zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Jel Air Serbia dobila ili izgubila u dealu sa Turkishem

Air Serbia nikako nije mogla parirati Turkishu. Pa je ukinula neisplative letove no ušla u deal sa AtlasGlobalom koji je letio i preko 7 tjednih letova. No, bankrotom AtlasGlobala Air Serbia je morala hitno pronaći rješenje. I pronašla ga je. Postigla je sporazum sa Turkishem. Turkish je sporazumom dobio domaćeg partnera i bitno više frekvencija nego što ih ima Air Serbia. Kompanija trenutno leti tri dnevna leta, od kojih će dva tjedna leta biti sa širokotrupcem. Uz to Turkishev LCC Anadolujet leti dva tjedna leta za Ankaru. To znači da Turkish u ovom momentu operira 23 tjedna leta iz Beograda.

Air Serbia je pak dobila jakog partnera u Istanbulu. Najvećeg mogućeg. Ona trenutno leti 10 tjednih letova za Istanbul, te po dva tjedna leta za Istanbul iz Niša i Kraljeva. To je 14 tjednih letova iz Srbije prema Istanbulu. No, Air Serbia ima i velik broj chartera za turska turistička središta tijekom ljeta, što Turkish nema.

Kako god Air Serbia na ovom dealu izgubila nije. Za Istanbul obije kompanije imaju u code-share 31 tjedni let iz Beograda, te 4 iz ostalih gradova. To je na razini deala koji je kompanija imala sa Aeroflotom. Ovo je i daleko najveći deal koji kompanija trenutno ima. Code-share sa ostalim komapnijama nije ni izblizu tolik i Air Serbia istim ima većinu svojih konekcija sada preko Istanbula.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

30 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ako se dogodi taj čuveni joint venture ili nešto slično bila bi odlična stvar. Mislim da je Air Serbiji sad najviše potrebna neka alijansa, kad se već fino šire.

Moze i „skoro pa JV“. To do sad Turci nisu culi ni da postoji ali kad cuju – eto nama i Izmira, 5x nedeljno ka Ankari 😂

Zašto stalno duple negacije Alene?

Kako vi ljudi smarate sa glupostima. Šta je na srpskom ili hrvatskom. Kao ne razumete se, šta? Velika većina nas u govoru kaže jel, tako da ako nemate šta da napišete o temi teksta nemojte ni pisati. Od celog teksta vama zasmetalo jel. Budalaštine!

Pa nikad nije napisao clanak o kupnji a320, a ja stvarno pratim sve njegove tekstove

Poštovani i uvaženi gosp. Šćuric, imate malu greškicu u naslovu, naime: trebalo bi napisati “je li”

U srpskom se pise je li ili je l’. Jel nije ispravno. Mada lepse zvuci da li umesto je li.

U hrvatskom jeziku se izbjegava čestična skupina “da li” (popularno zvano dadakanje), pošto je ispravno “je li”.

“Jel” je razgovorni i žargonski oblik, skraćena verzija je li. U profesionalno pisanom tekstu treba stajati “je li”. Sitnica za ispravak😊

Nebitno, je.

Ma pretjerujete, jedna greskica u naslovu, ionako se sve razumije. Kad autor pomijesa je li i jer ja isto razumijem i ne bunim se. Sto bi on, radi par greskica u tekstu trebao prestati pisati tekstove. Meni bi veci problem bilo gasenje ovako usko specijaliziranog portala nego par greskica!

Za Ankaru leti Anadolu.

Koji je 100% u vlasnistvu Turkisha. Lete pod Turkish-evim kodom.

Vaš način komunikacije je fascinantan, kada Vas neko ispravi možete slobodno reći hvala, sa da možete odgovoriti kada napišete nešto tačno.

Све у свему, данас сте имали два одлична текста, хвала Вам. Не, није због Ер Србије, него због заиста аналитичког става.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!