zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Testni pilot Boeinga će biti sudski gonjen

Mark Fokner bivši testni pilot Boeinga će biti sudski gonjen radi dovođenja regulatora u zabludu oko procedura vezanih uz letove B737MAX, a zbog čega su pala dva aviona i ubila 346 putnika. I sad, glavešine su se nagodbom od 2,5 milijardi USD izvukle od kaznenog progona, a biti će kažnjen pik zibner koji je samo slušao naredbe managementa i prešutio činjenice.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

I to sa pilotom ce biti predstava za javnost, kao pravosudje radi svoj posao, sistem djeluje… A onda ce sus-mus to ostati samo na tome jer nece biti pravog slucaja. A udruzenje profesionalnih pilota tamo ce se pobrinuti da ga brani tim jak kao zemlja… Nije se vec jednom dasavalo da odmah nakon neke nesrece krenu na pilote jer je tako najlakse svima… Pa ovi imaju autipomatsku reakciju spasavanja zrtvovanih pilota.

Ako je pilot prešutio činjenice onda i treba da bude gonjen i da mu se sudi. Ne smije i ne može zbog nečije naredbe da prikriva činjenice. Ali ukoliko je podnio pismeni izvještaj o manama i problemima koje menadžment nije uvažio… to je onda druga priča.

Ako je slusao naredbe menagementa a presutio cinjenice, onda je itekako odgovoran i treba da bude kaznjen. Ne vidim problem tu. Problem je sto management odavno nije u zatvoru.

U potpunosti ste u pravu. Ne zna da li ovo svet vidi ili se Boeingu niko ne sme suprostaviti. Iz principa ne bih vise kupovao njihove avione. Airbus, Embraer, ATR, mozda jos neki ako se dobro pokazu pa kud puklo da puklo.

Vrli novi svet.

A sad je pilot kriv… ma da… bas ono istinska sramota za Boeing.

To Vam je kao kada ruse nocu u Beogradu na vodi pa nagrabusi policajac koji se javljao na telefon i nije poslao kolege na lice mesta…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!