zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Lobiranje za Lufthansino preuzimanje TAP Portugala

Iako se to ne iznosi javno može se pročitati između redova da je posjet njemačkog kancelara Olaf Scholza Portugalu bilo lobiranje za kupnju TAP Portugala od strane Lufthanse. Nakon ovog posjeta Sholz je rekao da je nevjerojatno kako se stvari dobro slažu u potencijalnom poslu Lufthanse u TAP Portugalu, a portugalski premijer Antonio Costa je rekao da je Lufthansa odlična kompanija i više je nego dobrodošla u utrci za TAP Portugal. Baš dvije indikativne izjave date jedna za drugom.

U utrci za kompaniju će sudjelovati IAG i Air France-KLM, tj. po prvi puta za kompaniju će se tući sva tri najveća europska igrača. Konsolidacija u Europi je u punom zamahu nakon Covida-19, IAG je pred kupovinom Air Europa-e, a Lufthansa je nadomak kupovine ITA-e.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: TAP Portugal

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Lobira li Plenković kod Aegeana, zna li se šta? Ili to ne sme po EU pravilima?

Zasto ne lobira?

He, he, he, Tićemiš opet malo jače uhvatio Koplevnića za jajčeka…

mora AFKLM da pobijedi inace su tropa. bas sam napisao prije koji minut da bi mozda bilo puno za LH da kupi i ITA-u i TAP. bolje da su krenuli na TAP a prepustili hronicno bolesnu italijansku kompaniju francuzima i delti. u svakom slucaju, kokajmo kokice, bice zanimljivo.

Ja pak smatram da bi za evropsko vazduhoplovstvo bilo lose da LH kupi TAP jer vec imaju previse u svom posedu.
Imaju pod sobom Austrian, Swiss, Brussels, hoce TAP, hoce ITA, hoce SAS…dosta vise.

Korigovao bih: to je bila konsolidacija. Ako LH pored ITY pokupi i TAP, a tek i SAS, to vec ide u smeru monopolizacije, ako vec i nije. Isto kao i IAG u Spaniji, i zasto im ne bi trebalo dozovoliti da i TAP kupe.

Mislim da je jedino resenje za Skyteam u Evropi da se polako povuce na polozaj kao i OneWorld, tj. drze jedan ili dva velika igraca, i gledaju sa periferije i bave se ostatkom sveta.
Tu igru jedne velike kompanije oko koje orbitira mnostvo manjih su mozda mogli da prodaju do 2010., ali je od tad decizivno gube od LH. SkyTeam je previse izgubio od tad- bilo kakva korist od CSA, TAROM, AirEuropa, izgubili Aeroflot, izgubili nesrecnu ali ipak korisnu Alitaliju, a sada i viskopotencijalnu ITA-u.
Trzisno gledano, TAP bi jedino smisleno bilo predati AFKLM-u. U suprotnom, treba da se pocne prica o razbijanju oligopola u Evropskoj avioindustriji.

To nije ništa naspram IAGa. Iberia, Air Europa i British Airways potpuno dominiraju u zapadnoj europi pogotovo prema Latinskoj Americi.

Pa i u latinskoj americi ste spali na 3 kompanije realno

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!