zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Pati business na Tuzli

Zbog bitnog smanjenja broj putnika (izgubi će bar 400.000 putnika u godinu dana) na Aerodromu Tuzla ozbiljno pati business koji je bio vezan uz aerodrom. Niz ugostiteljskih i trgovačkih objekata nema dovoljno posla da plati radnike i najam prostora. Taxi koji je imao povećanje posla od 70% radi velikog broja linija i putnika sada nema što raditi, a rent’a’car poslovnice su se pozatvarale i ostalo ih je 3-4 od nekada impozantnih 15 različitih poslovnica. Za koga sada Tuzla dovršava anex i toliko veliko parkiralište, te treći gate.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Tuzla

42 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Poštovani Alene,sa Vaše tacke gledista.Da li su izgledne sanse da se Aerdorom zatvori ?

Ali ce smanjit broj zaposlenih,posto vidim da vec opozicija u vladi najavila istragu za utrosena sredstva

Hoce li vise i zvanicno propasti da ovaj portal proslavi taj dugo cekani dogadjaj.

Ma ljudi moji kako vam više nije jasno. Direktor Halilčević je sjebo aerodromom svojim privatnim taxama. Avioprevoznici otišli a novi neće da dođu. Aerodrom tuzla je bolesnik na umoru I nema mu spasa dok god ta lopina upravlja njime. Zadnji put kada sam letio iz Tuzle pitam onog službenika molim te reci mi za šta ja ovo plaćam a on mi reče to ti je da možeš otići u wc. I šta dalje pričati i diskutovati zašto je aerodrom propala stvar.

To je bilo jos u vrijeme Covid19. Tad Haličević nije ni bio direktor. Sta ste se digli svi na covjeka? Pa nije on otjerao kompanije vec su sami otisli. On je dosao prekasno. Kad ode Haličević plakaćete za njim. Koliko strucnjaka na portalu sposobnih ali najvise za vrijeđanje. Stavite se u njegovu ukogu, Wizz air se povukao a vama svi psuju sve po spisku. Nije niko otjerao kompaniju vec su se sami povukli.

Ima se ,može se. Kad se Lumiju dalo 2mil.što se ne bi i parking završio? Treći gejt? Bolje više, nego manje. Uvijek je bilo. Možda aerodromu preurede namjenu. Ma ,u stvari,da ne mudrujem:kupit će to “BINGO”. Pozdrav iz TZ na 33°C

Može se ako se hoće ! Ali Tuzla ima previše neprijatelja ! Čim je krenulo prije par godina odmah se urotili protiv Tuzle : Mile , Orban
i Sarajlije !!!

Orban kriv za rasvjetu sigurno jer od 2015 preve ?
Dodik za gejt 3 jer se gradi skoro 3 godine?
Sarajevo krivo jer kako koji direktor vlada,sve više duga ima MAT

Tražite nezavisnost kantona od BiH. Možda sve krene na bolje

Kako je lako uprti prstom na drugoga a ne vidjeti svoje promašaje i slabosti. Tuzla jednostavno nema više taj kapacitet koji je bio dok Banjaluka nije imala LCC i Sarajevo kao i Beograd, ali i Osijek. Jednostavno, ta dobra vremena su prošla. Knedlu treba progutati i ići dalje

Alene ima mi sanse da opet pokrenete linije za Tuzlu?

Svašta se može napraviti na aerodromu, moto trke, izložba starih automobila, mjesečni dvoboji Mercedesa i Volkswagena, rally tuzlanskog kantona, izložba proizvođača meda, natjecanje proizvođača bureka i pite zeljanice, ima toliko za toga što bi mogao aerodrom poslužiti. A može tu i tamo i poneki Wizzair let.

Mogla bi i Formula 1. Velika nagrada tuzlanskog kantona. Poslije Monaka odmah

Cimburijada svakako, onako na vreloj pisti peci cimbure.Pohapsiti ovu bandu koja je unistila aerodrom.Da smo Japanci sam direktor aerodroma bi izvrsio harakiri al jok Bosnji je vazda neko treci kriv.

Može i buvljak na otvorenom na pisti kad je fino vrijeme a u terminalu kad je loše

Treći gate, anex i veliko parkiralište mogu samo koristiti u odredjenom trenutku, odnosno pomoći eventualnom avioprevozniku da se odluči letjeti u Tuzlu. Bolja infrastruktura neće štetiti.

Ok za treći gate. Stoji. Ali dok smo imali dovoljno putnika, kukalo se da nemamo dovoljno parkinga. Trenutno parking možda nije iskoristljiv, ali je bar dobar preduslov. Kokoš ili jaje? Da li prvo treba velik broj putnika pa da se pravi veliki parking ili obrnuto?

Ne tvrdim da rukovodstvo radi kako valja. Naprotiv. Mislim baš suprotno. Ali ako je novac obezbjedjen, a letova nema, hajmo se spremit. Bolje nego da nekim ministrima, njihovim zamjenicima i savjetnicima kupe nove audije.

To trebate pitati Dzevada,mnoge bi nas zanimalo sta ce reci taj prevarant sad.

Dževad da je znao šta bila bi bolja sad situacija, on zna samo slatko krast pare sa upravom.

MAT je u dugovima više miliona od kako je ova uprava.

Pa sto ne smijene onda ovu upravu,izgleda da vi vise znate nego Dzevad gledam stalno pisete?

Stranka koja vlada u TK stoji iza uprave,zato nema smjene ( SDA )
Ja volim ” Miran san i čist obraz ” ne kao ovi lopov vjernici .
Kažu letovi u zimu,proljeće pa na ljeto,u jesen svake godine iste izjave i gluposti.

Mi znamo da nas lažu i zato više niko ne vjeruje Dževadu i ostalim sa MAT.

Jako ste primitivni. Bez dokaza govorite da je neko lopov

Dobro 3 gejt je bio pocet prije prestanka linija i bolje da ga završe nego da ostane u pola i sve je bilo poceto prije pa nek se završi bar sad izgleda naj bolje u bih posle Sarajevskog aerdroma ova dva mogu sanjat samo da dodju na taj nivo

Pa imala je i tuzla isto putnika pa šta bi vi stvarno vjerujete da će se ovako nastaviti hmm ok zivi bili pa vidjeli samo čekajte dan kada će direktorica da leti sa mjesta jer je napustila stranku koja je postavila
Lp

Alene vi nekad stvarno pišete nidje veze s mozgom, haman kako vam ko plaća. Za Tuzlu ste dobro pisali samo dok je Halid bio direktor vjerovatno jer vas plaćao, za Dzevada takodje sve najbolje dok je Vas plaćao očigledno.
Tuzli sva infrastruktura treba i treba svakome i samo idiot moze napisat ja bi prekinuo sve radove kad su letovi prestali, očigledno nemate pojma kako funkcionisu javne nabavke, ugovori, obaveze i ostalo.
Tuzlu su svi prozivali zbog infrastrukture koja je i tad bila 3 nivoa iznad BL, a sad pobogu hvalite BL i free shop od 5m2. BL ce moratu raditi jos 5 godina da stigne TZL kakva je bila prije 5 godina. A TZL ce nastavit sve radove sa Vama i bez Vas i sa Dzevadom i bez njeg.
Šta sad sve treba stat jer nema toliko letova kao prije treba odma zatvorit, brinite se o Svojoj Državi i svojim aerodromima i svojim problemima.

Bez obzira na sve da Tuzla napravi terminal kao u Sarajevu, Tuzla ostaje kasaba

Ima li istine u ovom nagadjanju da se pregovara sa cak dvije kompanije za jesen?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!