zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO-NAJAVE: Flynas povećava Riyadh-Sarajevo

Flynas je od 24.7. povećao broj letova na liniji Riyadh-Sarajevo na 6 tjedno (svaki dan osim petka). Od 3.8. uvodi se leti i petkom pa će kompanija letjeti svakodnevno. Svi letovi su sa Airbusom A320. Linija će se ovako operirati do 31.8. nakon čega se smanjuje na 3 leta tjedno (utorak, četvrtak i subota). Ovako će se operirati do 28.10. Za sada se ne planira operirati liniju ove zime.

Iz Jeddaha za Sarajevo kompanija operira tri puta tjedno, petkom, nedjeljom i ponedjeljkom sa A320. Nakon 3.9. ukida se let nedjeljom, što znači da će do kraja ljetnog reda letenja operirati dva tjedna leta. No, ova linija će se nastaviti operirati i zimi, kada se planira operirati tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom. Ovo znači da u top sezoni kompanija leti 10 tjednih letova, u postsezoni njih pet, a zimi tri leta za Sarajevo. Opako!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flynas

11 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zašto wizz air napušta Tuzlu, zna li neko?

Nešto mi ovo miriše da bi wizz mogao ponovno da se vrati na Sarajevo.

Rezultat ukidanja viza za državljane Saudijske Arabije. Kada bi Saudia uvela letove redovne iz Riyadha ili Jeddaha bilo bi top, a još da flynas uspostavi letove za Al Qasim, bilo bi zaista vrhunac

Uspostavice se jos mmnogo linija prema arapskim zemljama. Ali to je ocekivano, Sarajevo ima top turisticku ponudu.
Zalosno je sto neki aerodromi u okruzenju stagniraju a niko ne radi na turistickoj ponudi koja bi dovela turiste iz arapskih zemalja.

Sve super i nadam se da će Sarajevo biti povezan sa svim mogućim gradovima u Middle East. Ali Sarajevu treba letova ka Zapadu. Najviše prema Amsterdamu, Parizu, Minhenu.

Ja, ali nije aerodrom kriv sto tih letova nema. Aviokompanije odlucuju….

Zalosno je sto Sarajevo, glavni grad jedne drzave, nema letove za mnoge gradove u Evropi. Nema ni Pariz, Rim, Berlin, Minhen, LHR, Madrid i jos brdo mnogo neophodnijih linija od onih prema Bliskom Istoku.
Ok, stoji da treba privuci turiste i da je tu zarada ali je tragicno da za brojne gradove sirom Evrope morate preko Beograda, Beca ili Frankfurta.

To je zato što nemamo nacionalni aviokompanija, pa moramo čekati nažalost ili da se osnuje ili da neki lcc uspostavi, ali da ne ode kao wizz air, nakon godinu dana

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!