zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Lufthansa najviše letova iz Ljubljane

Iz Ljubljane najviše letova u ovom momentu ima Lufthansa (20 na dvije linije), pa Air France (13), Air Serbia (12 na dvije linije), Turkish i LOT (po 8), te Swiss (7). U ovu grupu treba ubrojiti i Trade Air koji leti 12 charter linija sa 14 tjednih polazaka.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Alene,

Kad će biti članak o FR zapošljavanju u SLO, potencijalnoj bazi i što to može da znači za ZAG?

Sad kad pobesneli max skoci na vas 😂

Nova direktorica Lufthanse za Sloveniju Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu zove se Dubravka Tadin Vuletić. Bivša stjuardesa Croatia Airlines jednako stara kao Martina Binenfield, jedna od 10-ak bivši stjuardesa koje su top menadžeri danas a kojima je na zemlji šef bio magistar Zdenko Pađen, a u zraku kćer Josipa Manolića , Jasna Kunjko!! Gledam u 5:30 ujutro kroz prozor i opet prvo što vidim i auto Yaris, od Zamaero i zagrebačkih mažoretkinje i tako svako jutro kad izađem iz kuće u kojoj spavam dok su ove velike vrućine.

A zasto ste napustili Croatia Airlines?

Nije “napustio” nego je letio…

Pričate laži iz daleke Austrije. Das Ist sicher. Ja sam dao otkaz Croatia Airlines 31 maja 1992 godine a posjedujem i pismo da je gospodin brigadir Superina tada šef protuzračne obrane grada Zagreba, mi prekida staž u hrvatskoj vojsci radi prelaska na novi posao u ministarstvo prometa. Sam ovih dana dva puta zvao Croatia Airlines obračun plaća gdje me oni nemaju navedenog u 1992 godine a ja je pa imam crno na bijelo u radnoj knjižici da sam radio 1991 i tri mjeseca 1992 u Croatia Airlines makar tada sve mirovalo, jer se nije letilo. Kao visoko mora vani pošten čovjek što je za vrh Croatia Airlines minus imam baš ovih dana neverovatne probleme jer se osjećam kao oni bosanci u Sloveniji takozvani izbrisani. U ministarstvu obrane republike Hrvatske nemaju nigdje papirnata da sam ja boravio u kasarni borongaj primao plaću A sad mi je ovi u Croatia Airlines tvrde da me nemaju zavedeno jako ja imam žigu radne knjižice i koji lijepo piše da sam radio do 31 Marta 1992 ukrasi annoys to jest Bili smo svi na burzi a staž je išao ne mogu se više ni ja sjetiti svega.

Koji su to heroj dva mlada komunista Darko Prebežac, Ivan Mišetić a ovaj drugi može promijeniti sve boje i sve partije i stranke da treba. Zašto sam ja kao intelektualac izabran uz dvojicu operativca Toni Zlendić iz Splita i Luka Vuletić iz Dubrovnika da čuvam sa češkom zbrojovka mi bojovo municijom poslovnicu Croatia Airlines A meni su ga uvijek kristali da budem u noćnoj smeni manje više?? A stalno je bilo u novinama da noću dejstvuje snajperisti po Zagrebu. I ti mi itko naučio kako da pucam iz tog pištolja znam samo pucati iz puške m-48. Najopasniji bilo jednu noć kad mi je neka b***** oko ponoći počeo dramatično kucati po prostorijama nisam ga čuo od koje te sam repetira o pištolj zbrojovka stavio ga u desnu ruku i pripremio za pucanje ako treba!! Naravno da jure Kapetanović stoji iza svega naravno da su udbaši fenomenalno prolazi u Jugoslaviji a onda opet u Hrvatskoj i Sloveniji. Hrvat i Slovenac godinama u Beogradu bili predsjednici kontrolora letenja ma daj me nemoj nasmijavati. A kad su me Slovenci oberučke uzeli u avgustu 1993 da živim u luksuznom hotel u Ljubljani radim i za njih onda me opet U….
Prijatelj Jure kapetanovića zadrti kontrolor letenja Lučovnik i nazivao hrvaški vohun u Ljubljani????

