zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Mostar napreduje

Zračna luka Mostar fino napreduje. Prošle godine je imao 20.544 putnika, a ove godine će vrlo vjerojatno imati preko 50.000 putnika. Sukladno planovima ZL Mostar za 2025. mogao bi dostići i 100.000 putnika. Još da Mostar uspije dovesti bar jednog LCC sa 2-3 linija i aerodrom bi preskočio 200.000 putnika. Istinski aerodrom ima mogućnosti i potencijala dostići i 500.000 putnika.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Mostar

51 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Da, Mostar ima potencijala. Upravi čestitke za rad. Samo polako i sigurno

Mostarac cunce moje što ne prema Beogradu,dva miliona ljudi?!

Za nas Iz juga Švedske i Danske linija preko Beograda za Mostar nemoze bitit bolja i sa polascima odlascima i duzinom leta koji traje cirka 4.5 sati.Super

Super bi bilo da je aerodrom Beograd bolji. Katastrofa je za konekcije. Morate racunati na bar 3h izmedju letova jer letovi cesto kasne i po 1h, a na aerodromu je presjedanje s kraja na kraj i to tako lose oznaceno da se covjek izgubi. Moje iskustvo od 3 leta preko Beograda za Sarajevo 2 su mi pobjegla, iako let za Sarajevo zna kasniti. Od tada ako idem za Oslo radije idem preko Istanbula…

ima li vaša konzultantska kuća prste u tom napretku?

vidim da ih promovirate pa sam mislio možda se radi o plaćenoj influenserskoj reklami

[…] Još da Mostar uspije dovesti bar jednu niskotarifnu kompaniju sa 2-3 linije – aerodrom bi preskočio 200.000 putnika, piše Zamaaero. […]

Pišem kao Mostarac koji bi želio što više kvalitetnih letova iz Mostara. Kao putnik koji bar jednom mjesečno leti, uglavnom europske destinacije, ne vidim potencijal ZL Mostar. Puno bolje se nudi iz Splita, Sarajeva i Dubrovnika. Do sva tri grada je voznja 2h, pogotovo Sarajevo gdje su kopnene konekcije odlične. Konekcije preko ZG i nekako, ali preko BG nikako. Loviti drugi let preko BG uglavnom znači putovanje duze od 24h.
Jedino linija za Minhen je odlična.
Mostar bi se trebao potruditi i uvesti destinacije prema zapadnoj Europi.

Svaka čast ako vi uspijete doći iz Mostara do ZL Dubrovnik za 2h, očito vozite bolid za formulu i imate vezu na granici.

Ma ima potencijala Mostar, da moram odabrati let npr. Munich – Split ili Munich – Mostar pa naravno da bi izabrao mostar, jer šredi masu vremena, pogotovo ljeti u doba gužvi na graničnim prijelazima. A da budemo iskreni, ceste s BH strane su… 😂

Ceste s bh. strane su obnovljene do skoro cijele zapadne Hercegovine, Stoca, Jablanice…čak i autocesta će uskoro biti do Počitelja tako da ne vidim svrhu komentara.

Te ceste oko Jablanice su mi dobro poznate jer prođem nekoliko puta godišnje i ne znam koja se to tu cesta obnavljala. Svaka je rupa na rupi. Mostar – Jablanica i nije tako loša, ali ova pto ide preko blidinja… Ljeti je i dobra ali zimi…

Mali ispravak: cesta Jablanica – Konjic – Sarajevo je čak i dobra u Hercegovini, pogotovo kako su tuneli obnavljani. Sada je već to i dobro, no prije je bilo užas! I sada je ta cesta i jedina sređena, ove druge manje – više “šepaju” do renovacije i rekonstrukcije.

e to to, Janjetina 🤩👌

Slažem se za Munich, pogotovo ljeti.
Inače od svih aerodroma preferiram Split, jos nikad nisam imao problem sa letom sa tog aerodroma, cak i kada su bile vrlo jake bure.
A ceste u Hercegovini su sve bolje, brza cesta Stolac-Neum, pa Peljeski most i prema Dubrovniku npr. Uskoro ce prema Splitu biti jos kraci put, jer se gradi…

Zašto se uvijek smanjuje cestovna udaljenost. Široki Brijeg-Split jedva se stigne za 2h, ali ako u ST nema gužve što je rijetko, a iz Mostara do Splita teško ispod 2,5sata stići bez zaustavljanja i cekanja na granici…a o Dubrovniku da i ne govorim.

Koje nije uvijek isto,u razlicito doba dana su i razlicita vremena,takoder razlika je ljeti i zimi…..
Ljetu u s sezoni vec od 6 mjeseca treba vise vremena nego zimi…
Nekada i do sat ipo 2 vise…

Možeš za 2h i 4 minute ako mema prometa i ako ne čekašna granici, sto gotovo nikad nije slučaj od kad je ovaj besmisleni Šengen.
To je isto kao kad su govorili da Zg-St ce biti za 3h. Volio bi vidjeti tko je autocestom uspio doputovati na toj relaciji za 3h.

I ljeti? Pretjerujete.

Ovo je za USKOK-a

Ima potenicijal da dostigne 500K ali za 5 godina

Napreduje na financijskim inekcijama sa svih strana.
Znate li koliko novca proracunskih guta taj aerodrom? Koliko se novca subvencija se plati za jednog prevezenog putnika?

Mostar je rekorder po iznosu koji prima po prevezenom putniku. I to je dalekoooo ispred svih. Zato pisnje nekih oda direktoru je nonsens.

citajte gops. Scuricu s razumijevanjem, majka mu stara.
nije isto kad Tuzla i Mostar dobiju po 1 milion EUR a Tuzla preveze dvostruko vise putnika.
to znaci da je po prevezenom putniku Mostar dobio dvostruko vise.
nadam se da vas ova prosta matematika ne zbunjuje.

Tu bi im trebao Ryanair izaci u susret sa par egzoticnih destinacija, a i usput da dijasporu ispostuju.

Alene ti sve znaš jel da po tvojim konentarima bi rekao da duboko mrziš Mostar e vidiš mene sve o uspjehu moga lijepoga geada na obe ibale ljepotice Neretve iskreno rafuje i puno mi je srce u pomisli na moj Mostar a ne da oljujem po njemu jao ti o svi ovi gore komentatori

“Mostar napreduje”, baš, baš “pljuvanje”!

Nitko ne mrzi Mostar, nego Ryanair NIJE ZAINTERESIRAN! Jer ima previše malo potencijala kako bi Ryanair uopče probavao Mostar! Pa prije će povećati Dubrovnik i Split nego će uvesti novu liniju za Mostar!

Ma bravo, napokon. Najbolji grad u BiH.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!