ cenovno izuzetno blizak legacyju. Itd itd.. Sve u svemu ne znam, ipak ih koristim radije nego npr što bih koristio ju. Ono što me najčešće opredeli da lkupim kartu narajanu jeste tačnost. Sećamo se svi onih fanfara pri sletanju koje su ukinuli, pa kad snimljena sekretarica kaže: sleteli smo na vreme, pa onda kaže 90 i kusur % letova rajanera je na vreme. To je istina. Eto to je ukratko. Ima još puno da s epiše o rajanu, ali nemam kad.

Pre nego kupite kartu, dobijete informacije o sedištima, sve je jasno i precizno napisano. Ako hoćete da sedite pored supruge, izvolite doplatite. Ali čovek želi da prođe najjeftinije moguće, a onda se žali kako su ga razdvojili od porodice, prijatelja itd.. I’m sorry, ali bili ste upozoreni. Tako da ništa od navedenog ne prihvatam. Letim rajanom često, i sedišta se ne razlikuju od tap-ovih ili lufthansinih ili er srbijinim. Za mali kofer se apsolutno slažem.

Hahaha sad doplacujes da sjediš pored žene a do jučer si doplaćivato da sjediš pored stjuardese. Mala šala na račun našeg Alena nece se ljutiti.

Šta se desilo u avionu, ostaje u avionu. Don’t kiss and tell. 😉

Da, to im jedino zamjeram jer nema razloga za razdvajanje obitelji samo zbog dodatne zarade. Smatram to nefer i ponizavajuce.

Na putovanju ta razdvojenost u avioni mi je jedina šansa da malo odrijemam. Ako je žena pored mene nema šanse da me ne gnjavi. Gora je od djeteta. 😂

Ok, mozemo i tako gledati na stvari 😁 Ali pripazite, mogli bi ovima iz Ryana dati ideju pa da spavanje dodatno naplate 😁

Svakim danom osporavani na svim portalima, a rade nemoguće dobar posao. U vrhu su po broju destinacija, broju putnika, sigurnosti te malom postotku otkazivanja. Svaka čast!

I uzgred im je LF ove godine losiji nego prethodne…

Pa jeste. Ovog aprila je LF 92%, a proslog je bio 94%.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!