Napustio sam Croatia Airlines 31 marta 1992 i prešao u ministarstvo prometa za šefa međunarodnog zračnog prometa. Razlog zašto sam napustio što za vrijeme dok se letilo, maltretirao me doktor Drko Prebežac, koje sa Ivan mišetić na ekonomskom fakultetu u Zagrebu godine 1984, bio predsjednik mladih saveza komunista Jugoslavije za ekonomski fakultet!!? Taj d*** zajedno s Ivan Mišetić radio je u slovenskoj Adria Airways. Ja sam idiot stalno zvao Ljubljanu i tražio Darka da što prije dođe u Croatia Airlines. Noćim je došao počeo mi stalno smanjivati a glavni direktor Matija Katičić mi stalno vraća na mjesto šefa plana razvoja i red letenja. U toj tromjesečju i svađi gdje sam čas smijenjen pa čast vraćeno svoje rukovodeće mjesto došao je rat. Mi smo počeli letjeti iz maribora i nekoliko puta sam bio na aerodromu Maribor da vidim što se dešava a onda više ni Maribor nije bio siguran pa se počeo letjeti iz Graca i Klagenfurta iz zemlje Alana Foglera, zvanog orao. Zadnja svinjarija koji je pre Zac napravio bila je da mi je poništio ponudu koju sam dao veliku Britaniju turističkom operator u ko je molio seriju letova za grčke otoke umjesto propale britanske čarter kompanije. Prijavio sam se kao dobrovoljac na protivavionski top u Hrvatsku vojsku temi direktor letenja Croatia Airlines Miljenko Radić postavio u vojarna borongaj na protivavionski top 20 / 3. Dok sam bio u hrvatskoj vojsci Croatia Airlines je prestala letjeti ja sam intenzivno razmišljao da li se isplati uopće vratiti natrag. Maltretirali su me čak i dok se Miro valois vi moje mirova o staž a mene su prisili da sa bojevom municijom i zbrojovka čuvam svaku drugu noć prostorije Croatia Airlines u centru grada. 100 mišetić ne bi došao pa 10:00 bio cijelu noć kao ja sa Bojanom municijom u prostorijama ili famozni Darko Prebežac đubre kako nisam upoznao nikad dok sam radio svih ovih godina. Moj najbolji prijatelj iz Croatia Airlines iz Romana Gebauera, Sven Kašić, dao je otkaz Croatia Airlines i postao direktor anić servis a tebi je rekao da ne može gotov dvojicu komunista a poslije Mišetić i HDZ.. ne zaboravite da smo Sven i ja imali i takozvana dječja vrata pa bi iz naše kancelarije direktno upali u kancelariju Ivana Mišetića bez kucanja nisam morao otići na hodnik. Dan danas se sjećam iznervira noge Ivana mišića koji gura podnosim od prijatelja sve na dvije avionske karte za Antuna Vrdoljaka i njegovu suprugu da besplatno let Zagreb Frankfurt akapulko Meksiko a u dopisu piše da su zaposleni kao djelatnici Croatia Airlines??? Tada ludi Vrdoljak, nije bio čak ni predsjednik nadzornog odbora to ćete kasnije postati. Mišetići poludio jer ni Sven, niti ja nismo htjeli potpisati tako kartu
mi krvarimo u ratu i siromaštvu a neki Vrdoljak če ići u Acapulko Meksiko 10 dana

Očito nisam dovoljno puta ponovio jer vaš prijatelj, ne moj , Alen fogler piše da sam odletio iz Croatia Airlines iako sam ja otišao i njima da otkaz.

