zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Nova usluga u Zagrebu

MZL Zagreb je dobila novu, vrlo dobru uslugu. Naime, aerodrom je napravio stepenice iz 2. kata međunarodnih nonshengen odlazaka na 3. kat. Ovdje je prostor za koji nisam ni znao da postoji. Na tom prostoru je WC, što je odlična opcija jer se rasterećuje pretrpan prostor 2. kata o čemu sam napisao da se mora na istome poraditi. Stoga mi nije jasno zašto su onda napravili minijaturne WC-a kod gatea 26. Dovoljni su ovi WC-i na 3. katu samo putnike natpisnim pločama treba usmjeriti prema tamo. Na 2. katu se može ostaviti samo jedan WC za invalide kojima je nemoguće penjati se na 3. kat. Istim bi se mogli srušiti ostali muški i ženski WC-i i proširiti čekaonica koja je istinski puno premala za nonshengen gateove 25 do 28. Tu ima puno premalo mjesta i čekaonica se mora hitno proširiti. Nedavno sam na gateu čekao Turkishev let za Istanbul. Na letu je bilo 194 putnika i potpuno su zauzeli čekaonicu gatea 27 i 28, putnici nisu imali sjedalice za sjesti. A zamislite kada onda ima avion na gateu 25, 26 i 27, a na gatu 28 je širokotrupac koji je tamo kaos.

Nova usluga je sedam kreveta za spavanje koji se nalaze na prilično velikoj dvorani prije WC-a. Bravo Zagreb! Odlična stvar. Šteta samo što isti nema i na schengen prostoru. Kako je prostor istinski velik ovdje se moglo staviti i nešto stolica te time proširit čekaonica i rasteretiti pretrpan prostor 2. kata.

No, ogroman problem i ovih WC-a i prostora za spavanje je što nema baš nikakvih natpisa koji vas usmjeravaju na taj prostor. Iskreno, samo me znatiželja potjerala vidjeti što je gore, inače ne bih imao pojma. Pa kako je to moguće? Kako natpisne ploče ne usmjeravaju putnike na WC i krevete za spavanje na 3. katu? Stoga 99,9% putnika ni ne zna za ove prostore i oni zjape potpuno prazni. Evo kako se jedna odlična inicijativa može upropastiti!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

38 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Baš udobno i intimno, ležaljke ovako u sredini ničega pred zidom. Upravo fantastično. Ovo mora da je smislio neki vrhunski arhitekt za unutrašnje uređenje. Uz to još i minimalistički moderno. Kome treba još stolić za stvari ili neko piće ako se legne na te ležaljke? Oduševljen sam!!!

Ma ovo uopće nije novo

Što nije novo?

Prvi put sam letio iz Sarajeva za Kopenhagen preko Zagreba, prije par dana i oduševio sam se sa aerodromom u Zagrebu. Predobro izgleda. Jedino što me baš negativno dojmilo je voda, Jana pola litre 3.4 € mislim da je pretjerano

kako se dode do tamo?

Kako ove lezaljke divno izgledaju. Zanima me ko je dizajnirao i osmislio ovaj prostor, izgleda ocaravajuce. Sigurno je mnogo novca utroseno da bi se dobio ovakav vizuelni efekat.

Tek postavljene a na jednoj otpao deo pa se vidi sunđer. Pohvala za ideju ali slažem se sa komentarom gospodina Foglara da je potreban neki stočić, možda i neka biljka ili nešto, ovako izgleda kao da su u nekom magacinu.

Izgradila se MZLZ k’o Real Madrid.

BHDCA izdala dozvolu Airmontenegru
Pokrecu se letovi za Holandiju i ISTANBULL

kad se pogledam kazem sebi u masala

Kad ste već kod toaleta treba napomenuti da aerodrom beograd ima nove stilizovane figure koje obilježavaju WC i koje su istinski fenomenalne.

U svakom članku treba spomenuti nešto iz veličanstvenog megahuba BEG, da se ne zaboravi slučajno

nARAVNO DA NE TREBA. ALI JE ZANIMLJIVOST.

Figure za WC su zanimljivost?

Alene što je Slovenia Air?

Pa imali su sastanak sa ministarstvom infrastrukture u Sloveniji. Ocigledno za njih nisu nista.

@anon 13.04: koja sjajna internetska stranica! Zadnjih 6 redaka ne možeš pročitati jer su tamna slova na tamnoj podlozi. Uz to me sadržajno podsjeća na onu od PraGuze… Već se veselim na stajanci vidjeti tri aviona jedan kraj drugoga: Praguzin 350, Dalmatianov 380 i Slovenia Airov 320/737… I to na Srcu Dalmacije!

Долази ли велика еконмска криза европи па и самој регији, фабрике се затварају, смањује се куповна моћ, људи ће мање путовати, трошити, све је повезано…

Погодиће велике аеродроме регије као што су Загреб, Београд… а тек ако ће се то одразити на мале аеродроме као што је Бања Лука, Тузла, Ниш, Мостар…

Долазе ли тешка гадна времена за регију???

nova usluga? ovo je dostupno od ozujka hahahahahaa

putnici svaki dan tamo, svasta i vi pisete!! iastinski nevjerojatno

Koliko se plaćaju ti kreveti za spavanje? Mogli ste nabaciti neku sliku čisto da vidimo kako izgleda.

Pa te stepenice do wca su tamo još od uvođenja schengena i vi to niste primjetili.
Navodno se planira lounge prebaciti u prostor gdje je bio pregled putovnica pa moguće da cijeli projekt i buduća signalizacija još nisu gotovi.

Pa gdje spominjete business u članku, ja ne vidim riječi o tome u vašem članku iznad?

Svakako bilo bi super da se na tom dijelu otvori nova business loža za non schengen putnike a da ova postojeća ostane gdje već je.

Na službenoj stranici i dalje stoji domaći i međunarodni odlasci. Ljudi nisu sposobni reći nekome tko im održava stranicu da naprave novi vizualni prikaz. Nevjerojatno…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!