zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Koje bi zimske letove trebala uvesti Air Serbia

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Air Serbia

Air Serbia je nabavila dodatne ATR 72-600, ukupno 10 ovih aviona u flotu. Istim je Jiri Marek objavio da će kompanija morati neke do sada sezonske linije pretvoriti u cjelogodišnje, a kako bi zaposlila ove avione. I sad se postavlja pitanje gdje bi to mogla letjeti Air Serbia?

U prvom redu logično je da kompanija leti za Split bar 2, još bolje 3 tjedna leta. U sezoni kompanija leti 6 tjednih letova od čega 5 sa Airbusom A319 i jedna sa ATR 72-600. Stoga dva do tri leta tjedno sa ATR 72 ne bi trebala biti upitna zimi. Srpska dijaspora porijeklom iz Splita je ogromna, niz građana i dalje ima nekretnine i obitelj u splitskom zaleđu, putnici bi preko Beograda mogli raditi niz konekcija, bilo bi ovdje i poslovnjaka, estrade, kulturnjaka, znanstvenika, novinara, sportaša, političara, bilo bi nešto i zimskih turista. Konačno Split bi zimi pokrivao i područje Zadra i njegovog zaleđa jer su aerodromi udaljeni samo 116 km. Za razliku od ostalih hrvatskih aerodroma koji su od Zagreba i Ljubljane udaljeni tek 115 do 288 km, te Dubrovnika koji je od Tivta udaljen samo 50 km i mogu od tamo koristiti usluge Air Serbia, Split nema aerodroma u blizini na koji leti Air Serbia. Najbliži aerodrom Splitu je Zagreb koji je na 410 km (4 sata vožnje) koliko treba i do Sarajeva, dok do Tivta treba 5 sati vožnje. Split zimi ima 65 letova na 14 linija četiri prijevoznika (Croatia, KLM, Eurowings i Trade Air). Jasno je da tu 2-3 leta Air Serbie i te kako imaju smisla.

Air Serbia bi trebala povećati i broj letova za Banja Luku. Iskreno logična opcija bi bila šest tjednih letova (svaki dan osim subota/nedjelja) koji noće u Banja Luci (dolaze u Banja Luku oko 1:15 i vraćaju se ujutro oko 5:00 sati). Time bi se omogućilo niz konekcija (što sa sadašnjim letovima nije slučaj), te letovi za Beograd u kojem bi putnik mogao otići rano ujutro i vratiti se isti dan, bez potrebe noćenja u Beogradu. No, kako linija trenutno operira tek 2 tjedna leta i pomak na 3 tjedna leta bio bi uspjeh.

Obzirom na odličan load faktor u prvih dva mjeseca operacija linije Mostar-Beograd i ova linija bi imala smisla da se nastavi tijekom zime sa bar dva tjedna leta. Jasno, zimski letovi ne bi imali toliko dobar load faktor i ne bi bili komercijalno isplativi, no kako će Mostar morati davati bitno manje novaca za subvenciju ove linije ljeti zbog visokog load faktora, imati će višak novaca i moći će financirati zimske letove Air Serbie.

Letovi za Dubrovnik do sada nisu imali smisla jer je Tivat vrlo blizu i putnici Dubrovnika mogu putovati preko Tivta. No kako je Tivat povećan na 14 letova tjedno, što je realno maksimum pošto se može letjeti od zore do sumraka (dakle zimi od nekih 7:30 do 16:30 sati) pa su i letovi maksimalno razmaknuti i nema potrebe za 3. let, onda treba uvesti Dubrovnik sa bar 2 do 3 leta tjedno. Tivat uz dva leta sa ATR svaki dan, može jedino staviti veći A319 u petak i nedjelju popodne i ponedjeljak ujutro. Eventualno treći let za Tivat ima smisla u III. mjesecu kada je dan od 7:00 do 18:00 sati, a tada već ima i više putnika, pa ima i smisla nastavak linije za Dubrovnik. U top sezoni linija za Dubrovnik se operira svakodnevno i to šest letova sa ATR 72-600 i jedan sa A319. Stoga dva, a možda i tri leta tjedno ne bi trebala biti upitna. Za Dubrovnik bi u prvom redu letjeli turisti i konektirani putnici, a vrlo malo dijaspora, te srpski korpus iz Trebinja i okolice.