Ako premijer crne gore može jučer izjaviti da i njega i njegovu vladu smjenu a mafija onda ja mogu reći da sam odleteo iz ministarstva prometa zbog mafije. I to 1993, zbog mafije oko antuna vrdoljaka a prije mene izbačen profesor doktor Stanislav Pavlin!!!
A 2008 zbog mafije oko aerodroma Varaždin a koji su činili tadašnji potpredsjednik sabora gradonačelnik Varaždina ivanča hok i sitna mafija iz Hrvatske socijalno liberalne stranke i hrvatsko narodne stranke koji su oprali novac na aerodromu Varaždin u kojemu onda Alen piše pjesme.

Kao što piše i o drugom neprofitabilnom aerodromu Osijek gdje sam upravo i ja baš ja, jedini dva puta prvi sletio , bilo na aerodrom Klisa sa Cesnom 402, bilo na aerodrom Čepin sa ATR 42. Prvo slijetanje bilo 1991 godine a drugo 1995 godine i od tada pa do danas Osijek je oduvijek bio rupa bez dna!! Uostalom ja baš ja da se pohvalim ja Zdenko pađen sam jedini ne samo u Hrvatskoj ko je bio gol kao od majke rođen sa velikim Milo Đukanović kojeg je jučer premijer Crne Gore nazvao mafija. To je bilo 2007 godine u hotelu Habakuk u malom đakuzi bazen u unutar parne saune. Samo smo nas dvojica bili i jedan nabildani čovjek koji sjedi u pred vratima saune što se nikada nigde ne vidi a u ruci održao torbicu kao za kozmetički pribor a unutra je sigurno bio pištolj!!

Čovječe, već sam vas jednom upozorio i ponavljam: pazite na svoj način izražavanja. On vam je već u prošlosti donio dovoljno problema počevši od vašeg “otkaza” u OU, preko “otkaza” u ministarstvu pa sve do danas kada vas se svi klone i u biti nitko više sa vama ne želi imati posla. Da li ste se ikada upitali zašto vam se velika većina ljudi, nakon što ste ih ulovili na prepad sa novim brojem, više ne javljaju kada ih ponovno zovete i zašto vas se i fizički klone? Jer kako vrijeđate tu, vrijeđate i drugdje. Osim toga vaše svakodnevno bombardiranje mailovima i telefonskim pozivima svih mogućih instanci ide većini već jako na jetrica. Pogotovo što i tu, ajmo to eufemistički formulirati, idete džonom na sve koji su po vašoj percepciji krivi što niste u najmanju ruku CEO OU-a. Sve
ima svoje granice i prije će ili kasnije nekome od izvrijeđanih biti dosta! Da sam ja gospođa Megla, bili bi zbog postova ovdje već odavno na sudu i moram priznati da joj skidam kapu zbog strpljenja. I na kraju: pogledajte malo vašu pismenost i način izražavanja: da ja u mojoj firmi dobijem jednu takvu papazjaniju od prijave na natječaj, ne bih vam dao niti da metete hodnike, a kamoli ne nešto kompliciranije. Shvatite da apsolutno nikoga ne zanima da li ste 1992. čuvali poslovnicu na Zrinjevcu ili Teslinoj, da li ste prodavali karte na tivatskom aerodromu i da li ste bili šef kabinaca u OU (a koliko znam to niste bili)… Pustite prošlost na miru da bude prošlost i biti će vam bolje u budućnosti. Ovo je zaista iskreno mišljeno i rečeno i to u najboljoj namjeri.

zar ne vozi Alen vitaru?

Stvarno vaša Grand Vitara ima šasiju?

To je valjda šefica od Alenove tvrtke ,zagrebačke mažoretkinje , ona stanuje kuću do mene i parkira pred mojim ulazom, a jutros je morala na početku Ribnička ulica parkirati. Spavam ovde samo dok su ove ekstremne vrućine srpanj kolovoz, te juli i avgust!!!

Zdenko znate li padeze?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!