zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Boeing nastavlja proizvodnju B737MAX iako nema dijelova

Boeing će nastaviti sa prozvodnjoj B737MAX usprkos problema sa nabavkom dijelova i problema u sustavu nabave zbog kojih ne može dogotavjati sve avione. Kompanija je počela skidati motore sa prizemljenih Kineskih B737MAX kako bi bi stavila na druge avione i tako osigurala isporuke.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

A šta im konkretno nedostaje i zbog čega?

Nema u naslovu “kanibalizovanje” i slicno kao kad su Rusi u pitanju? O kako ce ovaj rat spustiti umisljene glave i mocnike na zemlju,samo polako. Na zalost mnogo vode ce proteci i mnogo ljudi ce umreti . Previse.

Ne vidim kakve veze ima s rusima. Ovo su potpuno novi zrakoplovi, nikad upotrebljavani. Boeing želi isporučiti naručene i plaćene zrakoplove, skinut će motore s neprodanih. Vjerojatno su zaključili da im je jeftinije i brže skinuti motor od prilagođavanja kabine i drugih stvari na “kinezima”. Ovisi o njihovoj računici.
Rusi su odbili vratiti avione vlasnicima i zbog tog će prizemljiti dio flote i koristiti ko izvor rezervnih djelova.
I da, moćnici, ruski i svjetski bit će samo moćniji. Nitko se od njih neće spustit na zemlju.

Da,da, poenta uopste nije bila u bukvanosti znacenja komentara. Znate,ajd ovako g.Zelenski je tvrdio da su se Ukrajinci u Mauripolju Evakuisali. Ja eto tvrdim da su se predali i otisli u zatvor. To je paralela smisla mog komentara. I mislim da ce mocnici neki debelo pasti. Ruski jesu uveliko. Jednostavno laganje sebe u Evropi je masovno. Vazi za sve.

Tj. u clanku pise da Boing ima problem sa nabavkom delova ( Nema delova)i uopste sistemom nabavke i da ne moze da kompletira avion(u clanku nejasno pise dogotavjati). Dakle mislim da nije uobicajeno niti pravilno da jedan gigant kao Boing ne moze da kompletira avion onako kako treba.

Rekli su da će isporučivati te kineske B737MAX sa kojih su skidali dijelove?

Pretpostavljam da se radi o konfiguraciji sjedala koja je različita kod “kineza” u odnosu na novoproizvedene i prodane. Obzirom da su kinezi trenutno “white-tailsi”, vjerojatno žele isporučiti dovršiti one na koje kupci čekaju, a kineske će kad im nađu kupca i naprave potrebne prilagodbe?

Premrtvi kaos!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!