zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Nova pravila za putnike iz Indije za Beograd

Putnici iz Indije po novim pravilima u Srbiji moraju ostati bar 7 dana u karanteni jer dolaze iz visokorizične zemlje. Stoga putnici koji su dolazili u Srbiju od prošle nedjelje nisu mogli nastaviti put za treće destinacije kako su planirali. Kako ni turističke agencije, ni sami putnici nisu znali za ovo pravilo desio se niz vrlo neugodnih situacija. Organizatori putovanja i turističke agencije naglašavaju da im nije jasno po kojem zakonu se isto traži od indijskih putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: SpiceJet

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

“ Stoga putnici koji su dolazili u Srbiju od prošle nedjelje nisu mogli nastaviti put za treće destinacije kako su planirali. “
Pa uglavnom njih 95% jesu nastaviti dalji put za trece destinacije kako su planirali. Promenilo se to sto ce prvih 7 dana provesti u hotelu a ne da se setkaju po Beogradu. Skoro 95% njih ostaje 14 dana jer je u mnogim zemljama to minimum za ulazak koji moraju provesti u nekoj “zelenoj” zemlji. A mnogi 21 dan.

Vidim da im to ne smeta jer je nocas sleteo jos jedan avion IndiGo iz BOM.

Za mnoge to nije bio problem jer samo moraju da pokazu da imaju rezervisan smestaj dok traje karantin, dakle nedelju dana. Problem je bio sa onim studentima koji su hteli da nastave put u Kanadu posle svega 3 dana. Dakle neko se nije obrazovao pre nego sto je krenuo na put.

Da, tacno. Njima jeste problem. Dobro je da je takvih malo jer vecina ostaje 14 dana a jedan deo njih i 21.

Pravila u pandemiji se i menjaju vrlo brzo.

Ovim ljudima niti je zabranjen ulaz u Srbju niti odlazak iz iste. Samo im je napomenuto da u okviru 14 dana tokom kojih moraju biti u Srbiji odredjeno vreme moraju provesti u karantinu.

I ne vidim uopste sta je tu vama problem?

Alene, koji 5-7 dana. Da li znate da su nama grcku i bugarsku granicu zatvarali u samo par sati. Tipa obavestenje u 22:00 a vec od ponoci zatvaranje potpuno. Oni makar imaju mogucnost da udju u zemlju, doplate tih 3-4 dana i nastave dalje. Nije idealno ali daleko bolje nego kad vam krenu gomila autobusa i jedan prodje u 23:59, dodje sledeci na red i kazu nazad.

Pa Nemacka je sada za Kipar u samo par sati promenila odluku da svi koji se vracaju nazad moraju biti u karantinu.

I dalje se desavaju i desavace se ovakve stvari dok god je pandemija. Opet Vam kazem, tu nije bilo mnogo problema i mnogo putnika jer je malo broj ljudi nastavljao za Kanadu. 95% su za Emirate, Saudi Arabiju itd.gde je minimum boravak u zelenoj zoni 14 dana a negde i 21 dan.

Naravno. Potpuno ste u pravu.

Tako se i menjaju u ovo vreme.
Indijci u Srbiji u svakom slucaju moraju biti 14 dana one way or antoher. Nikome zbog toga nije propala karta vec i dalje treba Srbiji da budu zahvalni sto im ovo omogucuje.
I kao sto drugi rekose EU je i i jos brze menjala svoja pravila pa nije ovde o tome bilo govora.

Bili bi u pravu da to ne rade i ostali. Ako ste samo upratili šta je sve slovenija uradfila zadnjih dana… pa mene su curiknuli kući iz ZG da bi dok sam došao kući promjenili pravilo

To ne može nikog opravdati ali na žalost to svi rade. Logično bi bilo da je barem po regionima ujednačeno. Ovako je to javašluk.

Ta nonsens pravila uvode sve zemlje na ovom svijetu i same ostavljaju putnike drugih zemalja u neznanju.
Hrvatska je uvela pravilo o starosti potvrde o vakcinaciji koje niko na svijetu prije nije uveo.
Veći ninsens jeste što se pravila rijetko gdje uopšte poštuju, baš me interesuje ko će da kontroliše te Indijce po Beogradu dal su izašli iz hotela ili nisu?
Sva ta pravila nemaju veze sa realnošću…

Najcrnje je što su ti Indijci naj naj disciplinovaniji. Svo ostali (Srbi) se ponašaju kao da uopšte nema korone.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!