zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia Airlines prvi let sa SAF

Croatia Airlines je službeni prijevoznik velike auto utrke WRC Croatia Rally 2024. koja se održava od 18. do 21.4. u Zagrebu i još 4 županije. Na rallyu sudjeluje 68 posada iz 35 zemalja, a prati ga deseci tisuća gledatelja.

Uzgled, Croatia Airlines je jučer 19.4. obavila prvi let u povijesti sa SAF (Sustainable Aviation Fuel) gorivom, kojim ju je opskrbila INA. Ovo je priprema kompanije za 2025. kada će morati koristiti i ovo gorivo sa najmanje 2% udjela u ukupnom gorivu.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb); foto: Croatia Airlines

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

SAF (Sustainable Aviation Fuel) je što? Neka šarena laža kao električni automobili ili pak nešto smisleno?

Pa da

Nešto smisleno.

SAF je gorivo koje se dobiva korištenjem bio mase za čiju proizvodnju se ispušta ista količina CO2 kao i ona koje biljke koriste u fotosintezi. Kao što znamo, fotosintezom biljke uzimaju CO2 iz atmosfere i koriste ga za izgradnju biljnog tkiva. Bez fotosinteze i CO2 nema rasta biljaka. Dakle, razlika između ispuštenog i iskorištenog CO2 je nula. Drugi način proizvodnje SAF goriva je sintetička sinteza ugljika i vodika, jer, kao što također znamo svi, pa i Anon s šarenim lažom, svako gorivo se sastoji iz molekula ugljika i vodika. Pri tome se za sintetičko gorivo uzima ugljik iz CO2 iz zraka, a vodik se dobiva iz raznih izvora, opet industrijski u velikoj količini. Dakle, ista priča, koliko se CO2 ispusti u proizvodnji SAF goriva, toliko se isto uzima CO2 iz zraka za sintetičku proizvodnju molekula, odnosno sintetičkog goriva. A što se tiče vaše šarene laže, BMW je jako daleko dogurao u projektu auta na vodikove ćelije, Toyota također. Pošaljite im E-mail da su BMW i Toyotini inženjeri klauni koji vam turaju šarene laže. Vi ste, koliko vidim po znanju, ultimativni poznavatelj.

Robi upravu ste za ovo. U potpunosti se slažem sa vama. Sada u začetku neće biti odma 100% SAF. Ali kako vrijeme bude odmicalo polako će se popeti na minimum 40%. U vrlo bliskoj budućnosti. Treba i naglasiti Fischer-Tropschov postupak. Koji od OTPADA pravi korisni SAF. Ne mora biti BIO može i ostali Ugljični industrijski otpad. I treba naglasiti da je svijet sve žedniji kako i aviogorivom tako i dizelom. Što su oba Srednji Destilati. I proces dobivanja nije samo Frakcijska Destilacija več je okosnica Hidrokrekiranje. Baš pored Zeolitnih ploča u Bubnju koristi Vodik kao Katalizator pod visokim tlakom. Te pored Odloženog Koksiranja. Naj Naj jedinica koja NAJPRLJAVIJE frakcije nafte pretvara u Aviogorivo i Dizel. Hidrokreker sa Ebuliranim slojem. Mnoge Europske Rafinerije su zatvorene jer nisu imale gdje prodavat višak Benzina. A nisu htjele investirati u ove gore navedene jedinice također i u jedinice za proizvodnju SAF. Baš da bi se zadovoljile nenormalne potražnje Dizel-Aviogorivo u Europi. A več desetljećima niske potražnje za Benzinom. Zato je Europa prisiljena masovno uvoziti Aviogorivo iz država kao što su Kuwait,UAE,Indija,Južna Korea.

A i Vodikove čelije nije samo Toyota Mirai. Trenutno najveći porinuti kruzer na svijetu. Royal Carribeanov ICON klasa. Doslovno putujući mali grad. Ima Čelije-LNG-Električni Pogon. Hybrid. Wartsilla sa svojim Dual Fuel Motorima njih šest tri V12 i tri V16. I ABB koji je po meni i Prominentnija firma od Siemensa recimo. Gradila je Generatore,Čelije i Gigantska tri “Azipoda” u tom su polju kao GE u aviomotorima. A i neke vojne podmornice također imaju pogon na Vodikove čelije.
Veliki pozdrav.

Robi, hvala Vam što postoji netko tko je obrazovan, normalan i upućen te ne tarabi bez ikakvog znanja ili smisla o temama koje su ozbiljne.
Ineče ja osobno sam veliki pobornik ‘sustainable’ tehnologija u gorivu a protivnik ovakve idiotske amaterske elektrifikacije automobila..
Srdačan pozdrav.

I da htio sam naglasiti da i preradom sirove nafte. Ma koliko god bila “Prljava” ako je Rafinerija dobra, jako malo ili skoro nikako OTPADA ne ostaje.

Uz dužno poštovanje: a gdje je anon 13.19 spomenuo vodik? On govori o E-autu…

Interesantno kako ne vidite koliko je ovo što ste napisali udaljeno od zdravog razuma.
Jedino što je točno jest da biljke koriste ugljični dioksid za fotosintezu, ne čini vam se da bi uz više CO2 bilo i više biljaka??
Znate koliko je postotni udio CO2 u atmosferi?
Znate li koliko je ljudski doprinos? Nekoliko mjesta iza nule…
Nemate pojma.

Najbolje je onda ići zbrajati koliko CO2 ispuste Vulkani,Farme Goveda(Metan). Požari. Otapanje ledenjaka također oslobađa zarobljeni Metan. Rudnici Naftnog Pijeska u Kanadi recimo. Ima čovjek utjecaja dakako da ima. Ali recimo “ZELENI” i njihova Agenda. Nemožeš biti protiv Ugljenare i Nuklearke u isto vrijeme. Jer znaš da ova druga ne zagađuje skoro ništa. Jest rizična ali je Alternativa. I kada god čovjek nešto kritizira. Dužnost mu je predstaviti bolju Ekvivalentnu Alternativu. Što ZELENA AGENDA još nije. I pročiće mnogo vremena da bude u potpunosti samodostatna.
Veliki pozdrav.

Ovo je takva sramota. Da je KLM ili British Airways oni bi to rastrubili da cijeli svijet piše o tome. Ali Croatia Airlines nije iskoristila priliku za marketing.

KLM odavno koristi SAF, napravili su ogromnu promociju i genijalnu reklamu. Na 747 su napisali “We use biofuel” i letjeli s njim po svijetu. Vaša usporedba o KLM i OU trubama je baš trivijalna.

Pročitajte opet komentar pa će te shvatiti šta sam rekao

Uvijek su zanimljive usporedbe cijena goriva

Super!

Super šta točno?

OU nastavlja da postavlja sve vise standarde.

I treba da postavlja. Mala kompanija, ali ide laganim koracima naprijed.

Problem OU je da na svaki korak naprijed slijede tri natrag…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!