zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Bivši premijer Crne Gore nije mogao čekati sa pomoći radi trome Agencije

Europski komesar za proširenje Oliver Varhelyi je 3.2.2020. upozorio Vladu Crne Gore da ne uplaćuje novac Montenegru Airlines jer je isto u suprotnosti sa crnogorskim zakonodavstvom i Sporazumom o pridruživanju sa Europskom Unijom. Naime, davanju novaca trebalo je prethoditi mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije (AZZK), što Crna Gora nije ishodila. Nakon toga pisma Crna Gora nije davala novac Montenegru Airlines, no nakon što je Europska Unija otvorila sa Crnom Gorom 8. poglavlje 30.6. premijer Crne Gore Duško Marković odgovara Varhelyu te kaže da je Montenegro izuzetno bitan za crnogorski turizam radi toga što dovozi ogroman broj turista u Crnu Goru, te da će sa AZZK definirati uvjete uplate.

Ipak 21.7. Vlada uplaćuje interventnih 10,4 milijuna EUR bez suglasnosti AZZK. Marković je izjavio da je na ovakav potez bio prisiljen jer se Agencija ne bi godinama javila i obavila potrebnu proceduru. Marković kaže da je dostavi dokumentaciju Agenciji, te da su sa njima vodili dijalog, no da Agencija nije dala pravorijek mjesecima, tj. da je to učinila tek u mandatu nove vlasti, tj. tek u XII. mjesecu, šest mjeseci nakon što je premijer kontaktirao Agenciju.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić najavio je da će biti podnijete krivične prijave protiv osoba koje su 2018. dodijelile 55 milijuna EUR Montenegro Airlinesu na nezakonit način.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!