Air Serbia može otvoriti i neke druge linije u regiji, no samo ako lokalni aerodromi to plate. Sjetimo se kako je Rijeka plaćala Air Serbiji da leti zimi. Zašto to ne uvesti ponovo? Tako nešto Air Serbia bi mogla tražiti od Rijeke, Zadra, Pule i Ohrida. U protivnom ove linije nemaju nikakve komercijalne logike zimskih letova.

Logično bi bilo i da se uveden par letova tjedno (bar 3) za Sarajevo tijekom noći, tj. da se broj letova poveća sa 7 na 10 tjedno. Jednako tako bilo bi logično da se broj letova poveća za Skopje (sa 13 na bar 14), Sofiju (sa 11 na 14), Tiranu (sa 13 na 14), Ljubljanu (sa 19 na 21) i Zagreb sa 17 na bar 19, ako ne i 21.

Kada broj letova za Ljubljanu dostigne 21 tjedno, logično je da se uvedu i letovi za Maribor bar tri tjedno, sa intencijom povećanja na svakodnevne. A Ljubljana nije daleko od 21 tjednog leta. Maribor se sigurno neće desiti ove zime, ali idućeg proljeća nije nerealno.

U široj regiji letovi za Cluj i Iasi (Rumunjska) bi imali svu logiku ovog svijeta kako radi lošeg stanja TAROM-a i bankrota BlueAira, tako i radi smanjenja letova Lufthanse za ove aerodrome. Lufthansa je ukinula letove za Cluj iz Frankfurt i leti samo za Minhen (za Iasi ni ne leti), a Iasi je meka hodočasnika iz Srbije, te je vrlo blizu Ukrajini. Za Cluj od legacy carriera lete samo LOT, Lufthansa, Swiss, TAROM i Turkish, Ryanair ima vrlo malo linije, a i Wizz Air zimi ima samo 22 linije. Za Iasi od legacy carriera leti samo Austrian i TAROM, a Ryanair i Wizz Air nemaju puno linija. Ni letovi za Brno (Češka) ne bi bili nelogični poglavito radi slabe konkurencije na tom aerodromu (tek jedna linija Ryanaira zimi).

67 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Možete li saznati i reći nešto o masovnom otpuštanju kanonskog osoblja (stjuarda i stjuardesa) u junu?

Neke od ovih teza ste izneli u nekim proslim analizama cini mi se? Ili sam doziveo deza vu..

Po pitanju Tirane : albanski aerodrom je u maju ove godine imao, za mene već neverovatnih, 950.000 putnika. Pri tome je jedna od sasvim retkih ruta koja je zabeležila pad prometa bila Beodrad-Tirana, smanjenje sa 5.600 na 4.600 putnika u odnosu na maj 2023.

Putnici za Beograd su konektirajuci, ne P2P, i eksplozijim LCC saobracaja ocigledno je da su potrebe putnika zadovoljene, cak iako se leti za sekundarne aerodrome.

AirSerbia mora da smanji cene da bi privukla te putnike, mada pitanje je i tad koliko bi uspela da ukrade putnike ryr i wizzu gde nemaju stop over.

Pozeljno otvoriti direknu liniju Beograd Firenca i to preko cele godine tako bi omogucili i osobama sa zdravstvenim problemima da za sat ipo vemena leta obilaze Toskanu . Jedino taj ,najlepsi , deo Italije niste pokrili ni jeftinim ni skuplim direknim letovima. Takodje i turisticke agencije, za taj deo Italije , su prinudjene da prave aranzmane autobuskim prevozom sto je za vecinu veoma naporno
Unapred hvala.

