zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zagreb ima radove na paralelnoj rulnici u top sezoni

MZL Zagreb će od V. do VII. mjeseca imati radove na rulnici F, koja je zapravo paralelna rulnica sa uzletno-sletnom stazom. Po ovom rulnici prolaze svi avioni koji idu na uzletno-slatnu stazu. Za sada se ne znaju detalji radova. No, i te kako se treba pitati zašto radovi nisu rađeni od III. do V. mjeseca kada je promet u Zagrebu daleko manji. III. mjesec je već vrlo topao (ove godine od 10 do 18 stupnjeva celzijusovih), nema pretjerano puno padavina, više nema snijega i leda. Obavljati radove tijekom top sezone istinski nema nikakvog smisla.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Mario Vukoja

31 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Šta će letit bez prtljage na vrijeme😂😂😂

A šta se tek radi u Zadru, cijela jedna staza zatvorena taman za par dana kad kreće sezona 😀

Nije baš tako, zapravo nije uopće tako, budući da dio aviona(dash8, crj9, a321….) ne može koristit rulnicu za dolazak do staze 13 nego mora backtrack preko cijele staze. A po noći također nitko od civila ne može po rulnici. Plus uvodi se push back I jako je limitiran broj parkirnih pozicija jer su radovi na pola stajanke…

Nemojte samo generički odgovarati ako nemate pojma o čemu se zaista radi i kako utječe na promet….

I nadalje poanta je u tome da se tu zaista to radi u sezoni, dok se moglo krenut s radovima(ili pričekat) 10 mjesec i završiti do početka sezone, a ne ovako da će to biti zatvoreno do 7. mjeseca!

Upravo oni što ste htjeli komentirati za Zagreb kažete da je uredu na drugom aerodromu :O

jeste im sredili onu firmu šta je i bnx popravljala?

Rekao sam vam prije par mjeseci u komentaru da ce bit kaos pa ste mi rekli da ne pricam gluposti. Izracun je da staza u takvoj konfiguraciji moze progutat cca 6 aviona u sat vremena zbog jako dugackog taksiranja do stajanke a samo jedan ulaz ce biti na istocnu stajanku.Ugl izbjegavajte MZLZ ovo ljeto jer vam garantiram da ce odredeni broj aviona ic na alternacije zbog predugog cekanja u holdingu, a da ne pricam koliko ce kasniti u odlasku jer nece stizat na slotove, ali vjerujem da cete citat o tome i gledat u vijestima.

Ni prva ni zadnja luka kojoj će se to desiti. Važno je samo da ne postane pravilo, umjesto iznimke…

Ne mora biti tako dramatično – i prije je bilo radova, dijelovi rulnica su bili zatvarani pa smo, kad god je prometna situacija dopuštala, promet organizirali tako da slijetanja idu u 23 a polijetanja u 05 (ili obrnuto)… Promet u Zagrebu ipak nije tako veliki da se dobrom koordinacijom problemi ne mogu u znatnoj mjeri umanjiti…

Tko je napravio izračun da “staza u takvoj konfiguraciji moze progutat cca 6 aviona u sat vremena”, baš me živo zanima?

Vrlo čudno ili izvođač nije mogao prije ili cijela procedura ne može da se završi ranije

a vi znate od kad stoji dogovor? zbogom pameti

I kako ocekujete da ce ovo uticati na aerodrom? Ova rulnica je glavna do piste, stoga se verovatno mogu ocekivati kasnjenja u talasima.

Upravo tako. Glavna i jedina paralelna. I ako je bilo koji njezin dio izvan upotrebe, nema LVP-a – samo jedan od razloga zašto nije moglo ranije.

naša posla

Bar ne zatvaraju pistu u 23 kao lani u 5. mjesecu i to najave netom prije pa onda Croatijin avion sleti u Pulu jer kao i inace kasni u polijetanju zbog traljavog obrtanja aviona na Heathrowu.

koma

Ako prije nisu mogli biti izvedeni onda ima smisla. Pretpostavljam da su oni u MZLZ napravili analizu i znaju okolnosti oko radova koje mi ne znamo. Ne vidim da bi radovi trebali uzrokovati ikakve veće probleme, ako SPU bez rulnice živi i ima preko 700k u jednom mjesecu, može i ZAG izdržati neko vrijeme sa 300-400k.

Kad se nađete, priupitajte ga kakva je to kvaliteta radova bila kad se gradio novi terminal – naime, i tada se radilo na toj rulnoj stazi – da sad opet treba raditi…

Nije se radilo nikad na toj rulnici.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!