zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Beograd 610.944 putnika u IV mjesecu.

Aerodrom Beograd je u IV. mjesecu ostvario 610.944 putnika. Ovo je 31.283 putnika ili 5,5% više nego u istom mjesecu prošle godine (579.661). Ovo je prvi puta u zadnjih par godina da Beograd ima manje novih putnika spram prošle godine u usporedbi sa Zagrebom koji je u IV: mjesecu dodao 47.263 putnika spram istog mjeseca prošle godine. Ovo je i 130,7% putnika iz istog mjeseca 2019. (467.469). I ova brojka je lošija od zagrebačke, obzirom da je Zagreb imao 131,5% putnika iz istog mjeseca 2019.

Kako  je Beograd od početka godine imao 18,1 do 28,1% povećanja spram 2023. ovaj rezultat je značajno smanjene od čak 12,6 do 22,6 postotnih bodova. Beograd je od početka godine ostvario 2.220.343 putnika.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

37 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Gospodine Alene, u roku od 1 mjeseca sam probao na vise ruta direktno preko sajta Air Serbie kupiti kartu ali nikad da procesuira uplatu. Svo vrijeme stoji loading.
Bukirao sam onda karte preko trecih sajtova.

Mislim da ovo jos jedna velika greska i mana poput one kad su nestali letovi za Ohrid. Ne razumijem kako je tako neozbiljna kompanija sto se sajta tice. Mada mozda i subvencije drzave cine svoje kad znate da ce vam drzava nadoknaditi gubitke.

Proverite podešavanja na Vašem browser-u, možda ste blokirali pop-up prozore. Meni se to desilo nekoliko puta preko firefox-a, ali preko safari-ja kupujem kartu na sajtu Air Serbia bez problema.

Sasvim neozbiljno kako posluje kompanija

Ako ce se porediti Beograd sa Zagrebom i Air Serbia sa Croatiom mislim da i Beograd i Air Serbia imaju mnogo bolje rezultate nego sto im okolnosti dozvoljavaju. Neki pisu o dobrim rezultatima Zagreba a ja iskreno mislim da su katastrofalni iz nekoliko razloga:
1.Hrvatska je u EU i Nato
2.Hrvatska je turisticka sila u Evropi
3.Oblizna Slovenija je izgubila nacionalnog prevoznika
4.Hrvatska je bogatija drzava od Srbije dakle veca kupovna moc drzavljana
5. Hrvatska nije imala sankcije devedesitih i imala je vise vremena za razvoj
6. Hrvatska ima bolje veze sa okolnim zemljama i Zagreb bi svom logikom trebao da bude hub za region, a Beograd je to poceo da izgradjuje
7. Hrvatska moze da uzima novac za razvoj iz Evropske kase

Uzevsi sve ovo u obzir rezultat da Zagreb ima duplo manje putnika od Beograda mi je tragican. Za Croatiu tek nemam reci.

Sa druge strane rezultati koje prave Beograd i Air Serbia su odlicni uzevsi u obzir ekonomsko stanje, nestabiono politicko stanje, komsijske odnose, sankcije devedesetih i onaj jadni JAT i izgubljeno poverenje putnika.

Cilj mog komentara nije da pisem ko je bolji i sve to, nego vise kao pitanje koje bi Hrvatski drzavljani trebali da postave svojim politicarima je kako to da sa svim prednostima koje Hrvatska ima belezi tako lose rezultate.

Pre 10-15 godina BEG je bio nesto veci od ZAG, OU veca od JU a ukupno CRO vise putnika od SRB. Sada je BEG duplo veci od ZAG, JU veci od OU a SRB radi na sustizanju CRO za 5-10 godina.

Samo vi sustižite CRO pa će da vas prestigne i ALB. Čuj sustiže CRO, milioni dolaze na Jadran svake godine. Možda ako se dramatično podigne nivo mora… I uopšte ta opsesija da se sustigne CRO, ma haos.

Ne zelim da ulazim u detalje rata, ali 150 milijardi, od toga se nikad ne bi oporavila nijedna mala drzava kao sto su nase, isto tako procenjeno je da je Srbiju kostalo NATO bombardovanje 70 milijardi, realno to su cifre onih koji zele da pozajme novac.

Slazem se sa svim navedenim vasim, ali propustiti priliku da se napravi hub u Zagrebu, onda svi ti putnici sa preostaluh 8 aerodroma u drzavi i sve ostalo, licnog sam misljenja da bi Zagreb morao mnogooo boljee. Ceo Zagreb da ima putnika kao jedna Air Serbia mi je licno neprihvatljivo.