Imate aranzmane iz Beograda avionom za Toskanu, leti se na Bolonju. To je sat vremena transfera. Firenca je ukinuta.

Toronto

Valjalo bi da jedan ATR provodi noc i u Nisu i da tako kupi putnike koji bi posle u prvom i drugom talasu leteli konekcijama iz Beograda.

Ma to je jasno, nego mislim da bi time ugrozili još poneki loukost let, što ne bi naišlo na dobar odjek u Nišu…

Mislim da bi tako minimalno ugrozavali niskotarifne prevoznike. Jer je sadasnja koncepcija poslovanja Airsrbije u Nisu upravo postavljena protiv Wizz-a i Ryan-a. Da se razumemo nisam protiv prisustva Airsrbije u Nisu nikako. Mislim da za svakog prevoznika ima mesta. Pre svega mislim da je jos odavno JAT imao koliko toliko uspesnu liniju za Cirih. Linija do Istambula bila bi uspesna verovatno. Plus linija prema severu Evrope, Sve to kada bi moglo da ne bude PSO, jer ispada da nama PSO rasteruje umesto da privlaci putnike. Kako je to moguce neka neko to meni objasni

+Kosice u Slovackoj.

Lf na liniji za mostar nije onakav kakvim se prezentira…cijena karte je niska,tako da ce sigurno potrositi cijeli.novac od namijenjenih subvencija za liniju…

Pa promet koji su napravili u 5 mjesecu ga demantira….
Jednostavo nije moguce da je 80 posto putnika u 5 mjesecu napravila air serbia,a ostali redovni i charter prijevoznici samo 20 posto…
Tu jednostavno nesto nije uredu prikazano i objavljeno…. po tim brojkama ,osim air serbie i croatie.,ostale kompanije skoro pa ni nemaju putnika na svojim letovima…to bi znacilo da chatere letovi koji se lete sa a 320 su takoder prazni,sto sigurno nije istina…

Bilo je ubpetom mjesecu i chartera sa lumiwigsom nekoliko…sto je takoder donjelo putnika…ili su i oni letjeli prazni

Avioni air SERBIE za Tivat sa Aerodroma MORAVA su svi popunjeni do kraja sezone a za Solun se odlicno prodaju karte malo markentiga nije na odmet

OMG! То су бројке пре Солуна

AIR SERBIA bih mogla zimi i sa Morave kod Kraljeva pokrenuti neke linije naprimer Italia bergamo.Austria Bec…

Air Serbia nije produžila ugovore preko 30 zaposlenih na poziciji kabinske posade. Zanimljivo da kompanija ima toliko viška zaposlenih pred leto, kao i da se toliko zapošljavalo i da se troše kompanijski resursi na ljude kojima neće biti produžen ugovor. Troškovi ni zbog čega.

Moguće da nisu zadovoljili, zar ne?

Ne rješavaju se troublemakera nego ne produžavaju ugovore onima koji dođu na red za stalni radni odnos. Kaninsko osoblje radi na ugovor do kraja listopada i onda ih pošalju kući. Neke od njih zovu ponovo u travnju, pa im daju još jedan ugovor do kraja listopada. Nakon treće sezone ih moraju zaposliti za stalno, a to nijedna kompanija ne želi jer se radi o sasvim drugačijem trošku. Znači, sezonci rade koliko im traje ugovor, a idući ugovor je lutrija. Mogu ga dobiti, ali ne moraju. I tako kompanija provlači neograničenu količinu kabinske posade kroz duži vremenski period, od sezone do sezone. Stotine i stotine kabinaca odrade jednu ili dvije sezone i kompanija ih se potpuno legalno otarasi. To se tako radi oduvijek.

Mislim da bi morali uvesti noćni let za Ljubljanu. To bi povećalo tranzit, jer ujutro iz Ljubljane imamo samo Frankfurt, AF je ukinuo let.

Banja Luku svakako

Poštovani Alene. Mogu reći samo jednu stvar a to je da je lepo čitati vaše članke.U JU se priča naveliko da Shangai kreće do kraja godine a jutros na jednom od portala sam pročitao na brzinu da i China Southern pokreće Guangzhou 2pw, pa me interesuje Vaše mišljenje. Srdačan pozdrav i još jednom velika pohvala za Zamaero!

Kad bi trebale bit objavljene zimske linije?

BREAKING BREAKING BREAKING

CHINA SOUTHERN POKRECE LINIJU ZA BEOGRAD

Sve stoji. BNX je vec izvjesna na 3x uz nadamo se neki rani jutarnji let koji hvata veze iz Bg.Mislim da i Sarajevo moraju rjesavati i to jutarnjim letom iz SJJ jer je Ryan vec preuzeo dio putnika zbog tog kasnog popodnevnog leta.

Obzirom na tekst koji ste imali o povećanju broja putnika u Tirani mislim da bi bilo logično da Air Serbia uđe jače u tu bitku. Ona je do sada prilično dobro izvlačila korist iz nezainteresovanosti drugih kompanija za Tiranu. Sada se situacija drastično promenila i ako misli ostati prisutna na tom tržištu moraće zapeti.

Svi predlozi krahnje logicni… suva analiza dala jasni sliku. Ali, u JU koriste neke druge “alate” tako da ovi predlozi padaju u vodu.

Sta mislite o letovima za Debrecen, Kosice, Vroclav, Burgas? Da li Graz ili Maribor, Bratislava ili Brno?

Ma Debrecen i Košice nemaju šanse, nit putnike iz Srbije zanima istočna Mađarska i istočna Slovačka, nit oni žele doći ovdje. Graz može proći sa ATR-om (hrpa emigranata je u tom dijelu Austrije). Bratislava možda na osnovu nekih poslovnjaka i onih koji žele u Beč. Brno nikako.

Bolje da avione orijentiraju na zapad. Bilo koje gradove u Njemačkoj, Nizozemska, Belgija, Šivcarska, skandinavske zemlje.

Najviše smisla ima Minhen.

Minhen nema smisla za JU.

Prevelika konkurencija. Lufthansa je dominantna na toj liniji, a tu i Wizz sa Memingenom koji mu je najjaca linija iz Beograda.

Ulazak JU na to trziste kao treca kompanija bi bilo przenje novca.

Ma ima konkurencije i za Frankfurt pa opet JU leti svakog dana. Za gotovo svaki veći hab za koji leti JU ima i legacy i LCC konkurenciju (Istanbul, Amsterdam, London, Pariz…) Tako da taj argument ne stoji, nešto drugo je u pitanju.

Minhen i Varšava dve najveće misterije JU. Dobro ste primetili ako može da radi FRA pored LH, zasto ne bi i MUC, ili Varšava pored LOT-a. Pa i AMS pored 14pw KLM-a. Uvek može da se nađe neka niša bar su to dokazali na nekoliko primera.

Slotovi su problem na Mihenu, koliko sam cuo. Nude se namerno neki koji su potpuno vremenski neodgovarajuci

Dbv ne može usred jula jače od atr-a, a kamoli u novembru da leti. Čuj w6 iz kluža leti zimi samo 22 linije, pa kud će više.. spu da, bnx verovatno nema potražnje. Blizu autoput, puno linija fr i w6. Sve ostalo se slažem.

Može jače od atr, pa kreće ubrzo airbus.
Za zimski period atr bi bio idealan s odlicnim LF.

Zasto ne objavljujete povecanja Air Serbie za Rusiju?

Moskva je ove nedelje na ogromnih 23pw, sledece na 21pw, a zatim ide na 20pw.

Takodje, nikada niste objavili ni da je LED povecan ovog leta na 6pw.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!