Ne zelim da se moj komentar shvati kao da pisem da je Srbija lepsa, razvijenija i bolja od Hrvatske, vec kao konstruktivna kritika. Mislim samo da region moze i mora bolje, a stvari koje mogu biti bolje se trebaju pomenuti.

Najbolje je da se svako bavi svojim dvorištem i onda neće biti nerazumevanja i nesporazuma…

Sto se tice rata, slazem se, u mom komentaru to nisam ni pomenuo. Sto se tice ostalog, mi ne pisemo o politici i tome na ovom portalu pa da svako gleda u svoje dvoriste, vec regionalni portal gde dolaze vesti iz regiona, tako da smatram time sto sam rodjen u Srbiji, ne uskrscuje mi se pravo da pohvalim ili napisem sta mislim da bi moglo bolje u regionu. Kao neko ko vec zivi u inostranstvu, obisao Evropu uzduz i popreko sto privatno sto poslovno, smatram da nas region ima ogroman neiskoriscen potencijal. Svakako ne treba da naglasavam koliko imam kucnih prijatelja iz Hrvatske i Bosne. Konstruktivna kritika sa argumentacijom je vazna i donosi samo dobrobit.

Spram 2023 BEG je u I-IV 2024 dodao 327.000 a ZAG 148.000 putnika. Odgovaram na pitanja ako ih ima.

Trend se menja tokom godine. PRN bude ispred ZAG, pa se promeni. SPU bude manji of ZAG pa se u VII i VIII totalno promeni. Vazno je sta je na kraju godine.

S obzirom da je manje letova nego u aprilu prosle godine ovo je fenomenalan rezultat.

To samo pokazuje da je LF daleko veci.

Zanimljivo je da je ovo prvi mesec u poslednjih vise od godinu dana da autor poredi procentne rasta BEG i ZAG u odnosu na 2019. Do sad to nije radio, pitajmo se zasto hmmm…

Ne mora da znaci da je load factor veci, mozda se samo leti sa vecim avionima. Ove godine u aprilu imamo 3 long haul aviona na redovnim linijama za Beograd (2 JU i Hainan). Ne secam se da su prosle godine u aprilu letela ova JU A330, neka me neko ispravi, ali nije isto jedan let sa ATR i let sa A330. 50 naspram 270 putnika.
Zato (mozda) BEG ima manje letova a vise putnika. Naravno, mozda je i LF sa BEG generalno veci, ali ne moze se samo na osnovu povecanja broja putnika a smanjenja broja letova izvlaciti zakljucak.

Banalan hipoteticki primer – JU ispadne iz reda letenja ATR koji je taj dan trebao da odradi tri rotacije za Budimpestu. To je sest letova i ukupno (opet kazem, hipoteticki!) 300 putnika. I oni tu (hipoteticki) posalju jedan A330 koji sa samo DVA leta preveze sve te putnike. To je smanjenje broja letova za 60%. Ali je broj putnika isti. (Izvinjavam se ako mi procenat nije ispravan, matematika mi nije jaca strana, ali shvatate poentu).

Beograd vezao svoju sudbinu za Air Srbiju, Zagreb za Ryanair? Ne treba nositi sva jaja u istoj korpi svakako ali malo je lakše kad je bar korpa tvoja… No, možda ne treba biti pregrub, 130ak % u odnosu na 2019. je rezultat koji je bolji od dosta evropskih aerodroma…

Ryanair ima vise putnika u Zagrebu od Croatie.

Skoro da ima.

Ryanair u Zagrebu 2023. godine 1,2 miliona.

Croatia u Zagrebu 2023. godine 1,24 miliona.

Razumna pretpostavka kaze da ce Ryanair 2024. imati vise od Croatie.

Pričamo o rastu, o tome je vaš članak. Ryanair ima neuporediv rast u odnosu na OU u Zagrebu, poput rasta JU u Beogradu koji je teško uporediv sa drugim kompanijama.

Kako znate da u 2024. godini Croatia ima vise putnika?

Vrlo dobar rezultat svakako!

Ако се размотре све околности са флотом онда је ово супер и неочекивано. Ви сте и Фоглар најављивали и надали се паду броја путника

Baš to je dobra vest, jer je rast AS ušao u fazu stabilizacije. Negenerički rast koji su imali prošle godine bio je jako rizičan i imali su lidu sreću da su se na kraju izvukli i da sad imaju odličnu osnovu za dalji oprezniji rast. Pritom je i stabilizacija daleko od gotove.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!